• 9.374.305 stemmen

Documentaire | 98 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Jeremy S. Levine en Landon Van Soest

Plot For Ahkeem

Na een gevecht op school belandt de 17-jarige Daje Shelton in een alternatieve middelbare school onder gerechtelijk toezicht. Ze is vastbesloten om het tij te keren en te werken aan een betere toekomst in haar ruige buurt van St. Louis. Maar het focussen op de school valt zwaar omdat ze meerdere vrienden verliest ten gevolge van revolvergeweld. Ze wordt daarop voor de eerste keer verliefd op en zwanger van een jongen, Ahkeem.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Mooi geschoten docu over een jong meisje in een zwarte Amerikaanse wijk en haar pogingen zich uit het kansarme milieu te ontworstelen. De problemen zijn bekend: armoede, de verlokkingen van het snelle geld, politie- en bendegeweld, een (politiek en juridisch) systeem dat niet bepaald gericht is op verbetering.

Ergens is het treurig dat het mij niet zoveel deed. Omdat er niets nieuws verteld werd, denk ik. Het is het opnieuw aantonen hoe verrot het systeem is. Aan de situatie in de VS kan ik niet zo gek veel veranderen. In Nederland is het een stuk minder erg, maar zeker niet perfect. Ook hier is het voor Rashid lastiger om in het leven te slagen dan voor Ruud. Hij begint met een achterstand, wordt overal als tweederangsburger beschouwd, krijgt moeilijker een huis of een baan. Verschrikkelijk eigenlijk, en ondertussen wint (nieuw-)rechts aan macht.

Maar goed, het ging over de film. Sympathiek hoofdpersonage wel. Anderhalf uur is een mooie duur. Dat is alles wat ik te zeggen heb.