• 9.371.633 stemmen

Quan Neng Jiong Ba (2015)

Drama / Komedie | 95 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titels: My Daddy My King / Flying with Daddy

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Chunjie Dong

Met onder meer: Luo Jingmin, Sun Bo en Yu Fei

Plot Quan Neng Jiong Ba

Li woont met zijn dove zoon Ping in een bescheiden hutje op het Chinese platteland. Li doet er alles aan om Ping gelukkig te maken, maar die keert zich na een aantal negatieve ervaringen langzaam af van de samenleving. Li schakelt al zijn connecties in om Ping weer aan het werk te krijgen en een vrouw te regelen voor hem, maar dat wordt niet altijd in dank afgenomen.

China op z'n warrigst.

Men is in China duidelijk nog steeds op zoek naar een zekere stijlvastheid, al begint het zich langzaam wel te vormen. Enerzijds de blitse hippe stadsfilms, anderzijds dit soort plattelandsfilms waar het contrast tussen oud en nieuw eerder centraal staat.

Toch is het niet al armoede wat de klok slaat in deze film. Bij momenten erg leuk in beeld gebracht, vaak ook erg sfeervol. Maar nooit heel erg lang. Chinezen hebben iets met schelle instrumenten en die suona kan tellen. Die scenes worden vaak erg abrupt getoond en weer afgebroken, dus vanuit het niks begint het meestal te schallen. Vond het na een tijdje wat vervelend worden.

Acteerwerk is wel goed, zeker de vader zet een erg mooie rol neer. Vriendschap tussen de kapster en de zoon was ook de moeite, al bleef dat deel wel een beetje oppervlakkig. Einde is vooral vreemd, met een soort van The Voice-achtige finale. Maar ook dat heb ik eigenlijk al meerdere keren zien opduiken in Chinese films.

Op zich wel een aardige film met een paar mooie momenten, maar in z'n geheel wat warrig. Ik ben ook wel een beetje moe aan het worden van die eeuwige oud vs nieuws/stad vs plattelands thematiek die steeds weer in dit soort filmpjes geduwd moet worden.