• 9.375.568 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Laura Terruso

Met onder meer: Wyatt Cenac, Greta Lee en Maria Dizzia

Plot Fits and Starts

Een schrijver lijkt maar niet te kunnen ontsnappen aan zijn vrouw haar literaire succes. Zelf heeft hij het een stuk lastiger. Wanneer een reis naar een uitgever volstrekt anders loopt dan gepland, moet hij zijn eigen creatieve tekortkomingen accepteren en een manier vinden om de controle over zijn werk en leven terug te krijgen.

David Warwick

Parking Attendant

avatar van Collins

Collins

Grappig.

Een komedie met veel dialoog. Flauwe woordspelingen, maar ook scherpe teksten en bizarre gespreksvoering. Met hele droge humor. Leuk.

Behalve dialoog is er fysieke komedie. Ook leuk. Komedie van de misverstanden en toevallige gebeurtenissen. Het soort komedie waarin iets doodgewoons door een misverstand of per ongeluk verwordt tot iets ongewoons of iets absurds. Hilarische situaties en bijtende en cynische teksten zijn het gevolg evenals veel meligheid. Grappig.

Het tempo van de film is aan de lakse kant. Het is traagheid troef. Alles duurt lang. De belangrijkste oorzaak is het belangrijkste personage. Die komt verstrooid over, is onwennig in gezelschappen en is net als de film traag in woord en gebaar. Die laksheid is in beginsel een beetje ergerlijk en irritant. Dat went echter want al snel wekt de gimmick van de traagheid en de verstrooidheid een incidentele lach op.

De momenten waarop er gelachen kan worden, evolueren vervolgens in rap tempo. Het tempo van de film en het tempo van de hoofdpersoon komen in een goede cadans terecht. Ze sluiten goed aan.

Go with the slow flow! Als je dat eenmaal als gegeven neemt, dan is de milde irritatie over de sloffende traagheid uit het begin van de film, snel verdwenen. Op dat moment buigt de ergernis om in vreugdevol vermaak. Althans zo verging het mij.

Dit is simpelweg zo'n komedie waarin de één tevergeefs op zoek gaat naar de humor terwijl de ander die succesvol vindt.

Ik vond de humor succesvol.