• 9.373.596 stemmen

Dagboek van een Postduif (2014)

Documentaire | 64 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Diary of a Homing Pigeon

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Floris-Jan van Luyn

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Dagboek van een Postduif

Dagboek van een Postduif verhaalt over het leven van Toontje, een Hollandse wedstrijdduif die uit handen van zijn duivenmelker uit Groningen bij een Chinese miljonair in Peking belandt. Onderweg naar zijn eigen hok, laat de beste duif van het Hoge Noorden zich graag verleiden door het nestgedrag van de wereld op de grond. In China is het niet anders, maar Toontje raakt er onherroepelijk de weg kwijt en betaalt een hoge prijs. Deze film wordt verteld vanuit het perspectief van een duif.

avatar van Robi

Robi

Waarom die slechte waardering hier? Dat is best een verrassing. Het is een documentaire over de postduiven wereld, maar dan gezien vanuit het perspectief van de postduif. En dat is best creatief verzonnen. Maar eigenlijk geeft het ook een beeld van hoe het er daar aan toegaat. Er zijn best wel wat duivenmelkers in de buurt van waar ik woon, en dan zie je die duiven hun rondjes draaien. Maar verder wist ik er tot nu toe niet zoveel van af. En nu snap ik het allemaal beter. En vooral ook waarom er met duiven in China heel veel geld verdiend wordt. Dus waarom duiven ook zo heel veel geld waard kunnen zijn. Dat was me altijd een volslagen raadsel. Hoe kan je zoveel geld aan een duif terug verdienen. Vooral dat laatste wordt ook in deze documentaire goed duidelijk gemaakt. Hoewel er dus ook een zielige kant voor de duiven aan zit, en ook dat wordt hier mooi duidelijk gemaakt. Het is dus niet alleen een leuke documentaire met een interessant verhaal en mooi in beeld gebracht. Maar ik krijg hier ook een antwoord op vragen die ik al heel lang had.