• 9.372.934 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: David Greene

Met onder meer: Karl Malden, Eva Marie Saint en Gary Cole

Plot Fatal Vision

Kapitein Jeff MacDonald is een bekend en ambitieus chirurg op een Amerikaanse mariniers-basis. Hij is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Op een dag stormt de Militaire Politie zijn huis binnen na van Jeff een noodtelefoontje te hebben ontvangen. Ze vinden hem gewond en zijn vrouw en dochters vermoord in het huis. MacDonald claimt dat een groep drugsverslaafden zijn familie heeft aangevallen, maar de politie kan geen bewijs vinden.

avatar van Jeffrey90

Jeffrey90

Prachtige film, samen met mijn moeder gezien. Een man die zijn hele familie uitmoord, vrouw, zoon etc.Niet normaal... Prachtig!

***** (5 sterren)

Erg goed inderdaad.

avatar van Waku

Waku

Verrassend sterke actie thriller.

Karl Malden is op dreef.

De film heeft alles in zich en grijpt naar de keel.

Top!!

avatar van xangadix

xangadix

"gelukkig getrouwd met twee kinderen"

What a pervert!

avatar van Bond

Bond

Het ligt er maar net aan, hoe je de film bekijkt. Wat voor genre je bevoorkeurt.

Ik vond het een mooie film, erg realistisch en het brengt de oude sfeer weer terug. ''De oude doos opent zich weer''.

Met liefde bekroond, 5 sterren.

avatar van zanacht

zanacht

Hoe schokkend ook toch waar gebeurd!

Lees meer http://www.crimelibrary.com/macdonald/mac/macmain.htm

avatar van gideonvdb

gideonvdb

heb toch eventjes gedacht wie zou daar nou achter zitten.

avatar van charger

charger

kan iemand mij misschien laten weten waar ik aan een kopij kan geraken van deze film? alvast bedankt

avatar van wondertje

wondertje

ben al een aantal jaar op zoek naar die film

kan iemand mij vertellen hoe ik er aan kom

avatar van davidof 8

davidof 8

Heeft iemand deze film nu in zijn bezit??

Kan em wel vinden/kopen via Ebay vanuit Groot Britt. maar is dan welliswaar niet ondertiteld en in VHS (kan ik enigzins nog inkomen)

Alvast bedankt voor de info!!

Er is kennelijk nog steeds geen DVD-release.

avatar van davidof 8

davidof 8

Hey kos,

Bedankt voor je reactie!!

Je bent bijgevolg ook niet in het bezit van een VHS-versie...?

Merci!

Nee, helaas.

avatar van simsala

simsala

davidof 8 schreef:

Hey kos,

Bedankt voor je reactie!!

Je bent bijgevolg ook niet in het bezit van een VHS-versie...?

Merci!

Hallo

Heb je onder tussen de film fatal vision al gevonden ik ben er ook naar op zoek.

simsala

avatar van Diekmans

Diekmans

Ja, vond hem echt geweldig, heb hem jaren geleden gezien en is me altijd bij gebleven. Geweldige rollen, niet alleen van Karl Malden maar ook van Gary Cole. Ik kan hem nergens vinden en zou hem graag nog eens terug willen zien.

avatar van karin5

karin5

Weer zo'n film die niet uit mijn hoofd gaat , Is een afschuwelijk verhaal maar dit geloof ik niet . Buiten Karl Malden is Cary Gole hier ook in te zien met de rol van de dader denk ik want het is al een tijd geleden dat ik deze zag en heb niet eens een kopie in mijn bezit , laat staan de film . Wie wil er een kopie van deze film voor me maken ??? Ik wil deze film echt graag zien

avatar van De Knip

De Knip

Staat sinds begin november in mijn pindakaas lijst en plots pakt hij de film! Wel iets voor mij deze film.

avatar van filmofiel

filmofiel

Voor zijn tijd een heel erg goede tv-film. Ik vond alleen de acteerprestaties van Gary Cole wat minder, die kwam mij een beetje te gemaakt over. Echter wel weer een briljante rol van wijlen Malden, zoals we die kennen uit de toentertijd prachtige politieserie The Streets Of San Fransico. Hoewel hij in deze film geen inspecteur is, handelt hij precies hetzelfde. Ik heb deze film nu al een paar gezien en hij blijft me totaal niet vervelen, triest dat deze film wel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

avatar van Actarus

Actarus

Lang naar deze titel zitten zoeken, eindelijk gevonden!

