• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Yilmaz Güney

Met onder meer: Yilmaz Güney, Sevgi Can en Hayati Hamzaoğlu

Gesproken taal: Turks

Plot Aç Kurtlar

Aç Kurtlar is een verhaal over Serçe Memet (Yılmaz Güney), een dappere rover die in de bergen leeft. De lokale bevolking van een dorp wordt geterroriseerd door een groep bandieten en Serçe Memet ziet in dat hij de dorpelingen moet beschermen en onderneemt actie tegen de groep bandieten.

avatar van Justice4All

Justice4All

Oude films van Yilmaz Güney vind ik beter. Laatste jaren dat hij film had gemaakt, waren politiek getint, en eerlijk gezegd ben eigen geen fan van zulke films.

avatar van emrahaydin

emrahaydin

Mooi oude turkse film

oke de sound is niet perfect, maar wel een prachtige film

avatar van alevis

alevis

Justice4All schreef:

Juist niet, De politieke films van Güney, onder andere: Duvar, Yol, Suru, Endise, Arkadas zijn juist beter & interessanter. De oude films van Guney vind ik niet zo interessant want je hebt wel meer van zulke '' een-lijnige'' films denk maar aan Ekrem Bora, Cuneyt Arkin waar het einde altijd wel te voorspellen is. Maar door deze politieke films laat hij de kijkers een beeld geven hoe de armste klasse in de samenleving probeert te overleven. En dat lijkt mij interessanter om te bekijken.