• 9.374.305 stemmen

Parole contre Parole (2017)

Drama / Thriller | 87 minuten

Met onder meer: Elsa Lunghini, François Vincentelli en Patrick Ridremont

Gesproken taal: Frans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Parole contre Parole

Laura is een veelbelovende jonge veilingmeester, die haar leven ineen ziet storten wanneer ze verkracht wordt. Haar aanvaller is een bekende en gerespecteerde galeriehouder. Laura beseft dat niemand haar zal geloven wanneer ze een klacht indient. Maar diezelfde nacht wordt de vrouw van de galeriehouder vermoord. Haar man wordt onmiddellijk hoofdverdachte nummer één, maar hij heeft een alibi: op het moment van de moord vond de verkrachting plaats. Wanneer de politie Laura ondervraagt om het alibi van de man te bevestigen, grijpt ze haar kans om wraak te nemen.

avatar van des1

des1

Thematisch meeliften op het succes van Paul Verhoevens Elle?

avatar van des1

des1

Kon niet slapen, dus gezien. Hield me wakker omdat ik benieuwd was hoe het zou aflopen. Eind lag niet voor de hand. Goed verhaal (meer vleeschg aan dan in de film Elle), maar een vaardiger regisseur had er meer uit kunnen peuren. Dikke 3*.

avatar van Movsin

Movsin

Omdat haar aanrader kiest voor een alibi en voor het toegeven van de verkrachting om een mildere straf te krijgen, acht Laura zich gelukkig, maar dat geluk maakt vlug plaats voor psychische problemen die alles overstemmen.
Het is deze problematiek die de cineast in de eerste plaats wil belichten. Een wonde is geslagen waarmee het moeilijk leven is.
Interessant thema, dat is zeker, maar toch haalt deze film geen te hoog cijfer.
Het acteerwerk is eerder matig en bovendien lijkt men over het grootste deel van de film te vergeten dat er een dader van een moord moet gezocht. En dat krijgt dan holderdebolder zijn beslag in de laatste minuten van de film . Een zwak eind laat wat ontgoocheling na.

avatar van frans123

frans123

Na een sterk begin zakt de film weg en neigt naar melo drama . Maar ik ben een man en weet niet waarover hij praat....De film is geen thriller maar drama, waar de regisseur niet veel raad mee weet.

De film blinkt uit in erg mooie vrouwen , met de uiterst charmante , vrouw- vrouwelijke Lunghini als winnares.. Wat een klasse vrouw, wat een stijl!! Alleen al hoe ze loopt is een sensuele sensatie ; hoofd kaarsrecht , zelfs wat naar achteren, daar kunnen Nederlandse vrouwen nog veel van leren , de laatsten sjokken en waggelen meestal , met hoofd voorover gebogen naar hun schoenen kijkend.....En ja, Lunghini kan ook nog acteren. ( Btw Sara Martins, altijd in bijrollen is ook niet mis...

O...de film? Het verhaal is een kapstok om de mogelijke psychische gevolgen van een verkrachting te tonen . .Punt. Ik had een ander verhaal gemaakt. Een film met twee uiteen lopende thema's mislukt altijd.

Wie dus aan een thriller denkt te beginnen zit er naast.

De film is met zorg gemaakt, zeker,maar boeit niet echt. Krappe 3*.

avatar van frans123

frans123

Movsin schreef:
Interessant thema, dat is zeker, maar toch haalt deze film geen te hoog cijfer.

Het is drama , geen thriller. De film gaat over Laura niet over moord . De moord is een kapstok . De politieman volgt ook Laura , omdat ze wat achter houdt , wat een onschuldige 20 jaar gevangenis kan kosten.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij degelijke film. Wel een klein beetje trage film maar wel constant interessant. Ook het acteerwerk mag er best zijn.

Ruime 3*