• 9.377.017 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: James Steven Sadwith

Met onder meer: Philip Casnoff, Olympia Dukakis, Joe Santos

Plot Sinatra

Film over The Voice Frank Sinatra, Mister Blue Eyes. De film laat het begin tot het eind van zijn carrière zien.

avatar van Lola3

Lola3

Snap niet waarom er nog niet gestemd is, er zijn toch genoeg mensen die sinatra- en moviemeterfan zijn?

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Heel vreemd idd

avatar van Theatertje

Theatertje

Ik ben de eerste stemmer Ik vind de film super, ben dol op Sinatra en zal altijd verdriet hebben dat ie gestorven is toen ik nog te jong was om van zijn muziek te kunnen genieten... Een prachtfilm! 5 sterren.

avatar van stinissen

5 juli 2003 zelf toegevoegd en toen vergeten te stemmen , wat een sukkel ben ik soms

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik heb deze als mini-serie gezien op tv en wat krijg je dan, het is geen film dus zodoende zie je hem snel over het hoofd als je gaat stemmen. Vond goed gespeeld, boeiend verslag over The Voice.

Ja ja Sinatra en de vrouwen. Begrijp nu zijn up and downs. Blijft toch een groots zanger.

avatar van DonLeone

DonLeone

ik ben supersinatrafan en heb al vaak met veel plezier deze film gezien

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Aldus Wiki maakte Sinatra in 1993 en 1994 zijn laatste studio-albums en in 1995 trad hij voor het laatst in het openbaar op. Hij overleed in 1998 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Consequent gemaakte miniserie, die voor echte Sinatra-fans de moeite kan zijn maar voor mij als muziekliefhebber is alleen het middelste gedeelte interessant. Voor de rest een oppervlakkige biografische miniserie die standaard overkomt net als vele andere biografische films met de ups en downs van een bekend persoon. Grootste minpunt is misschien dat de acteurs niet erg gelijkend zijn met de echte personages. Philip Casnoff zet de rol van Sinatra inhoudelijk wel goed neer maar visueel blijft hij lang een voor vrouwen aantrekkelijke jongeman die in de loop van tijd nauwelijks ouder wordt. Het waren vrienden die hij al van school kende maar in hoeverre de maffia van betekenis was voor zijn carrière is al vaag en blijft in deze miniserie ook vaag. Al vind ik het verder ook niet erg belangrijk. Ziedaar het probleem van bijna alle biografische films en dat is het gegraaf in het privéleven.

Als jongen zong hij al graag, treed daarna op bij Hoboken Four, wordt al vrij succesvol bij Harry James maar omdat Tommy Dorsey hem meer geld biedt gaat hij daarbij zingen. Totdat hij zijn kans ziet om solozanger te worden. Dorsey laat hem niet gemakkelijk gaan maar het lukt in tegenstelling tot veel andere big band zangers toch wel om een zeer succesvolle solozanger te worden. Wel gooit de oorlog roet in het eten en bovendien heeft hij vooral vrouwelijke fans. Hij hield echt van Nancy maar verlaat haar omdat hij in de ban raakt van Ava Gardner. Het gaat slecht met zijn carrière en zijn gezondheid, maar weet de weg terug te vinden met de film From here to Eternity ook vindt hij zijn weg terug in de muziek (door Nelson Riddle) en maakt een succesvolle reeks elpees bij Capitol records. Later richt hij Reprise records op en treedt op met The Rat Pack. Dan raakt hij in de ban van Mia Farrow. Hoewel hij bijna tot zijn dood een succesvolle zanger blijft verandert zijn muziekstijl weinig terwijl er ondertussen allerlei nieuwe muziekstijlen en generaties bij zijn gekomen. Dus het is niet louter de vrouwen die zijn up en downs hebben veroorzaakt. Bovendien is zijn eigen karakter daar ook schuld aan.

Sinatra was niet perfectionistisch maar hij deed het wel "his way". Zo nam hij het hardhandig op voor arrangeur Sy Olliver maar slaat hij een roddeljournalist tegen de grond die hem voor gangster heeft uitgemaakt. En naarmate hij ouder wordt, wordt hij ook steeds moeilijker in de omgang. Tommy Dorsey komt mij wat te vriendelijk over, bij deze heeft hij overigens nog wel beter leren zingen. Buddy Rich en Sinatra konden het niet goed met elkaar vinden dit omdat Rich zich gepasseerd voelde door Sinatra. Hij wilde net als Bing Crosby ook een grote zanger worden. Crosby die Sinatra als grote concurrent zag besloot dan maar vrienden te worden. Alleen dit komt niet ter sprake. Geproduceerd door de dochter, Tina Sinatra. Bij IMDb staat helaas weinig te lezen van wat is er van waar en wat niet. Maar in hoofdlijnen zal het ongetwijfeld kloppen.

Het begin is maar zozo totdat hij bij Harry James komt, zodra hij met Gardner begint zakt het weer wat tot het gemiddelde. Het heeft ook wel lang geduurd eer ik deze weer eens heb bekeken. De kans dat ik hem nog eens bekijk acht ik niet erg groot want het meeste wist ik al en al die privézaken boeien me niet erg. Maar om niet opnieuw in de verleiding te komen is mijn bericht helaas weer erg lang geworden. 3.0

avatar van goldendream

goldendream

Een goede film die in grote mate de inhoud van de docu 'All or Nothing' weergeeft, maar ook veel zaken weglaat of anders aanpakt.

Misschien moest de film nog een uur langer duren, want aan de echtgenote na Ava wordt nauwelijks aandacht geschonken (Mia krijgt iets meer aandacht). Ook de Rat Pack en de relatie met Kennedy en de maffia krijgt niet veel aandacht. Over Reprise wordt gewoon niks vermeld.

Toch genoten van de film.

3,5 sterren