• 9.375.420 stemmen

Who Killed Garrett Phillips? (2019)

Documentaire | 186 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Documentaire

Speelduur: 186 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Liz Garbus

Met onder meer: Oral Hillary, Brian Phillips, Tyler Rodrigues

Plot Who Killed Garrett Phillips?

In 2011 werd de twaalfjarige Garrett Phillips omgebracht in zijn huis in Potsdam. De politie had al snel een hoofdverdachte: Oral Hillary, de ex-vriend van Garretts moeder. Hillary, die na de moord zijn baan kwijtgeraakt is, houdt vol dat hij onschuldig is. De familie van Garrett denkt daar anders over en wil dat Hillary straf krijgt. In deze documentaire vertellen beide partijen voor de camera hun kant van het verhaal.

Volgens mij is het een ook een speelfilm. Er zitten veel opnames in die geacteerd zijn.

Hansjelle

Nep dus ....

avatar van Movsin

Movsin

Bepaald complex om volgen de manier waarop het onderzoek uit de doeken wordt gedaan, vooral omdat een heel pak personages ( familieleden, getuigen, onderzoekers, journalisten, politici...) in een strak tempo voor de camera verschijnen en elk een (verward) stukje van de koek opeisen.

In het begin is er zelfs een lange, soort verborgen-camera-scène in het politieburau, niet bepaald handig om er precies uit te geraken wie wat zegt.

Te onthouden van deze documentaire (lijkt soms eerder op een reportage) is wat heel dikwijls achterblijft in gevallen van dwalingen in onderzoeken naar de daders van een misdrijf: de drang bij politiediensten om een dader aan te duiden en de gretigheid waarop de massa daarop inspeelt en reeds onmiddellijk bestraffing eist, de matige coördinatie in de onderzoeken waar domeinen door verschillende instanties betreden worden, anderen dan weer niet, de persoonlijke belangen van onderzoekers, aanklagers, pleiters, politici..., de sensatie in de berichtgeving, de broosheid van de getuigenissen, enz.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima tweedelige Documentaire omtrent de raadselachtige moord op de twaalfjarige Garrett Phillips. Boeiend kijkvoer over het algemeen, al is mijn kanttekening dat de docu naarmate de speelduur vordert steeds meer van de kern afwijkt. Het wordt in mijn ogen wat te eenzijdig. De focus ligt veelal op Oral Hillary, de ex-vriend van Garretts moeder. 3 Sterren.