• 9.376.883 stemmen

Net Als in de Film (2023)

Muziek / Drama | 97 minuten

Genre: Muziek / Drama

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Albert Jan van Rees

Met onder meer: Noortje Herlaar, Benja Bruijning en Uriah Havertong

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 oktober 2023

Plot Net Als in de Film

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 12 oktober in de bioscoop (Independent Films)

avatar van soom

soom

Musical-films in Nederland. Kunnen we daar niet wat meer mee ipv de zoveelste slechte romcom maken?

(Jaja. Ik houd van romcoms maar er zit weinig verrassing in...)

Hmm.

Ik zal vermoedelijk de enige zijn, maar De 7e Hemel is fantopgeweldigtastisch. Dit niet zo.

Nootje .. Noortje Herlaar is geweldig. Benja Bruining heeft charisma maar uhm, is niet bepaald een zanger. (Ik weet t, ik klink zelf als een stervende kraai, hoe kan ik dan zoiets zegtypen.. ach ja).

Redelijk, maar veel is het ook niet.

Iets beter plot? Minder soapserie perikelen?

Hm..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Eens met soom. Ik had me echt op deze film verheugd maar ik denk dat ik te veel verpest ben door het grootste kleurrijke spektakel van Bollywood. Deze film was niet groots & meeslepend maar vooral klein & behoudend. De scenetjes in de jaren '80 zijn leuk, mooi getroffen, zit veel tempo en dynamiek in - toen wist ik alleen nog niet dat Benja Bruijning de hele film lang dit typetje ('de gekwelde artiest') zou blijven spelen en totaal geen ontwikkeling door zou maken. Ik miste ontzettend het tempo in de film, de pit.

Noortje Herlaar is inderdaad geweldig, de sfeer van de jaren '80 en de jaren '90 is leuk getroffen, en dat dit niet de standaard romkom is levert de film bij mij net een voldoende op maar... ik had op zoveel meer gehoopt dan dit. Het bleef elke keer hangen, kwam niet van de grond, ook door dat gigantisch dunne verhaaltje inderdaad. Een krappe 3,0*, maar ik ben heel benieuwd naar de hoeveelheid bezoekers die dit trekt.

avatar van Waku

Waku

De kracht van deze musical film zit hem vooral in de herkenbare jaren 80 en 90 soundtrack.

Hierdoor had ik gedurende 95 minuten een soort gevoel van plezierige nostalgie.

Verder is het simpelweg eenvoudige romantiek.

Het ontstijgt gelukkig net de Nijenhuis rommel.

Daardoor kijkt " Net als in de Film" plezierig weg.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Na een half uur uitgezet. Met de gedachte dit nog 1 uur te moeten zien Het gaat echt nergens heen, is saai, de muziek niet boeiend en mooi ingespeeld of gezongen. Zo 'kaal' allemaal. En hoezo speelt iemand van bijna 40 iemand van 18? Niet dat ik door dat laatste de film af zou zetten.

avatar van Lakte

Lakte

Wat een leuke verrassing!

Normaal ben ik erg sceptisch over musicals en is het niet echt mijn ding, zeker Nederlandse musicals niet maar ‘Net als in de Film’ vond ik echt fantastisch! Een enorme verassing die helaas wat ondergesneeuwd is. Ik heb er nergens reclame voor gezien, amper promotie. Ik had hem graag in de bioscoop willen zien!

Noortje was hier ook weer erg goed in! Weer een totaal andere rol dan in ‘Toen Ik je Zag’ en Voor de Meisjes’. Ook erg goed gemaakt! De 80s en 90s sfeer zit er goed in en de liedjes zijn ook echt erg leuk en goed! Het is allemaal erg speels en vlot. Ook zien we Ghislaine van Ijperen nog even kort voorbij komen, dochter Kees Flodder.

Dikke aanrader! Moderne vergeten ondergesneeuwde Nederlandse parel!