134.902 gebruikers | 85.718 films | 31.047 regisseurs | 3.508.546 berichten | 4.930.784 stemmen

The French Connection (1971)

French Connection, The (1971)
980 stemmen | gemiddelde 3,69
mijn stem:
16 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Misdaad / Thriller
104 minuten

geregisseerd door William Friedkin
met Gene Hackman, Roy Scheider en Fernando Rey

Agenten Popeye Doyle en Buddy Russo komen op het spoor van een groot drugstransport naar New York. Dit spoor leidt naar de Franse onderwereld die in New York voeten aan de grond probeert te krijgen. Het besef dat de politie ze afluistert maakt de criminelen uiterst behoedzaam. Het spoor lijkt te vervagen, maar agent Popeye Doyle weigert de klopjacht op te geven.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 14:01 uur
al begrijp ik wat je probeert te zeggen ben ik niet met je eens.
Bullitt met McQueen was toen wel de eerste maar deze is intussen beschouwd als veel beter, en zal te maken hebben met achtervolging binnen een grote stad terwijl in Bullitt komen ze op rustige wegen.

En ik ben ook een grote fan van de jaren 60 Bond films, maar er is een duidelijk verschil hier in dat iedereen, ook kinderen zo lang ze met hun ouders mee gaan, kan een Bond film in de bioscoop gaan kijken, maar deze film was een R-rated movie (nu moet je 16 zijn maar in de jaren 70 moest je 18 zijn in engels sprekende landen)

dus complete onzin is dat ook weer niet.

en trouwens, DAF kwam zelfs later uit dan deze film ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 10:32 uur
Toch een halfje eraf gehaald. De film heeft zo zijn mankementen. Laat ik voorop stellen dat ik 3,5* echt zeker niet laag vind, maar een echte topfilm krijgt meer. De muziek, het geweldige camerawerk, het jaren '70-sfeertje, de rauwe beelden van New York: allemaal geweldig. Maar het verhaal is wat magertjes en dat kost de film gewoon wat punten. De karakters zijn bovendien (vind ik) niet goed genoeg uitgewerkt. Het bleef allemaal wat oppervlakkig en daardoor grijpt het mij niet bij de strot.

Desalniettemin een film die je gezien moet hebben. Ik heb 'm inmiddels al 3 keer gezien en zal 'm in de toekomst ongetwijfeld weer eens aanzetten.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

French Connection (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

French Connection (€ 10,99)
gratis verzending

French Connection (€ 11,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 16:02 uur
Lang geleden weleens stukjes van gezien, want er zaten flink wat bekende momenten in de film. Maar ik moet zeggen dat deze film soms moeite heeft met het gevecht tegen de tand des tijds. Alhoewel ik hem zeer vermakelijk en redelijk spannend vond, zitten er scenes in die in een hedendaagse actie-misdaad-thriller als knullig neergezet zouden worden. De metro-scene bijvoorbeeld. Natuurlijk, ik kijk deze film met in het achterhoofd dat hij uit 1971 komt, maar ik zal nooit dezelfde ervaring hebben als de mensen die hem toendertijd in de bioscoop zagen. Desondanks goede soundtrack, goed acteerwerk (al ben ik nog even neutraal over de Oscar voor Hackman), genoeg suspense, prima camerawerk en er wordt een lekker sfeertje gecreeerd. Op naar deel 2 zou ik zeggen....

Tot slot HET moment v/d film:

- De beroemde achtervolgingsscene blijft HET wapenfeit van de film en ik ga daar gewoon in mee. _O_

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 17:15 uur
Vermakelijke misdaad film met sterk acteerwerk van Gene Hackman. Heerlijke rol speelt hij. Ook die 70's sfeer die het uit ademt is erg aangenaam. Wel is de film voor de begrippen van nu wat traagjes en de actie soms wat knullig. Ook het schaduwen van de badguys was best lachwekkend en niet bepaald realistisch maar wel erg vermakkelijk. Zoals al vaker gezegd de beroemde achtervolging was zeker in die tijd spannend om naar te kijken. Heb me verder niet gestoord aan de beeldkwaliteit (bluray). Past op 1 of andere manier wel bij de film. Op naar deel 2