• 9.370.316 stemmen

Geregisseerd door: Yvonne Dhondt en Dan Key

Met onder meer: Georges Verhaeghe, Marleen Devos en Bernice Stragier

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Hete Vuren

Meester Gerard gaat na een lange carrière in het onderwijs met pensioen. Hij is al jarenlang gefascineerd door alles wat met de brandweer te maken heeft en op zijn afscheidsfeestje krijgt hij dan ook een beeldje van een brandweerwagen cadeau. Dat brengt hem op het idee om niet gewoon rustig thuis te zitten en te genieten van zijn pensioen maar om te proberen om zich als vrijwilliger bij de brandweer aan te sluiten. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot..

Echtgenote van Gerard

avatar van Metalfist

Metalfist

Pompierspromotie

Er zijn zo van die films waar je simpelweg het bestaan niet van afweet. Ik ben me de laatste jaren wat meer aan het interesseren in de Vlaamse film en dan is de zender Eclips TV wel een fijne zender. Ze zenden veel oude Vlaamse films uit waar amper nog aan te komen is (veel Edith Kiel werk bijvoorbeeld) maar af en toe zitten er ook volstrekt onbekende films tussen waar amper informatie over is te vinden. Deze Hete Vuren is er daar zo eentje van. Het enige wat je er vandaag de dag nog van lijkt terug te vinden is het feit dat hoofdrolspeler Georges Verhaeghe heeft meegedaan aan The Voice Senior.

Ik heb nog nooit een aflevering van The Voice of één van zijn afgeleiden gezien maar het schijnt dat hij niet ver is geraakt. In ieder geval is Hete Vuren een ietwat vreemd filmpje. Het is sowieso geen langspeelfilm, want hij klokt af op nog geen uur maar dit lijkt ook eerder een veredelde promofilm te zijn om vrijwilligers te ronselen voor de lokale brandweer. Het lijkt in ieder geval dan ook gedraaid te zijn door de plaatselijke videoclub en hoewel ik het absoluut niet erg vind om eens naar het betere amateurwerk - elke regisseur moet ergens beginnen natuurlijk - te zien, is het hier amper om aan te kijken. Die openingsscène waar Meester Gerard nog lesgeeft wordt ondersteund door muziek die werkelijk voor geen meter in de film past en alles wat volgt is zowaar nog slechter. Halverwege loopt de audio zelfs compleet niet meer synchroon en vraag je je af of het aan de uitzending ligt of aan technische onkunde. Het draait in ieder geval allemaal rond Gerard die op pensioen is en vastbesloten is om toch nog bij de brandweer te geraken.

Waarom? Geen idee. Hij heeft blijkbaar zo'n fascinatie voor brandweerwagens dat het hem een goed idee lijkt maar aangezien het nogal fysieke proeven zijn, besluit hij om met twee vrienden de nodige trainingen te ondergaan. Gerard heeft echter watervrees + hoogtevrees dus dan krijg je scènes waarin ze naar een zwembad gaan om daar wat van de glijbaan te glijden.. Ondertussen is één van zijn twee vrienden een jongedame waar Gerard wel een oogje op heeft. De dialogen zijn verschrikkelijk en de acteerprestaties zijn zowaar nog slechter. Het is amper terug te vinden wie wie is in de film maar het duo Georges Verhaeghe (Gerard) en Marleen Devos (de vrouw van Gerard) spant wel de kroon. Dan acteert de pruik op het hoofd van Devos nog beter.. En dan hadden we ook dat gezaag over die fermette niet gehad.

Neen, dit was het echt niet. Blijkbaar heeft regisseursduo Yvonne Dhondt en Dan Key nog twee andere films gemaakt maar zijn ze er begin jaren '2000 definitief mee opgehouden, als je IMDB toch moet geloven. Blij dat Eclips ervoor zorgt dat je dit soort zaken nog op één of andere manier kunt zien, maar ik skip alleszins elke andere film die iets te maken heeft met deze.

avatar van Soundman

Soundman

Metalfist schreef:
Pompierspromotie
Mag ik aannemen dat Metalfist ( is dat uw porno naam?) nog nooit zelf een film gemaakt heeft.
Ik heb info voor u. Het duo Key & Devos heeft in totaal 8 films gemaakt. Iedere keer met nul startbudget. De acteurs zijn geen professionals en niet betaald. Toch slagen zij erin om met hun film zoals hete vuren, de zaal van de schakel in Waregem vijf maal te laten vollopen. En twee maal de grote zaal van Kinepolis Kortrijk. Allemaal debielen die kijkers? Ik dacht het niet. Na iedere productie werden de inkomsten geschonken aan een goed doel. Als Metalist ambitie heeft dan wil ik wel eens zijn cijfers zien. Iets afkraken is gemakkelijk. Doe tenminste de moeite om u degelijk te informeren. Het duo Key & Devos is meerdere keren genomineerd en zelfs winnaar van het benelux filmfestival voor amateurfilmers. Ze zijn gestopt omdat enkele mensen acteurs vrienden overleden zijn en het te moeilijk was om verder te gaan. Hun laatste film “ De Kiekens “ dateerd van 2003.
Een fan.