• 9.373.270 stemmen

Geregisseerd door: Fatih Akin

Met onder meer: Emilio Sakraya, Kardo Razzazi en Mona Pirzad

Gesproken taal: Duits

Plot Rheingold

Giwar Hajabi is een rapper die beter bekend is onder de naam Xatar. Hij valt onder de grote namen in de Duitse rapscene. In 2009 raakt hij betrokken bij een overval op een goudtransport waarna hij in de cel belandt. Wanneer hij vrijkomt, richt hij enkele platenmaatschappijen op en neemt hij jonge artiesten onder zijn vleugels.

avatar van Guines

Guines

Na het weerzinwekkende Der golden Handschuh (op een goede manier dan), iets heel anders uit de hoed van Akin. Gebaseerd op een boek van de Duitse rapper Xatar en ik moet zeggen dat het een vermakelijke film is geworden.

We hebben het al zo vaak gezien, een jongeman die het snelle geld verkiest boven zijn studie. Drugs, feesten, gevangenis, cliché na cliché. Echter, Akin weet er toch nog een leuke draai aan te geven. Het zit hem toch in de details wat deze film onderscheid. Onlangs de lange speelduur verveelt de film voor geen minuut en er zijn behoorlijk wat absurdistische en komische momenten in de film . Mooi gefilmd, leuke montage. Leuk detail is dat de film zich voor een deel ook afspeelt in Amsterdam.

Drama, komedie, horror, actie, Akin laat weer zien dat hij van alle markten thuis, 3.75*, vooruit 4 sterren voor de amusementswaarde.

avatar van assowise

assowise

Prima biopic over de duits/koerdische rapper Xatar. Hoe hij als vluchteling naar duitsland kwam en zijn pogingen iets van zijn leven te maken, van kleine criminaliteit tot conservatorium tot andere dingen die niet door de beugel kunnen tot hij de muziek omarmt.

Gebaseerd op zijn eigen boek waardoor het meer een kwajongens-achtige sfeer heeft dan de criminaliteit waar hij zich mee inliet. Verder had er iets meer over zijn muziekcarriere in mogen zitten en over het leven van Xatar hij zijn leven op de rit kreeg.

Voor de rest weer een prima Fatih Akin film, goed acteerwerk, mooi geschoten op lokatie en een zeer vermakelijke film als resultaat.

avatar van james_cameron

Zeer vermakelijke, 'waargebeurde' misdaadfilm over Giwar Hajabi, een duitse rapper die in 2009 betrokken raakt bij een overval op een goudtransport. Kleurrijke personages en maffe situaties volgen elkaar in hoog tempo op, onderhoudend in beeld gebracht door regisseur Fatih Akin. De film duurt iets te lang en tegen het einde is de rek er wel een beetje uit, maar een positief gevoel overheerst absoluut. En Emilio Sakraya is uitstekend in de hoofdrol.

avatar van zoutzak

zoutzak

Haben wir eier oder haben wir eier?

Vijfde film voor mij en, alhoewel niet zijn beste, opnieuw een voltreffer van Fatih Akin. Het kijkt eigenlijk als een classic rise & fall verhaal. De focus ligt niet per se op de muziek maar het maakt dit verhaal nou wel net bijzonder.

Grappig detail dat de jongere versie van de hoofdpersoon wordt gespeeld door zijn jongere broer, beiden doen het verdienstelijk.