Genre: Actie / Fantasy
Geregisseerd door: Paul Feig
Met onder meer: Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie en Laurence Fishburne
Bekijk via Netflix
Plot The School for Good and Evil
Om de vier jaar, op de avond van de elfde dag van de elfde maand, worden twee kinderen van 12 jaar uit het dorp Gavaldon ontvoerd en meegenomen naar de School voor Goed en Kwaad. Sophie, blond en mooi, droomt ervan om daarheen te gaan en lang en gelukkig te leven als een prinses met een liefhebbende prins. Haar beste vriendin, Agatha, is daarentegen het tegenovergestelde: lelijk met donker haar en woont op een kerkhof. Beiden zijn een perfecte kandidaat voor de school, maar op de noodlottige avond van de ontvoering worden ze tot hun afgrijzen naar de 'verkeerde' school gestuurd. Sophie moet kwaadaardig worden en Agatha een heldin.
Agatha
Yuba
The Storian (stemrol)
Sergio Leone
Slecht.
Erg belabberd fantasydrama'tje voor tienermeisjes. 2,5u lang, maar nooit vloeiend gebracht. Het plot moet een aantal elementen afvinken dus slingert maar van hot naar her. Gevestigde namen als Laurence Fishburne en Charlize Theron zijn aan de film verbonden, maar zijn slechts zijnoten. De film moet gedragen worden door erg slechte acteurs. Onze hoofdrolspelers zijn niet om aan te zien, maar wie weet kan dit soort film bepaalde tieners bekoren.
slam1975
Erg leuke vermakelijke film met humor. Niks mis mee als je fantasieverhalen sprookjes houdt.
joshua1988
Wat 'n bedroevend slecht uitgevoerd sprookje, niets meer dan een gemiddelde TV-film, die ook nog 'ns veel te lang duurt om boeiend te zijn. Wat 'n geldverspilling, Netflix, gooi er nog maar 'n deel 2 tegenaan...
Alittleromance
Ondanks de knappe decors en camera werk is het een stom verhaal.
Ebenezer Scrooge
Dit heeft nog het meest weg van de tv-serie The Worst Witch, naar de verhalen van Jill Murphy. Het oogt allemaal vrij amateuristisch, al zit er af en toe een redelijk aardig effectje bij. De vier huizen die we kennen uit Harry Potter zijn hier gereduceerd tot slechts twee afdelingen: het kwade en het goede. De tegenstellingen tussen die twee zijn op zich wel leuk gedaan: zuur kijkende gothics aan de slechte kant, zoete prinsessen in pastelkleuren aan de andere. Terwijl het goede iets neps en hypocriets heeft, komt het slechte juist echter en authentieker over. Maar diepzinniger dan dat wordt het niet.
Een erg drukke film.
Sophie is een mix van Rachel Mc Adams uit Mean Girls en Daenerys Targaryen, qua uiterlijk dan.
De voice-over komt van Cate Blanchett die hier gewoon weer onbeschaamd hetzelfde trucje doet als wat ze in The Lord of the Rings deed. Ik verwachtte dat ze ieder moment zou gaan zeggen: ...but they were all deceived.
Een paar hippe platen tussendoor en voilà we hebben weer een film.
Aan het slot word je nog even een woke-les door je strot geduwd als ze door een paar dorpelingen worden uitgemaakt voor 'heks'.
PsykB
Wist me nergens echt te overtuigen. Ik vond de CGI matig, het verhaal zoutloos en voorspelbaar en het is me een raadsel waarom de film zo lang moest duren. Als de Harry Potter films nooit waren gemaakt dan had dit wellicht iets beter gescoord maar die films zijn in alle opzichten zo ontzettend veel beter dat deze film nog nergens echt indruk maakt.
BBarbie
Chaotisch, moralistisch sprookje over de strijd tussen goed en kwaad, dat de plank herhaaldelijk misslaat. De brave Sophia Anne Caruso bakt er niet veel van en wordt letterlijk en figuurlijk van de kaart gespeeld door de charmante Sofie Wylie (een ontdekking). De “grote namen” in de cast hebben niet veel te doen. In meerdere opzichten kleurrijk, maar daar is alles mee gezegd.
keukenzout
Cliché tienerdrama, niet verrassend, vernieuwend of interessant.
soom
Heerlijk lekker. Smakelijk, verrukkelijk vertederende shizzle allemaal. Er zit een mysterieus randje aan, onder elke hoek van deze film.
Prettig acteerwerk, mooie tegenstellingen die zoals geschreven, fijnzinnig top in elkaar steken. Sophia C. is wat minder sterk dan zo'n beetje naamgenote Sofia, maar het zijn de verschillen die het spel tussen hen uitermate kruidig maken.
Spannend, schitterend, stralend. (Bart Bosch).
DjFrankie
Wel een aardige film, en vooral de Special Effects.
Tijdsduur is lang maar dat had ik niet eens in de gaten, want het is een snelle film.
Vond deze beter dan talloze anderen die ik dit jaar heb gezien
Met weinig verwachtingen deze film gezien, maar zelfs die konden niet ingelost worden. Slecht acteerwerk, weinig humor en alles voelt geforceerd aan. Lijkt meer iets uit zo'n hyperdrukke Disneystal dat enkel kinderen kunnen bekijken zonder gek te worden.
Katrien Schillemans
Perfect voor mensen die een jaar of 14 zijn jonger. voor mij als 'volwassene' het recept dat ik al vaak gezien heb. Heel voorspelbaar met verhaallijnen die we allang kennen. Moest ik in die school zitten, ik zou voor Evil kiezen. Die meiden van de zogenaamde goede kant waren pas slecht. Het leek een kliekje uit 'mean girls'. Langdradig en dat einde.... in hoeveel verhalen hebben we dat nu al gezien. Ik denk een dure film, less is soms more. Anderzijds moet de film het vooral hebben van het decor en de special effects. Naar gekeken met een half oog, voordeel is wel: je kan intussen iets anders doen én de film moet niet op pauze als je naar toilet moet. Goede poging maar helaas..... niets (meer) voor mij. Moest ik nog in het eerste middelbaar gezeten hebben zou dit anders zijn. Maar dan nog zou ik kiezen voor 'evil'
Thorongil
Vond het verrassend genoeg best een goede film. Niet bijster origineel, maar goed geacteerd, degelijke cgi. Doet me denken aan films zoals Stardust.
Mickey b
Tiener-highschool-achtig maar dan in een sprookjessetting. Verhaal van goed en kwaad, cliché, maar is ook opzet van ‘ieder sprookjesverhaal’. Film verveelt niet. 2,5 u zo gepasseerd. Mooie special effects en sfeervolle setting. Zal voor specifiek publiek zijn. Mijn tienerdochter vond hem prachtig. Cast jong en onbekend maar viel best mee.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'