• 9.403.601 stemmen

Geregisseerd door: Stefano Lodovichi

Met onder meer: Pietro Castellitto, Giulia Michelini en Andrea Arcangeli

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Il Falsario

Rome, jaren 70. Wanneer Toni in de stad aankomt, brengt hij alleen zijn talent voor schilderen en de droom om een ​​groot kunstenaar te worden mee. Maar zijn honger naar het leven, het lot en misschien zelfs de geschiedenis zullen hem ertoe brengen de grootste vervalser aller tijden te worden. Uiteindelijk wordt hij een centraal figuur in de meest diepgaande mysteries van het land.

avatar van schumacher

schumacher

Voor een bepaald publiek weggelegd. Ben er zeker van bepaalde mensen dit best een degelijke film gaan vinden. Helaas mijnen dada niet.

avatar van De gelaarsde kat

De gelaarsde kat

schumacher schreef:

klopt, ik vond het een uitdtekende film. Snap de lage score niet echt.

avatar van schumacher

schumacher

De gelaarsde kat schreef:

klopt, ik vond het een uitdtekende film. Snap de lage score niet echt.

Gewoon fan mss van andere genres ofzo haha, is bij muziek ook zo toch?

En de 1 gamed graag en ziet graag voetbal en ik heb maten die dat niets interesseren.

avatar van lang pee

lang pee

Ben meestal niet zo van de Italiaanse films, maar deze vond ik gewoon schitterend. Heerlijk acteren en een boeiend verhaal....niet voor iedereen, zo is duidelijk te zien aan alle reviews op het net, maar zeker mijn ding...

avatar van Basto

Basto

Vond dit wel een aardig verhaal en mooi beeld van de jaren 70/80.

En mocht iemand ooit een bio pic over Zappa willen maken, dan is de hoofdrol zo ingevuld.

3,5

avatar van stinissen

Aardige film ook met de mooie Giulia Michelini ( Rosalia 'Rosy' Abate

/Rosy Abate uit de hit seriehttps://www.moviemeter.nl/series/show/839 ) eigenlijk heel tof dat je die talenten hebt als vervalser.

avatar van Mickey b

Mickey b

Voor je verder leest: is een Italiaans gesproken film. Hou je daar niet van, stop dan maar hier…

Staat omschreven als drama / historisch.

Historisch ok, want is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Maar zou drama eerder vervangen door misdaad.

Dus leuke misdaadfilm over een vervalser die in een politiek netwerk terechtkomt.

Wat ik leuk vind aan dit genre is dat er een verhaal wordt verteld. Bij momenten niet eenvoudig maar dat is net wat mij boeit. Niet dus puur popcorn-actieverhaal, maar een film met inhoud en des te meer omdat het gebaseerd is op echte feiten. Beetje genre maffia.

Waar ik problemen mee had om te volgen was het politieke verhaal op de achtergrond, zijnde de discussie tussen rood en zwart. Maar zelfs als je hier niet in mee bent zoals ik, kan je toch nog altijd film volgen en er van genieten.

Speelt zich af in de jaren ‘50 en dit wordt ook mooi in beeld gebracht met af en toe een gepaste en leuke soundtrack.

Wat ik ook leuk vind aan een Italiaanse (lees, niet Hollywoodfilm), is dat het hier niet gaat over de perfecte boys and girls, maar dat er werd gekozen voor acteerprestaties en uitstraling.

Persoonlijk een film naar mijn meug. Veel verhaal en inhoud.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film, degelijk. Afgezien van zijn karakteristieke kop weet de protagonist niet echt indruk te maken. Voor mij is het allemaal een beetje te vlak, het doet me weinig.

avatar van mrklm

mrklm

Losjes op feiten gebaseerd misdaaddrama waarin drie Italiaanse jongeren hun geluk zoeken in Rome in de jaren 70. Kunstenaar Toni [Pietro Castellitto] denkt een springplank te vinden in een aantrekkelijke kunsthandelaar [Giulia Michelini], maar die stelt hem voor aan maffiabaas Balbo [Edoardo Pesce], die Toni’s talenten wil inzetten voor criminele doeleinden. Als portret van de Italiaanse maffia is dit weinig opmerkelijk, maar het geeft wel een goed beeld van hoe ambitieuze, naïeve jongeren verstrikt kunnen raken in een misdaadwereld waaruit ontsnapping onmogelijk is.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Wat een heerlijke en fantastische film. Met een intrigerend verhaal over drie vrienden uit een Italiaans dorp dat met een duivelse snelheid verteld wordt. En dan met name het verhaal van over Il Falsario, de vervalser en kunstenaar Toni. Vele thema`s komen voorbij; Vriendschap, kunst, moed, terreur, religie, liefde en verraad. En dit alles in beeld gebracht met veel aandacht voor details in kleding, interieur en exterieur, auto`s en attributen. Werkelijk prachtig en een lust voor het oog. Alles omlijst met prachtige songs en muziek, en het Rome van de jaren 70.

En dan het verhaal. Hoe vriendschap, misdaad, kunst, terreur en liefde verweven en verbonden zijn door Toni, de meester vervalser. Dat Toni, gegrepen door het goede leven, niet meer van stoppen weet. De tentakels van de Rode Brigade, de communisten en laatste fascisten en die hem bereiken. En de echt stronzo van hen die grip op hem krijgen. Een verhaal wat naar het einde toe steeds complexer en grimmiger wordt en toe werkt naar een werkelijk magnifiek geënsceneerd einde. Een meesterwerk. Om meermaals te bekijken.