Genre: Komedie / Romantiek
Alternatieve titel: Best. Christmas. Ever!
Geregisseerd door: Mary Lambert
Met onder meer: Heather Graham, Brandy Norwood en Jason Biggs
Bekijk via Netflix
Plot Best. Christmas. Ever.
"Make amends with old friends."
Tijdens de kerstdagen stuurt Jackie altijd een opschepperige vakantienieuwsbrief waardoor haar oude studievriendin Charlotte zich waardeloos voelt. Wanneer een speling van het lot Charlotte, haar man Rob en hun gezin enkele dagen voor Kerstmis op de besneeuwde stoep van Jackie en haar man Valentino doet belanden, grijpt Charlotte de kans om te bewijzen dat het 'perfecte' leven van haar oude vriendin onmogelijk zo perfect kan zijn. Maar in haar overijverige poging om Jackie te ontmaskeren, verpest Charlotte bijna Kerstmis voor beide families en moet ze samenwerken met haar oude vriendin om de stukjes weer op hun plaats te krijgen.
Jackie Jennings
Grant Sanders
Beatrix Jennings
Terry
Verhuiskaartje
De trailer zag er prima uit. (Vol met cliches maar goed het blijft een kerstfilm) maar deze film... Is zo slecht... De grapjes zijn nep. De lach is nep. En het verhaal is heel slecht. Zet liever Die Hard of Home Alone aan...
schumacher
De film kon me gewoon niet boeien.
Het steekt niet goed in elkaar.
Het sleept niet mee.
mikey
Erg genoten van deze kerstfilms. Een ruime voldoende zeker waard.
ps: dit twijfelachtig stukje van ene dion is larie. Kerstfilm op Netflix door kijkers als 'slechtste film aller tijden' bestempeld: 'Doen ze dit expres?'
mjk87 (moderator films)
Het zal de tijd van het jaar zijn maar voor zulke films ben ik een stuk gevoeliger en milder dan normaal. En ik vond dit filmpje best oké. Redelijk innemende sympathieke personages, Biggs heeft een prima komische timing en het verhaaltje is wel oké. De finale gaat er allicht iets te veel over maar dit ding doet weinig kwijt en is lekker kort dus ik heb me geen moment verveeld en zelfs vermaakt, hoe vederlicht het allemaal ook is. 3,0*.
Chelsea94
Film begon best leuk en ha zeker potentie, helaas ging her snel bergafwaarts en werd het een vervelende film.
cinemanukerke
Ten huize Cinemanukerke hebben we rond de kerstperiode ook een blauwe pil/rode pil moment. Blauwe pil : melige kerstfilm over een geromantiseerde kerst. Of rode pil : journaal over kerstbomen die onschuldige kerstmarktbezoekers de dood injagen, oorlogsbeelden, protesten van sluiswachters en politici die spioneren voor China (that is really the drop of the emmer that is really full !). We kiezen telkens voor de blauwe pil en daarom vinden we Best. Christmas. Ever. een uitstekende kerstfilm waarin het happy end reeds in de eerste vijf minuten zichtbaar is. Handig want je mist niks als je eens naar het kerstbuffet wandelt om een toast krab of een loempia met guacemole te halen. Heather Graham ziet er nog altijd hetzelfde uit als Roller girl in Boogie nights, Jason Biggs ziet er helemaal niet meer uit als in American Pie en regisseur Mary Lambert (van het ietwat onderschatte Pet Sementary in 1989 !) ziet het waarschijnlijk niet meer zitten en er wordt gevreesd voor beginnende dementie. Toch denken we elke keer als THE END op het TV scherm verschijnt : misschien morgens eens de rode pil nemen maar ja ... ignorance is a bliss.
Timk
Ik ben altijd veel milder met het stemmen op (commerciële) kerstfilms, maar dit was wel heel slecht. De korte duur van 80 minuten was een erg lange zit. Wat ik dan opzich nog wel leuk vond, was om Biggs weer eens terug te zien in een film.
ibendb
Oh, dit was vermoeiend!
Heather Graham is alweer best charmant maar de rest van de cast loopt er voor spek en bonen bij. Ik heb ook nog steeds geen enkel idee waar deze film nu eigenlijk over ging. Het verhaal springt alle kanten op zonder iets deftig uit te werken. Ook was het hele boeltje pijnlijk ongrappig.
Mickey b
Kerstfilm die mij niet echt kon boeien. Toch uitgekeken, omdat ik deze alsnog een kans wou geven. Maar raakte me nergens, niet emotioneel, niet op vlak van humor en ook niet echt op kerstsfeer. 2*
teigertje
- 2078 stemmen
Na het lezen van de laag gewaardeerde rating van deze kerst film.
Wilde ik deze film, toch een kans geven.
Zeker met een aantal bekende spelers, zoals Jason Biggs van onder andere de beroemde American pie films.
En Heather Graham van onder andere Austin Powers the spy who shagged me.
En de beroemde zangeres Brandy vroeger ook bekend van het zangduo Brandy and Monica die samen een aantal hit songs hadden.
Deze allen spelen hun rol verassend leuk.
En de kinderen het meisje dat fan is van Marvel en denkt zij superkrachten heeft, het jongetje met zijn knuffel die denkt hij een Ninja is en het hoog begaafde bijdehante meisje al deze kids spelen hun rol in de film ook echt leuk.
Deze film heeft een prima spelende cast.
De film is best sfeervol maar wel mierzoet, maar dat mag voor dit soort films.
Ook zit er naarmate de film vordert, een ontroerend gedeelte in.
Ook komen er een aantal mooie kerst liedjes voorbij.
Een vrolijke film met humor en een echt verrassend leuke kerst film is.
Deze kerst film verdient echt meer credits.
Vele films van dit soort type films, zijn veel minder als deze.
Van genoten deze fijne familie kerst film.