• 9.376.689 stemmen

The Long Hot Summer (1985)

Drama / Romantiek | 200 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Stuart Cooper

Met onder meer: Don Johnson, Jason Robards en Judith Ivey

Plot The Long Hot Summer

Ben Quick zwerft rond in het Zuiden van de Verenigde Staten. Hij regelt een baantje in Mississippi bij Will Varner. Varners dochter en schoondochter vallen onmiddellijk voor de aantrekkelijke Ben. Wanneer er een aantal plaatselijke boerderijen afbranden, blijkt dat Ben als hoofdverdachte wordt aangewezen.

avatar van Jos2

Jos2

Zou ik graag nog eens zien.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja inderdaad, met ook de typische jaren-80 casting met Johnson, Robards en Shepherd.

avatar van Laura Mars

Laura Mars

Wanneer komt deze nou toch weer eens op t.v.? Ik kan mij herinneren dat ik Don Johnson in deze film een gigantische aantrekkelijke man vond. Alles wordt een keer herhaald maar deze dus niet. Jammer! Nu laat ik het voorlopig bij een 3.5 maar ik zou hem nodig eens willen herzien. Misschien moet mijn mening dan worden bijgesteld.

avatar van Zinema

Johnson is aardig op dreef in deze enigszins spannende remake. Erg goed wordt het helaas niet maar de film blijft onderhoudend. Redelijk.

avatar van Stavor

Stavor

Ik kan mij herinneren dat het in de jaren 80 op tv was heeft toen heel veel indruk op mij gemaakt als jonge dame. Nu is ik half belegen en en ga hem weer kijken bijna 25 jaar later ben benieuwd of ik er nu nog van onder de indruk ben.......

avatar van StevenMighty

StevenMighty

En een lange, hete zomer was het inderdaad in deze knappe 3 uur durende film vol intriges, romances, wrevel, trots, brandstichting en dood.

De film speelt zich af in het Zuiden van de US, dus broeierig klam weer, boerderijen, paarden, van die typische farmers en dat leuke zuiderse accent. Ik houd daar allemaal wel van.

Don Johnson zet als mysterieuze rondzwerver Ben Quick een erg prima rol neer.

Het bleef lang gissen rond zijn personage: is hij een goeierd of toch niet, wat is zijn verleden, wat brengt hem naar het plaatsje Frenchman's Bend, de relatie met z'n vader...

Het was eigenlijk een televisie mini-serie maar ik heb hem gekeken in zijn geheel als film.

Daarom was ik wat bang dat het bij momenten wat saaier zou zijn maar dat was nooit het geval, scenes en dialogen zijn vaak lang maar wel altijd boeiend.

Ik vond alle personages interessant en goed geacteerd, vooral de momenten met de oude Will Varner waren altijd wel pittig, en in de scenes tussen Ben en Jody of Noel Varner hing altijd wel electriciteit in de lucht.

Heb dus erg genoten van deze prachtige tv film (met mooie muziek tussendoor trouwens).

4,5 sterren

avatar van ovattion

ovattion

Ik kan me bij de mening van StevenMighty alleen maar volledig bij aansluiten. Prima verfilming. Broeierige sfeer, goede vertolkingen, passende en mooie muziek en misschien ondanks het 'trage' verloop, verveelt de film geen minuut. Vind het zelfs beter dan het origineel met Paul Newman. Heerlijke 'zomerfilm'. Aanrader.

Ook van mij 4,5 sterren.

avatar van Survivor87

Survivor87

Don Johnson zet een goede rol neer als de mysterieuze Ben Quic. Cybil Shepard als het overspelige vrouwtje doet het ook goed. En Robarts als de stoere, autoritaire papa Varner. Sterk drama. En leuk om Don (mister Miami Vice) Johnson eens in een andere rol te zijn spelen vanuit de tijd dat hij 'Sonny Crocket' was.