• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Nicole van Kilsdonk

Met onder meer: Nadja Hüpscher en Tamar van den Dop

Gesproken taal: Nederlands

Plot Polonaise

In de telefilm Polonaise zijn files uitgegroeid tot een fenomeen waarin filecallgirls, -kappers of -fotografen het eindeloze wachten veraangenamen. De film volgt een aantal mensen in een file op de A5. Centraal staat een nerveuze Pool in een dure Saab Cabrio die door de politie wordt gezocht. Een rode Panda vervoert de hoogzwangere Hilde en haar cynische zus. Hilde is ongerust omdat ze haar vriend na een ruzie niet meer heeft gezien. In een oude Saab bekvecht een jong echtpaar. Zij is een 'yuppenkut' die haar huwelijk voor een parkeervergunning op het spel zet en haar blowende ega zat is. Charlie de platenplugger, rijdt in de auto van zijn zoon. Hij houdt van files omdat hij daar ongestoord zijn zaakjes kan afhandelen en zijn stille liefde, de filecallgirl Nena, kan ontmoeten. Terwijl de personages steeds meer met elkaar en zichzelf worden geconfronteerd lopen de spanningen hoger op. Een radiopiraat babbelt de verhaallijnen aan elkaar.

Leuke synopsis!

avatar van Quido

Quido

Komt komende zaterdag op tv, vandaar dat ik hem toe wilde voegen. Lijkt mij ook wel een leuk verhaal!

avatar van EmDee

EmDee

een yuppenkut?

avatar van Quido

Quido

Een zeer vermakelijk filmpje. Van een misdaad film valt niet te spreken en ook drama gaat erg ver (hoewel er wel 'drama-ontwikkelingen'zijn ). Ik vind het eerder een komedie. Ik heb echt vaak zitten lachen om de verschillende typetjes. Een iemand een ruige, stoere, harde kern supporter van Feyenoord en de ander een echt 'yuppenkutje'.

Zeer leuk verhaal, dat niet beter verfilmd had kunnen worden. Leuk om te zien is dat de wegen van de personen op de A5 bijelkaar komen. ****

kraanberg

Ik vond het een zeer goede film voor een iewat onbekende regisseur waarvan we toch nog niet veel van gehoord hebben, ik hou ook wel van nederlandse films en vond deze dan ook zeker 4,5 * waard.

avatar van movie-freak

movie-freak

Ochtendzwemmers vond ik veel leuker.

avatar van Mug

Mug

Aardige en vermakelijke telefilm waar de verschillende verhaal-lijnen met (iets te veel) gemak in elkaar worden geweven.

Helaas zit er een gruwelijke donkerblauwe waas over de film, die zeer stoort en spuuglelijk is.

Ik zal de genres eens veranderen naar Komedie / Drama (wat Quido al voorstelde). Misdaad, poe poe ... iemand heeft een auto gestolen en een huis vernield. De film leunt vooral op de humor, die goed uit de verf komt. Bob Fosko als Feyenoord hooligan mag zichzelf laten gaan. Dikke 3 sterren.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Hebben ze die auto's moeten kopen voor de film ofzo? 90% komt uit eind jaren '80.

Verder een totaal bizarre film, niet mijn ding.

avatar van basvdhoog

basvdhoog