• 9.374.511 stemmen

Things Will Be Different (2024)

Sciencefiction / Thriller | 102 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Michael Felker

Met onder meer: Adam David Thompson, Riley Dandy en Chloe Skoczen

Plot Things Will Be Different

Joseph en zijn van hem vervreemde zus Sidney hebben net een overval gepleegd. Ze vluchten naar een leegstaande boerderij waar ze in een andere tijdzone terechtkomen. Een of andere kracht belet hen ervan de plaats te verlaten en de twee moeten instructies opvolgen. Onder meer het onderlinge vertrouwen en hun vergeving tussen hen worden op de proef gesteld.

avatar van joolstein

joolstein

"Sit peto tutum peregrinatione - Moge je een veilige reis hebben"

Tijdreisfilm...Het verhaal is bedrieglijk eenvoudig. Hoe handig is het dat als je een ​​overval pleegt en moet vluchten dat er de goede plek is om je schuil te houden? Vervreemde broer Joseph en zus Sidney weten die perfecte schuilplaats, er is een boerderij met een deur naar een ander punt in de tijd. Gewoon twee weekjes quality-time met elkaar. Maar je weet dat het niet zo eenvoudig kan zijn, en dat is het ook niet...en dan begint het vreemd te worden...

Toegegeven, het begint wat langzaam met het leggen van de basis van het verhaal. Maar wanneer met een grote houten plank, wat spijkers het probleem, zich openbaart, wordt bewonderenswaardig spannend voor een SF met een klein budget. . In dit universum hebben de hoofdpersonages bijvoorbeeld een oude kluis en een bandrecorder, om te communiceren. Doordat je constant afvraagt; "Wat er in hemelsnaam gebeurt", weet het de kijker mooi geïnteresseerd te houden.

Adam David Thompson en Riley Dandy leveren overtuigende vertolkingen en dragen het verhaal goed. Het ambitieuze plot is fascinerend en ondanks het beperkte budget is de productie degelijk. Ook opvallend is de minimale score en de muzikale liedjes van Jimmy LaValle Die voegen echt iets toe aan de visuele beelden en het mysterie.

Toen ik de film aan het kijken was, had ik het gevoel dat Justin Benson en Aaron Moorhead (Spring (2014)

The Endless (2017), Loki (2021-2023) Something in the Dirt (2022 ) op de een of andere manier een invloed waren of misschien betrokken waren en wat blijkt dat zijn ze ook, ze zijn de uitvoerende producenten. Daarnaast heeft regisseur Michael Felker als editor meegewerkt aan al hun films!

avatar van Collins

Collins

Een broer en zus hebben een overval gepleegd en geld buit gemaakt. Wachtend tot de gemoederen zijn bedaard nemen zij hun intrek in een safe house. Het is het begin van een mysterieuze film die op een originele manier het thema tijdreizen in het verhaal verwerkt. Het idee van een safe house dat als hefboom voor een tijdreis wordt ingezet, kwam mij in ieder geval als origineel voor.

Verwacht geen verklaringen of contexten in deze film. Daar houdt regisseur en schrijver Michael Felker niet van. Althans niet in zijn debuutfilm. De dingen zijn zoals ze zijn en gebeuren zoals ze gebeuren. Er is zelfs geen uitleg over iets simpels als bijzonderheden betreffende de overval en het geld dat is buitgemaakt. Laat staan dat er bijzonderheden worden gemeld over de oorsprong en de werking van het safe house met zijn vreemde eigenschappen. Dat gebeurt slechts in zeer vage en ongrijpbare zin.

Raadsels zijn leuk en mysterie is interessant. Leuk en interessant als de kijker tenminste wat handgrepen krijgt aangereikt om tipjes van de sluier op te lichten. Omdat Felker al het mysterie ondoordringbaar presenteert en amper verbindt met de gebeurtenissen is zelfs de geringste poging om een mysterie te kunnen duiden, ten dode opgeschreven. De film laat de kijker geen andere keus dan het safe house met zijn bijzondere eigenschappen maar gewoon te accepteren. Voorts heb je weinig andere keus dan je simpelweg te richten op de moeizame verhouding die tussen broer en zus bestaat. Het samenspel van broer Adam David Thompson en zus Riley Dandy bestaat uit goed acteerwerk en levert een aantal bezienswaardige en met spanning doordrenkte scènes op.

De film roept vragen op die niet worden beantwoord en strooit zelfs niet met bruikbare aanzetjes die met enige deductie tot een bevredigend antwoord kunnen leiden. Het riep bij mij een onbevredigend gevoel op. Daarnaast wordt midden in de film opeens een verhaallijn geïntroduceerd die de primaire verhaallijn wegduwt en de loop daarvan als terloops afraffelt. Zo ontstaat een verstoring in het verhalende ritme die ik als vervelend heb ervaren.

Neemt niet weg dat Things Will Be Different een interessant debuut is dat mij hier en daar geboeid hield. Over het algemeen vond ik dat het mysterie in de film tamelijk geforceerd voor het voetlicht kwam. Daarnaast is het einde teleurstellend en oogt rommelig. Geen einde dat je vergevingsgezinder maakt als het om de tekortkomingen gaat.

avatar van ibendb

ibendb

Wat me vooral verbaasde aan deze indie-thriller is dat het toch een grotere impact heeft dan vooraf gedacht.

De film heeft een leuk uitgangspunt en haalt het onderste uit de kan om een goed uitgewerkte wereld op te bouwen. Er zit voldoende spanning in en ik zat tegen de derde akte weliswaar aan het scherm genageld. Jammer dat in de laatste 15 minuten het verhaal wat focus verliest om dan weer op het juiste pad te komen op het allerlaatste. De film kabbelt traag vooruit richting een uitkomst die je dan wel ziet aankomen maar toch wel binnenkomt.

Echt sciencefiction is dit niet en heel thriller-achtig ook niet. Het is een gegrond drama over twee gebroken mensen die het beste uit een benarde situatie wil halen zonder hun verstand te verliezen.

Things Will Be Different zal geen grote awards winnen, daarvoor is het net iets te klein. Toch is het zeker de moeite waard!

avatar van schumacher

schumacher

Vond er niks aan, zou in slaap van vallen.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige sci fi mysterie. Het verhaal zit best leuk in elkaar, maar kent wel wat plotgaten en niet alles wordt even duidelijk. De uitwerking is redelijk minimalistisch maar Felker weet met de beperkte middelen een aardig geheel van te maken. De film begint best sterk, zakt vervolgens wat in en eindigt wat vaag en haalt niet het niveau meer van de start. Het acteerwerk is verder in orde. 3.0

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik zie echt graag een Sciencefictionfilm maar dit vond ik toch tegenvallen. Had er tenminste meer van verwacht. Wel wist de film me over te halen om te blijven kijken, dat is dan misschien het positieve. Maar al bij al is het voor mij niet een film die ik snel weer zal kijken.