• 9.374.446 stemmen

The Crucifix: Blood of the Exorcist (2025)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Roach

Met onder meer: Hannaj Bang Bendz, Alex Walton en Nicholas Anscombe

Plot The Crucifix: Blood of the Exorcist

"Blood of the Exorcist"

Wanneer Sara en Fergus na de dood van hun zoon naar de woeste kust van Schotland verhuizen, ontketent een gruwelijke ontdekking een kwade geest die eeuwenlang heeft gesluimerd. Sara raakt bezeten en Fergus wordt overweldigd door de uitdaging om zijn vrouw te redden. Hij roept de plaatselijke priester om een exorcisme uit te voeren dat gruwelijk en fataal verkeerd afloopt. Fergus wendt zich dan tot Mungo, een mysterieuze lokale man om hem te helpen in de strijd tegen de gewelddadige geest.

avatar van stinissen

Wil ik wel zien.

avatar van 84TZ

84TZ

Zojuist gekeken. Sfeervolle film in een mysterieuze, Schotse setting. Werkt altijd goed. Niet zo "over the top" als Amerikaanse versies van dit subgenre, waarvan ik inmiddels al vele heb gezien. Nee, dit is het betere werk, geloofwaardig, ook al is satan een verzonnen entiteit met alles wat eromheen gebeurt. Ik houd sowieso van het VK, vanwege zijn ruige natuur en cultureel erfgoed. Daarnaast is de demon "echt" in beeld gebracht. Sterk dat de regisseur ervoor heeft gekozen om tussen de 'duivelse' stem de normale, gevoelige, stem te laten spreken. Sommige cliches blijven buiten beschouwing, zoals het kapot gaan van alles om hen heen in de kamer. Dat maakt het juist geloofwaardiger. Ook vond ik het verhaal en de oorsprong van de gevonden schedel in de tuin een goede basis voor de uitwerking van de film. En dat is zeker gelukt. Anders dan anders. Een aanrader!

avatar van 84TZ

84TZ

stinissen schreef:

Wil ik wel zien.

Gezien?? Ik raad m aan. Vooral vanwege de setting en dat het een film is die in het VK afspeelt

avatar van schumacher

schumacher

Het is echt mijn soort film niet dit, vond het heel saai ook.

Ik zie liever goorheid en grove stuff.

avatar van lang pee

lang pee

Ik begrijp dat smaken verschillen, maar er is wel zoiets als kwaliteit, script, uitvoering, acteren en dit blijkt gewoon bij dit gedrocht afschuwelijk. Mijn 0,5 punt is voor de prachtige Schotse natuur, want de film krijgt een dikke 0!

Hij word terecht bijna overal de grond in geboord, je ziet het ook aan de punten op imbd, wat eigenlijk nog veel is. Mijn vrouw is een enorme horrorliefhebber, ze ziet naar dingen waar ik al na vijf minuten afhaak. Ze vond dit het slechtste wat ze ooit gezien heeft, en is een kwartier voor het einde begrijpelijk afgehaakt

Ik vind Pipi Langkous een pak spannender.

Hoe je hier 4 kan op geven is mij een groot raadsel, ik vind eerder een taakstraf voor de maker op zijn plaats....