• 9.372.496 stemmen

Hung Up on a Dream: The Zombies Documentary (2023)

Documentaire / Muziek | 116 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Robert Schwartzman

Met onder meer: Colin Blunstone, Rod Argent en Paul Atkinson

Plot Hung Up on a Dream: The Zombies Documentary

Ze waren tieners toen ze elkaar ontmoetten en maakten geschiedenis als een van de grootste bands uit de periode van de 'British Invasion'. The Zombies veroverden Amerika met hun hit 'She's Not There' en werden de eerste Britse band na The Beatles die nummer 1 bereikte in de VS. Maar hun verhaal is allesbehalve gewoon. Bijna zestig jaar later vertellen de bandleden zelf hoe ze de grillige muziekindustrie trotseerden en een van de invloedrijkste albums ooit maakten. Een verhaal van bizarre wendingen tot het moment waarop ze al uit elkaar waren toen 'Time of the Season' wereldwijd een hit werd, of hoe talent en vriendschap deze legendarische band uiteindelijk terugbrengen naar de top.

avatar van Film Pegasus

Een boeiende en gezellige documentaire. Ik was wel even verrast door de tijdsduur, omdat in mijn hoofd de band maar 2/3 hits had. Wat kon je er dan over vertellen? Maar het is wel interessant en laat ook genoeg interessant materiaal zien van na de hits. Bij veel muziekdocumentaires zakt het wat in elkaar als ze het hoogtepunt van de carrière hebben besproken. Een interessante docu waar ik als muziekliefhebber nog wat van heb opgestoken.

avatar van mrklm

mrklm

De rockband die verantwoordelijk was voor popklassiekers als ‘She’s Not There’ and ‘Time Of The Season’ beslooot na de opname, maar voor de verschijning van het album ‘Odessey And Oracle’ uiteen te gaan. Tot hun grote verbazing stond ‘Time Of The Season’ enkele maanden later op nummer 1 in de VS. Waarom The Zombies uit elkaar gingen en waarom het 50 jaar duurde voordat de band het album voor het eerst live ten gehore bracht, staat centraal in deze documentaire. Geeft een aardig beeld van de ontwikkeling van de muziekindustrie vanaf de jaren 60, maar de bandleden zagen erop toe dat het verder een brave, lovende terugblik werd.