Een film die me nog steeds op het netvlies staat gebrand...griezelig sfeertje....werkelijk een brilliante film uit de jaren 80...

avatar van philtuper

philtuper

Actarus schreef:

Lang naar deze titel zitten zoeken, eindelijk gevonden!

Grappig. Ik had precies hetzelfde. Ook heel lang gezocht.... Het enige dat ik me nog concreet kon herinneren was die gruwelijke tekst 'Kill the pigs' in bloed op de muur geschreven.

In mijn jeugdherinnering een heel enge film die me altijd is bijgebleven. Benieuwd als ik m nu zie, of ie nog steeds zo eng is. De commentaren hier laten wel zien dat het een goede film was en is...

knusse stoel

Vandaag kwam ik de film tegen bij de pindakaas fabriek en heb hem gelijk van een collega overgenomen. Ook ik zocht al een tijdje naar de film maar was de titel kwijt. Ben benieuwd of het nog steeds zo heel erg goed is als 15 jaar geleden maar ik vermoed het wel.

avatar van badfans69

badfans69

knusse stoel schreef:

Vandaag kwam ik de film tegen bij de pindakaas fabriek

Maakt de pindakaas fabriek tegenwoordig ook films

badfans69 schreef:

Maakt de pindakaas fabriek tegenwoordig ook films

Er zijn vele dingen waarvan wij geen hoogte hebben, voor jou is dat dus de "pindakaasfabriek".?

(Badfan69)?

avatar van mikey

mikey

Is ook te zien op ... ehh daaro.. De site die niet genoemd mag worden.

avatar van Tanita

Tanita

filmofiel schreef:

Hij is ook briljant in Billy Galvin.

avatar van filmofiel

filmofiel

knusse stoel schreef:

Moet je toch even rectificeren, er stond alleen "PIGS", en niet op de 'muur' maar op het ledikant van het bed.

filmofiel schreef:

Het was niet ikke die dat schreef maar "philtuper" op 7 juni 2014 en het woord was iets korter.

Hoe langer de film duurde hoe beter hij werd en de spanning nam toe. Prima verhaal wat helaas ook nog echt gebeurd is.

avatar van philtuper

philtuper

knusse stoel schreef:

Echt waar?! Wow, zou zweren dat dat het enige is dat ik me herinneren kon. Zo stond het op mijn netvlies gebrand. Alleen 'Pigs' dus. Hmmm, ga 'm opsnorren en opnieuw mijn jeugd beleven.

avatar van J.Verschoor

J.Verschoor

Middelmatige tv-film met voor dit genre het kenmerkende oppervlakkige en ongeïnspireerde acteerwerk, zelfs van coryfeeën als Karl Malden en Eva Maria Saint, zoals dat was bij de meeste tv-films uit die tijd., (Gelukkig is dit er met producenten als HBO en Netflix een stuk beter op geworden) Daarnaast duurt de film met zijn drie uur veel te lang. Dit zelfde verhaal had ook vertelt kunnen worden met een film van vijf kwartier, want als na een halfuur speeltijd de hoofdverdachte bekend is geworden is het alleen maar toekijken hoe het net langzaam om hem heen sluit en is alle spanning al verdwenen.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Uitststekende en meeslepende film over een waargebeurd gezinsdrama.

Gary Cole deed me wel heel de film denken aan Bruce Willis.