• 9.371.495 stemmen

Oorsprong: Litouwen

Geregisseerd door: Deimantas Narkevicius

Met onder meer: Auguste Simulynaite, Laima Akstinaitė en Greta Petrovskytė

Plot Čiulbanti Siela

Deze kostuumfilm speelt zich af in de negentiende eeuw, maar de geest van de twintigste eeuw is altijd dreigend aanwezig. Het is de begintijd van de auto, de luchtvaart, de psychoanalyse en, natuurlijk, de cinema. Een bosrijk dorpje in Zuid-Litouwen slaat de historische omwentelingen onaangedaan gade en bereidt zich voor op de dag des oordeels. Twee vrouwen praten over het hiernamaals, een rondreizende muzikant ziet vreemde gebeurtenissen op zijn reis, er doen verhalen de ronde over groeiende stenen die door de lucht zweven, een groepje feeën is ijverig aan het weven in een hut, een leenheer broedt op een optisch instrument en zijn dochter wordt gewaarschuwd voor de heksen in een nabijgelegen boom.

avatar van ibendb

ibendb

Alweer een moeilijke om te beoordelen op het Filmfestival van Gent...

Twittering Soul is een enorm experimentele film. Regisseur Deimantas Narkevicius snapt het medium 3D en haalt er echt alles uit. Dit is een visueel prachtige film met shots die meermaals mijn mond deden openvallen. De shots hebben immens veel diepgang die ik nog nooit heb gezien in een commerciële productie. (Eat your heart out, Avatar!)

Het verhaal is bijna onbestaand dus daar moet je echt niet voor blijven kijken. Het is zelfs amper te begrijpen en bijgevolg nogal saai. Ook de soundtrack was met momenten enorm vervelend. In combinatie met de 3D dat me na een tijdje voorzag van stevige hoofdpijn was dit toch een minder geslaagd project.

Prachtig maar ook best saai.