The Siege (1998)

geregisseerd door
Edward Zwickmet
Denzel Washington,
Annette Bening en
Bruce WillisIn The Siege wordt de Verenigde Staten geteisterd door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen waarbij vele doden vallen. FBI agent Hubbard (Denzel Washington) gaat op zoek naar de daders wanneer zijn pad wordt gekruist door CIA agente Elise Kraft (Annette Bening). Zij lijkt infomatie te hebben die ze voor Hubbard achterhoudt. Wanneer bij de aanhoudende aanslagen honderden doden vallen wordt het leger onder leiding van generaal Deveraux (Bruce Willis) ingeschakeld, wat de situatie alleen maar erger maakt.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2011, 21:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige film die af en toe wat standaard is maar een stuk beter had gescoord als het net wat geloofwaardiger in elkaar zat. Denk hierbij aan scenes als direct met getrokken pistool 5 meter een kamer binnen rennen.. en die scene op het eind waarbij de FBI en het leger elkaar met zijn allen onder schot houd... kom op he.. Ook is de 'plottwist' met Samir al duidelijk zodra zijn personage geintroduceerd is . Daarbij is zoals Minotaurus boven mij al zegt de film ietwat langdradig.
Toch is het allemaal nog best vermakelijk en is vooral de busontploffing erg sterk verfilmd. Washington speelt een rol als altijd en dus ook vermakelijk als altijd. Willis is aardig, maar niet opvallend.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 15:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen prima film van Edward Zick over een thema wat tot op de dag van vandaag zeker aan de orde is....
Het acteerwerk in deze film is zeer goed, vooral Denzel Washington en Bruce Willis zorgen ervoor dat de film hierdoor net wat extra's krijgt.
Ook het verhaal is in orde en wordt op een prima manier gebracht en toont ook best realistisch vooral de bus scene was zeer heftig.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 september 2011, 17:33 uurHet verhaal was in eerste instantie best ongeloofwaardig maar drie jaar later na 9/11 eigenlijk niet meer. Ondanks dat de film zich best lekker wegkeek was soms te overdreven en te Amerikaans. Bruce Willis speelt in deze film niet de gebruikelijke rol van Good Guy en ik vond hem best wel irritant. Maar slecht speelde hij zeker niet en dat geldt ook zeker voor Denzel Washington en Annette Bening,
3,5
[permalink] geplaatst op 12 maart 2012, 18:01 uurEen filmpje met actie van de bovenste plank. De muziek zit goed in elkaar en de acteurs vertolken hun rol goed uit.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2012, 9:56 uurGoede degelijke film, die er lang in slaagt om spannend te blijven.
Best een interessant onderwerp ook, omdat het terrorisme in 1998 nog niet zo heel actueel was, maar enkele jaren later wel degelijk werkelijkheid werd. Het is een vrij standaard thriller, maar wel eentje die redelijk goed uitgevoerd wordt. Denzel Washington en Annette Bening spelen behoorlijk goed. Bruce Willis heeft weinig te doen, maar overtuigt niet in de korte speelduur die hij heeft als soldatenleider. Jammer ook dat de soldaten hier nogal cliché als slechteriken worden afgeschilderd.
Toch vermaakt het allemaal wel en is het op momenten ook best spannend. De aanslagen zijn indrukwekkend en realistisch en geven een prima beeld van hoe het er daadwerkelijk aan toe zou kunnen gaan. Jammer dat het op het einde allemaal een beetje inzakt, maar al met al is The Siege een prima wegkijker. Niet groots, niet heel goed, maar wel aardig en absoluut vermakelijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 13:58 uurKleine opwaardering voor de busscenes