Pruimenbloesem (1982)
Met onder meer: Diane de Koning, Tanja Overeem, Richard Wildens
6,0 (71)
Releasedatum: 22 april 1982
Plot Pruimenbloesem
Eerste Nederlandse pornofilm speelt zich af in de Betuwe en gaat over een promiscue vrouw die met een oudere jaloerse man is getrouwd en een niet te stillen honger heeft naar seks. Pruimenbloesem is gemaakt door een onder een pseudoniem werkende Utrechtse seks-bioscoopexploitant.
Voor alle duidelijkheid: deze toevoeging is een uitzondering, omdat het om de EERSTE Nederlandse pornofilm gaat.
Opgenomen in de Betuwse villa van meesterinbreker Age M. De crew bestond uit bekende namen uit de filmwereld; welke namen wordt strikt geheim gehouden, omdat ze anders geen werk meer zouden krijgen (vreesde men).
De première van de film in bioscoop Palace in Utrecht verliep niet geheel zonder incidenten: tijdens de eerste voorstelling werd door enkele protesterende vrouwen een fles met poep de Palace bioscoop ingegooid. In de zeven andere steden waar de film liep, verliep alles normaal.
181.226 bezoekers.
Opmerkelijk: Sander, de vriend van Diana de Koning, kreeg geen honorarium voor zijn rol in deze film, hij mocht blij zijn dat hij mee mocht doen. Diana de Koning heeft haar honorarium met hem gedeeld.
Menni
In de zeven andere steden waar de film liep, verliep alles normaal.
181.226 bezoekers.
Tsja, 'normaal' is relatief he?
Je zou het ook abnormaal kunnen noemen dat er zoveel mensen naar deze film gaan. Waarmee ik overigens niets over de kwaliteit ervan zeg, ik heb 'm niet gezien.
FisherKing
Regelrechte 0,5.
Voor wat een genre-film beoogt, absoluut niet opwindend en de dialogen (voor zover ze er al zijn) zijn idioot en onbedoeld lachwekkend.
Gelukkig heb ik het meeste al verdrongen.
jordybeukeboom
Commentaar op IMDB:
This one is a classic here in holland. The acting is a bit bad, but the scenes are terrific. And after almost 20 years still great to watch!
En ook nog een 8,5 (uit 10)...
Tis een drama met als toppunt de dialogen. Wel grappig is dat de acteurs er heel normaal uitzien, het zijn geen Kim Hollands
Toch wel leuk om een keer gezien te hebben, maar dat is dan ook alles. Wel lachwekkend is al dat haar. Wat een tapijttegels
Waar is deze te krijgen? (Gewoon nieuwsgierig
Wel lachwekkend is al dat haar. Wat een tapijttegels
Of in Wolkers woorden: de vrouwen zagen er vroeger uit alsof ze een kokosnoot aan het baren waren.
berker
Ik heb deze film gezien (in eigen bezit gehad) voor een pornofilm gemaakt in en door Nederlanders was die zo slecht nog niet. Een (porno)film met een goed verhaal, kom je maar weinig tegen.
Quido
en de dialogen (voor zover ze er al zijn) zijn idioot en onbedoeld lachwekkend.
" Heej heej, doe eens rustig ! Je hoeft de trein niet te halen "
En dat met een Pippi Langkous nasynchronisatiestem.
Prachtig !
Qua titel klinkt het meer als een film uit een Bergman trilogie of zo
FisherKing
In het zweeds zou de film dan ook Smulltron gaan heten
predator
- 1954 stemmen
Deze film vraagt om een remake door Verhoeven!!! Hoofdrollen: Katja Schuurman, Sylvie Meis en Kristina Bozilovic!!
filmdaas
vermakelijke sex film met een zeer sensuele de Koning
de aktie scenes
met uitzondering van het partijtje darten zijn erg vurig en het camera werk is na behoren.
goed voor 3 sterren
wolfmanrene
hij draaide recent in Rialto. En komt in september op
dvd overigens
jordybeukeboom
Via andere wegen zeg maar (als je begrijpt wat ik bedoel). Volgens mij is dat ook nog de enige normaal mogelijke weg om dit te pakken te krijgen
edit: Rene beweert anders
niethie
Mag ik vragen waar je dat gehoord/gelezen hebt, en door welk dvd merk wordt hij gereleased
De Mees
Als ik naar de barcode kijk (bol.com) dan is het DFW. Release 18 september.
Quido
Extra's op de DVD:
- Intro W. van Batenburg
- Animatiefilm "The Manual"
- Fotogallerie Pruimenbloesem
Quentin
Wel geestig om eens te zien, maar behoolijk a-seksueel en oncreatief. De aanwezigheid van al die hoogpolige tapijten was ook niet bepaald bevorderend.
die hard
Een leuke ongeremde sexfilm. Destijds was er nog Geen sprake van nepborsten.
De huidige generatie zullen wel schrikken van al dat haar.......hahaha.
Mug
xangadix maakt ongetwijfeld een grapje door de regisseursnaam anders te schrijven verwijzende naar 'cult'-banjoman Willy Batenburg (die we allemaal nog wel kennen van dat vreselijke nummer Oene Maine Matsj Tirol) [ik moest ook even googlen hoor, maar de naam kwam me bekend voor, helaas]
niethie
Het kan aan mij liggen maar heb vandaag alle winkels in de stad afgezocht waar ze dvd's hebben maar kan de dvd nergens vinden, is ie wel in de winkel te koop of alleen op internet ??
Op internet overal. http://www.dvdoutlet.nl/cgi-bin/web_store/web_store.cgi?xa=2300&item=38986
Moet nu toch ook wel een poster te vinden zijn.
niethie
Niet dat ik anders verwacht had hoor maar wat een flutfilm, de eerste seksscene was nog wel smaakvol geschoten met een mooie muziekje maar de rest van de film is het alleen maar broek aan broek uit en volop gepomp en van harsen hadden ze in die tijd blijkbaar ook niet gehoord, de rest van de film en dan doel ik vooral over de dialogen en het verhaaltje (voor zover die er beide zijn) zijn werkelijk verschrikkelijk (wat een ramp) alleen de nasychronisatie met inderdaad een soort van pippi langkous achtige stem was af en toe nog genietbaar maar voor de rest het ik me pestpokke tering verveelt.
1 ster
robertus65
Deze film had wat mij betreft niet hier mogen staan, het is gewoon een oubollige sexfilm.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland