132.537 gebruikers | 83.376 films | 30.271 regisseurs | 3.431.927 berichten | 4.796.201 stemmen

locatie: Films » Way Out West (1937) » Info

Komedie / Western
65 minuten

geregisseerd door James W. Horne
met Stan Laurel, Oliver Hardy en James Finlayson

Alles begint wanneer het duo de eigendomsacte van een goudmijn moet bezorgen aan de dochter van een overleden goudzoeker. Door tussenkomst van gemenerik Finlayson geven ze de verkeerde en wanneer ze hun vergissing merken, halen ze de gekste toeren uit om hun fout goed te maken.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2009, 22:37 uur
was eerder een fervent liefhebber van stan en ollie. vind er nu geen klap meer aan. afgezaagd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 18:13 uur
Weer eens goed gelachen, blijft leuk : 4,0

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 23:35 uur
Oliver Hardy is geniaal, zo'n komiek is er nooit meer gekomen. Je moet maar eens goed opletten hoe hij doet en alleen al de manier van kijken. Hij is echt één van de weinige komieken die mij laat lachen, ik vind hem echt geniaal en in combinatie met stan laurel een Legendarisch duo wat nooit is geévenaard. Maar Stan Laurel alleen vind ik toch een stuk minder maar die 2 samen was gewoon een gouden duo

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 5:09 uur
Ollie is god!!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 22:49 uur
Een leuke L&H film... Geweldig hoe ze dat hele huis afbreken :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 19:54 uur
Aaneenschakeling van geslaagde grappen en geweldig nostalgische muziek. Mijn favoriete Laurel en Hardy.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 19:59 uur
KILLERBEE99 schreef:
Een leuke L&H film... Geweldig hoe ze dat hele huis afbreken :D

Ja inderdaad heel leuk, maar dan zou je eigenlijk eens een keer die andere film moeten kijken, dat ze kerstbomen gaan verkopen. Dat is echt een ramp en het loopt uit op een grote vecht en sloop partij, prachtig. Dat was wel een stomme film, ik bedoel dus waar niet in gesproken word :P voor degene die het te letterlijk op pakken

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 21:00 uur
mcdaktari schreef:
KILLERBEE99 schreef:

Als een keer gezien ja, ook best grappig ^^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 9:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb vroeger wel eens films van Laurel en Hardy gezien, maar veel kan ik me daar niet meer van herinneren.

Ik was op zich wel benieuwd naar deze film, die door velen als hun grootste klassieker gezien wordt. Ik moet zeggen dat het best een geinige film is, waarbij het duo elkaar op een leuke manier aanvult. Laurel is vaak degene die de problemen veroorzaakt. Hardy krijgt dan regelmatig de klappen, waarna hij meestal boos wordt, en Laurel zielig gaat zitten kijken of huilen.

Het duo is in ieder geval perfect op elkaar ingespeeld, dat zie je er duidelijk vanaf. Verder is de muziek behoorlijk aangenaam. Het stukje waarbij ze samen op de muziek dansen is een voorbeeld van zo’n leuk moment. Het dansje is grappig, evenals de prima bijpassende muziek. Verder zijn de momenten dat Laurel zijn vinger als aansteker gebruikt ook elke keer weer grappig. Soms is de humor wel wat flauwig of minder leuk, maar door het hoge tempo en het feit dat er genoeg geslaagde momenten in de film zitten, verveelt het geen moment.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 18:14 uur
De laatste tijd regelmatig gekeken naar films van dit bekende duo. Deze is denk ik toch wel 1 van mijn meest favorieten Laurel & Hardy films. Bij deze film heb ik het meest moeten lachen om al die maffe acties en hilarische opmerkingen. De scene met Oliver Hardy die ligt terwijl hij door die ezel wordt voortgetrokken vond ik geniaal.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 16:33 uur
ARTE (Way Out West, maandag 2 januari 2012, 14:45 uur)