• 9.404.255 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alison Kohlhardt en Andrew McGee

Met onder meer: Anna Fraser, Ellise Chappell en Linda-Jean Barry

Plot Afterlight

De film speelt zich af in de toekomst. Deze wordt gevormd door oorlog, AI en gefragmenteerde tijdlijnen. Vijf onderling verbonden sciencefictionverhalen verkennen de strijd van de mensheid om verbinding, overleving en betekenis door tijd en ruimte heen.

avatar van schumacher

schumacher

Dat begin was nog goed met de dame in de rode jurk & het gesprek.

Maar daarna gaat het helemaal fout , niet mijn ding. Jammer.

avatar van stinissen

Zakt al snel in tot trieste beelden.

avatar van joolstein

joolstein

Hier nog zo'n eentje waar ik geen idee heb, waarom kijkers dit een laag cijfer geven (kom op zeg 3,7 op IDMB) want dit was helemaal zo verkeerd nog niet! Misschien omdat het niet duidelijk was dat het hier ging om een anthologiefilm van vijf filmpjes? Een verzameling niet-gerelateerde sciencefiction-shorts die allemaal al los beschikbaar waren...

Enfin het is dus een typische sci-fi anthologie, die een reeks korte, technologiegerichte verhalen biedt en zoals gebruikelijk is er kwaliteitsverschil en zal iedere kijker ook een eigen favoriet hebben maar over het algemeen waren deze filmpjes goed! De filmpjes zijn dus niet nieuw, maar is het eerdere werk van vier verschillende regisseurs die gebundeld werden

Het eerste filmpje is 'First Sight' (Short 2024) IDMB (7,5 op IDMB) van Andrew McGee Daten met slimme contactlenzen is niet handig als een hacker deze kan overnemen. Leuke binnenkomer, het verhaal is een beetje bekend terrein maar Elise Chappell en de uitwerking zijn doeltreffend

Het tweede filmpje is "The Edenbound" (Short 2024) - IMDb (6,1 op IDMB) eveneens van Andrew McGee. Te midden van een eindeloze planetaire oorlog wordt de loyaliteit van een piloot op de proef gesteld wanneer ze neerstort in vijandelijk gebied, waar ze een verwoestende keuze moet maken tussen plicht en mededogen. Er zijn maar weinig opties hoe dit afloopt en de uitdaging zit hem in het tot het laatste moment de kijker te laten raden. Ondanks budgetairre onvolkomenheden (CGI, Acteren) bevredigend genoeg!

Derde filmpje is "The Fore-men" (Short 2022) - IMDb (6,1 op IDMB) van Adrian Bobb. Twee mensen vechten om te overleven in een angstaanjagende nieuwe wereld waar dreigingen uit zowel het verleden als de toekomst tijd en ruimte hebben overstegen. Een interessant uitgangspunt met iets moeilijkere verhaallijn zodat het wat meer aandacht vraagt en waar ook niet alles wordt uitgelegd. De wezens die de hoofdpersonages zien zijn behoorlijk gaaf. Goede dingen dus...

Vierde filmpje is "Reclamation" (Short 2017) - IMDb (nog geen beoordeling op IDMB) van Alison Kohlhardt Een acht/negen jaar ouder filmpje... het universum gecontroleerd door de Weston Global Corporation. Cassie's vader, moeder en jongere zus worden door het bedrijf meegenomen als terugbetaling van schulden. Cassie wil een manier vinden om zich met haar familie te herenigen. Wel aardig plot maar het ziet er een beetje uit als een beginnend filmmaker.

Vijfde en tevens laatste filmpje is "Nothing" (Short 2022) - IMDb (5,7 op IDMB) van Théo Gottlieb Een astronaut die terugkeert van een meerjarige ruimtereis moet tijdens een hoorzitting haar reis evolueren, en/of ze spijt heeft dat dit haar leven heeft gekost....Goed gemaakt, ook prachtig om naar te kijken maar voelt tegelijkertijd als teveel en niet genoeg. Echter slecht was het zeker niet!

Het was jammer dat er geen wrap-around was. Nu was niets verbonden en zij het aparte segmenten die gewoon willekeurig achter elkaar waren geplaatst. Maar goed de vier verschillende filmmakers, hadden voldoende creatieve ideeën om mij met vijf filmpjes een leuke avond te bezorgen!