• 9.373.063 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Ted Geoghegan

Met onder meer: Anne Ramsay, Larry Fessenden en Kristina Klebe

Plot Brooklyn 45

Het is een ijskoude avond in december 1945, als vijf militaire veteranen samenkomen in de sierlijke salon van een in Brooklyn gelegen huis. Ze zijn al beste vrienden sinds hun kindertijd en hebben zich herenigd om hun verstrooide gastheer te ondersteunen. Diens uitnodiging voor cocktails verandert echter al snel in een geïmproviseerde seance, waardoor ze de spreekwoordelijke geesten uit hun verleden letterlijk moeten gaan nemen.

avatar van joolstein

joolstein

Een één-kamer horrorfilm. De Tweede Wereldoorlog is geëindigd, en een groep veteranen-vrienden komt in '45 op verzoek van gastheer luitenant-kolonel Clive Hockstatter (Larry Fessenden) bijeen in Brooklyn. Zijn vrouw is onlangs overleden en hij heeft de groep bij elkaar gebracht om een ​​seance uit te voeren. Als eenmaal de deur van de salon dicht gaat, speelt de verdere film zich volledig af op één set en daardoor voelt dit meer als een toneelstuk. Er zijn elementen van de whodunit-moordmysterie en het traditioneel spookverhaal te zien. Er zijn wat effecten maar in alles vertrouwt het veel meer op de optredens van de cast. Tja, ook al is er dus een geest, gaat er meer tijd naar de geest van de nasleep van de oorlog. Nu er geen vijand meer is, zijn ze allemaal verloren. Nu is de film niet heel slecht, er is best puik acteerwerk, een mooie aankleding en kan ik niet zeggen of er ooit zo'n iets eerder is gedaan maar een groot deel van zijn looptijd van 92 minuten is gewoon te spraakzaam.

avatar van dimi303

dimi303

Publieksprijs op het afgelopen Razor Reel Flanders Film Fest.

avatar van james_cameron

Onderhoudend spookverhaal over een geïmproviseerde seance door vijf bevriende militaire veteranen in de salon van een in Brooklyn gelegen huis. Door de beperkte setting doet het allemaal wat toneelmatig aan, maar het akteerwerk is degelijk en het verhaal steekt leuk in elkaar. Hier en daar ook lekker bloederig, zodat ook de doorgewinterde horrorfan niets tekort komt.

avatar van ibendb

ibendb

Een geweldige single-location thriller met ouderwetse scares.

Brooklyn 45 voelt stijlvoller en genuanceerder aan dan de meeste horrorfilms die tegenwoordig uitkomen. De film is volledig personage-gedreven en moet terugvallen op een aantal geweldige vertolkingen die me de hele tijd geboeid hielden. Ik hield erg van de spookverschijningen omdat ze een ouderwetse flair hebben. In de derde akte wordt het griezeliger en bloediger, dus horrorfans kunnen hun hart ophalen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Brooklyn 45 heeft een origineel uitgangspunt, erg goede acteurs en af en toe ook leuke momenten. Fijn om eens gezien te hebben.