• 9.373.568 stemmen

Met onder meer: José Sacristán, Jordi Sánchez en Sandro Ballesteros

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Formentera Lady

Samuel is een oude hippie-muzikant die zich op Formentera vestigde in de jaren zeventig, toen King Crimson en andere Britse rockbands het eiland bezochten. Hij leeft er sober, in een krakkemikkig huis zonder elektrisch licht of overbodige luxe, en speelt banjo in een vriendenclub. Tot hij op een dag, na vele jaren, onverwacht bezoek krijgt van zijn dochter Anna en zijn kleinzoon Marc. Anna, die al enige tijd werkloos is, zegt dat ze een baan in Frankrijk heeft moeten aannemen en is gedwongen haar zoontje op het eiland achter te laten bij grootvader Samuel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van david bohm

david bohm

Een wat langzame film deels gefilmd op Formentera een fraai eiland met nogal wat hippies waaronder Samuel.

De film weet me niet echt te pakken, het is allemaal nogal vlak en wat vervelend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De film krijgt een lage waardering en toch heb ik me prima vermaakt bij deze film. Al was het alleen al om het mooie Formentera waar ik in mijn jonge jaren nog een tijdje rond gehangen heb, begin jaren 80. Ik heb er zo'n mooie tijd gehad maar ben er daarna nooit meer terug geweest. Maar ik zag in de film dat Fonda pepe nog bestond. Dat was toen al de place to be. Je had er een lange muur naast waar veel gasten op gingen zitten, voornamelijk hippies. De film stelt verder niet zoveel voor. Het verteld het verhaal van een ouwe hippie die de kost verdiend door banjo te spelen in de kroeg, tot zijn dochter op een dag voor de deur staat en die haar zoontje bij opa achter laat. Daar gaat het verhaal zo'n beetje over, hoe dat zijn leven veranderd.