• 9.373.117 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Griet Teck

Plot Touching Infinity

"In the end, there is only love"

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. Touching Infinity volgt hen in de laatste weken van hun leven. Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij de kijker mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mrklm

mrklm

Indringende, uiterst openhartige film over het sterfproces volgt drie mensen die zich met hun naasten voorbereiden op hun onvermijdelijk naderende dood. Hoewel je als kijker het gevoel hebt dat je getuige bent van wel heel persoonlijke momenten, is dit absoluut geen voyeuristische film. De betrokkenen lijken zich totaal niet bewust van de aanwezigheid van de camera en gaan volledig op in de zorg en de liefde voor elkaar. Dat levert sowieso al een paar flinke brokken in de keel op, maar het meest memorabele segment betreft Rebecca, een moeder van drie jonge dochters die haar laatste levensdagen volledig lijkt in te zetten om de klap voor haar dochters te beperken, waaronder een onvergetelijke groepsgesprek met de klasgenoten van één van haar dochters. Onvergetelijk, maar ik kan me voorstellen dat het te confronterend is voor mensen die zelf ooit zo betrokken zijn geweest bij het sterfproces van een geliefde.