• 9.373.864 stemmen

Åt Helvete med det Gamla (2005)

Documentaire | 28 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Fuck the Past / F**k the Past

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Nahid Persson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Åt Helvete med det Gamla

Een meisje heeft een lange geschiedenis met drugs en misdaad. Ze probeert haar leven op de rit te krijgen en af te kicken. Ondertussen probeert ze ook haar moeder te helpen haar problemen onder ogen te zien.

avatar van John Milton

John Milton

Het zal de meeste users worst wezen, maar voor de docu-short liefhebbers die hem willen zien: deze zou ik kijken nu hij op Netflix staat, want als hij eraf is ga je hem nergens anders meer vinden zo te zien. Nu niet althans.

Mijn eerste Nahid Persson film dit. Eerlijk en ingeleefd portret van een worstelende tiener. Had met haar te doen.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke documentaire over een tiener die afkickt van drugs in een gesloten jeugdinstelling. Het eerste gedeelte van de docu vond ik echter rommelig. Er schortte iets met de montage denk ik, want een drietal scènes/gebeurtenissen werden erg plots en zonder duiding aan elkaar geplakt. Dit was nadien gelukkig wel beter.

Het viel op hoe sterk aanhankelijk het meisje was aan haar nieuwe "familie", haar lotgenoten en opvoeders. Vooral zichzelf als hen wou ze niet ontgoochelen. We krijgen een kleine impressie van de valkuilen en moeilijkheden in het proces.
Opvallend ook hoe sterk het netwerk bleef met haar moeder. Ondanks alle ontgoochelingen en problemen in het verleden, blijft de hoop aanwezig dat het ooit allemaal goed komt. Nochtans heeft ook de moeder nog steeds haar issues zodat deze relatie steeds broos blijft. Je zal maar opgroeien in dergelijk gezin ...

Niet slecht voor een Netflix. Er mogen er gerust zo nog verschijnen.