• 9.371.607 stemmen

Super Mario no Shôbô-tai (1989)

Animatie / Actie | 9 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Super Mario's Fire Brigade / スーパーマリオの消防隊

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tatsuyuki Nagai

Met onder meer: Tōru Furuya, Yū Mizushima

Plot Super Mario no Shôbô-tai

Wanneer Kaoru en Tatsuya aan het spelen zijn met vuurwerk in de tuin, hebben ze eerst niet door dat één van hun vuurwerkpijlen in de vuilnisbak is terecht gekomen en vlam heeft gevat. Gelukkig zijn Mario en Luigi er om de brand te blussen, maar de kinderen blijven onder de indruk van het gevaar.

avatar van Metalfist

Metalfist

Een tijd geleden zag ik twee van de Dragon Ball Public Service Announcements (PSA) video's die gemaakt werden om kinderen te wijzen op het gevaar van vuur en onoplettendheid in het verkeer. Bij het wat verder opzoeken van de geschiedenis achter die PSA filmpjes ontdekte ik dat er indertijd een hele resem gemaakt werden met telkens andere bekende figuren in de hoofdrol. Mario en Luigi konden niet ontbreken en zodoende werd er ook een Super Mario's Fire Brigade gemaakt. Qua plot gaat dit dus heel erg lenen bij Goku's Fire Brigade maar het blijft vermakelijk. Het design van de broertjes sluit netjes aan bij The Great Mission to Save Princess Peach maar lijkt niet helemaal te matchen met de animatiestijl van Kaoru en Tatsuya. Ach, wat wil je ook met dit soort (vermakelijk) bandwerk. Er bestaat ook nog een Super Mario Traffic Safety maar die schijnt zowat verloren te zijn gegaan, hij is in ieder geval nooit publiekelijk beschikbaar gemaakt zoals bij deze Super Mario's Fire Brigade wel het geval is.