134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.858 berichten | 4.931.412 stemmen

locatie: Films » The Full Monty (1997) » Info

Komedie
91 minuten

geregisseerd door Peter Cattaneo
met Robert Carlyle, Tom Wilkinson en Mark Addy

Twee ontslagen staalarbeiders uit het Engelse Sheffield trachten een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Geïnspireerd door een optreden van de Chippendales, denken zij erover om een dansact te creëren waarbij ze zouden gaan voor 'the full monty', een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt. Probleem is dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy jongens van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 17:25 uur
dit is een social drama (dus geen komedie) - ik heb net een andere opmerking geplaatst onder de film LIfe Is Sweet (ook een social drama met komische momenten net als films zoals Billy Elliot, Trainspotting, etc)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2008, 18:56 uur
Dit is zeker wel een komedie.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Full Monty (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Full Monty (€ 10,99)
gratis verzending

Full Monty (€ 11,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2008, 16:55 uur
kos schreef:
Dit is zeker wel een komedie.

het heeft komische momenten maar is niet "een komedie" ... de hele sociale omstandigheden die in Sheffield afspeelden rond dat tijd was voor die mensen echt niet grappig of voor komedie bedoeld. GB in de jaren 80 was lang niet dezelfde als NL in de jaren 80 ... strikes, inner city street riots, large scale unemployment, etc, etc.

Zoals ik al zei, zie mijn andere opmerking op de film LIfe Is Sweet (ook geen komedie) van 12 juni 2008, 17:09 uur

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2008, 17:31 uur
TerryA schreef:

Ja, dat weet ik ook wel, dat zegt alleen niks over een genre.

Je hebt nota bene ook komedies die in de oorlog spelen.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2008, 17:58 uur
kos schreef:
...

Ja, dat weet ik ook wel, dat zegt alleen niks over een genre.

Je hebt nota bene ook komedies die in de oorlog spelen.....

dit is precies dezelfde sort Britse film als

Carla`s Song, maar dat is beschreven als een drama

Raining Stones dat is ook alleen beschreven als een drama

Billy Elliott is alleen een drama

Secrets & Lies is alleen een drama

maar dan Life Is Sweet is ineens een drama / komedie?!

Trainspotting is dan ook een Drama / komedie?!

en deze film (The Full Monty) is alleen maar een komedie zelfs?!
Klopt dus helemaal niks van, wat heel jammer is want mensen die een van deze films goed vinden zullen hoogwaarschijnlijk al die andere genoemde films ook warderen maar gaan of fout in komedie zoeken of niet in drama zoeken voor sort gelijke films. dat was mijn point eigenlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2008, 7:17 uur
Mooie komedie

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2008, 22:42 uur
super film... het eind heb ik wel grijsgedraaid trouwens... geniaal!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2009, 15:00 uur
Hilarische Britse komedie (lang geleden dat ik nog zó heb gelachen met een film).
De dikwijls absurde, typisch Britse humor (het alarm dat afgaat als Dave een snoepje steelt, Gerald die een stijve krijgt van natuurdocumentaires, ...) gecombineerd met sociale wantoestanden en heerlijke muziek levert een prachtfilm op. Een absolute aanrader!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 22:49 uur
@ TerryA:

Het is een komedie als de verhaallijn en hoe die naar buiten gebracht wordt luchtig, grappig en 'amusing' is. Bij deze film is dat zeker het geval, want van zo'n trieste situatie als die je beschreef zo'n grappig verhaal maken is toch zeker wel een kenmerk van een komedie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2009, 0:36 uur
Onderhoudend, maar ook niet meer dan dat.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2009, 22:42 uur
prachtge film,leuke rol van carlyle ,topacteur is ie !!! :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 16:54 uur
Wat een mega goeie film!!!
Echt een paar keer gekeken :Y
heb mij rot gelachen vooral met die kabouter _O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 17:59 uur
Ooit eens in de bios gezien. Wist van te voren totaal niet waar de film over ging, maar heb me kostelijk vermaakt. Een aanrader voor iedereen die droge/platte Engelse humor wel kan waarderen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 17:12 uur
Een aardige film om te kijken.
Het geeft een mooi beeld van voorgespiegelde rijkdom.
Die er dan vervolgens helemaal niet is.
Het is leuk uitgedacht dat uiteindelijk strippen de oplossing is.
Af en toe wordt het wel wat langdradig.
Maar de film blijft je aandacht trekken.
Het is een open einde, wat ik zelf jammer vind.
Een mooie film die drie sterren verdiend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2011, 10:23 uur
Goede film. Een echte komedie is het echt niet. Het einde is wel erg grappig. Voor de rest een film met een diepere laag.

Akron777
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 18:48 uur
Een van de meest hilarische Britse films. De onderliggende drama geeft de film nog extra kracht.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 19:42 uur
Geweldige film, verheug me er al weer op om hem vanavond te kijken!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 22:25 uur
Heerlijke film met Britse humor die je heel de film met een glimlach laat beleven. Ook het drama voelt oprecht aan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 22:30 uur
Een hele leuke film. Een feel good movie tegen wil en dank. Ondanks alle dramatische momenten en tegenslagen kan je toch lachen om de situaties.
Het is mooi om te zien dat de hoofdpersonen kracht putten uit de uitvoering van een eigenlijk absurd idee en ondanks alle tegenslagen zoveel plezier erbij hebben.
Dat maakt de film zo prettig om naar te kijken en laat je met een goed gevoel achter.
Althans bij mij werkt het wel zo. Heb er weer met veel plezier naar gekeken.

Al DeNiro
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 23:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heerlijke Britse komedie.

Moest om veel dingen lachen, maar grappigste vond ik de dans-trainingen en de scene waarin één van de mannen zijn jongeheer laat zien _O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 23:11 uur
Erg leuk. Carlyle doet het leuk en ik vond het ook grappig om die man van Still Standing eens te zien in een film (die dikke). Mooi verhaal en ook nog grappig. Gewoon goed.

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 11:16 uur
The Full Monthy is een leuke typische Britse komedie die laat zien dat ook een doodgewone man prima door het leven kan gaan als chippendale.

De acteurs zijn goed gecast en spelen allemaal ook naar behoren. Bij allemaal kom je voldoende over hun achtergrond te weten, en die is niet altijd even vrolijk. De armoede en het grauwe Engelse fabrieksleven wordt rauw en realistisch weergegeven. Een omgeving, waar het bijna logisch lijkt, dat je er depressief van wordt.

Waardoor the Full Monty zo goed werkt is de combinatie van factoren. Naast het goede spel van de leuke cast is de film een prima mix van komedie en drama. Er zijn hilarische momenten, maak ook scènes, die zelfs voor lichte ontroering zorgen. De uiteindelijke finale is erg leuk en mag er zijn. De frisse muziek is goed gekozen en past prima bij het sfeertje dat de film uitstraalt. Erg grappig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 11:28 uur
Practige film deze full monty en wat een rol weer van Robert Carlyle.
Geweldig hoe hij weer een beroepsmislukeling met een gouden hart neer zet.
Humor en drama lopen prachtig in mekaar over in deze film en keer op keer kun je hem weer zien.