132.207 gebruikers | 83.236 films | 30.189 regisseurs | 3.421.796 berichten | 4.775.478 stemmen

The Bohemian Girl (1936)

Bohemian Girl, The (1936)
78 stemmen | gemiddelde 3,31
mijn stem:
Komedie
71 minuten

geregisseerd door James W. Horne en Charley Rogers
met Stan Laurel, Oliver Hardy en Thelma Thodd

Olivers vrouw ontvoert de dochter van een graaf en gaat er vervolgens vandoor met haar minnaar. Oliver blijft achter met het meisje en voedt het samen met z'n vriend Stanley op. Jaren later, is het meisje zich nog steeds niet bewust van haar ware afkomst en ze betreedt het terrein van de graaf en wordt in de gevangenis geworpen. Als Oliver Stanley's hulp nodig heeft om haar te bevrijden, blijkt deze dronken te zijn.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2003, 19:52 uur
Na het succes van The Devil's Brother en Babes In Toyland met Laurel & Hardy in de hoofdrol, besloot men tot het verfilmen van William Baffles, The Bohemian Girl. De productie liep in het honderd na de plotse, en nog steeds onopgeloste dood van co-actrice Thelma Thodd. The Bohemian Girl werd desondanks een klapper, wat vooral te danken is aan het komische talent van 'de dikke en de dunne'...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2003, 23:21 uur
Deze komt morgen dus WEL op tv, op bbc2 om 12:10 ;-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2003, 1:33 uur
Vermakelijke film. Alle muziekstukjes vond ik erg saai maar gelukkig heeft de film ook veel leuke en vaak de meest belachelijke grappen. 3 sterren

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2003, 0:04 uur
De zakkenrolscene vind ik onovertroffen. Alleen daarom al 5 sterren voor 1 van de beste komedies aller tijden. Super!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2004, 15:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De zakkenrolscene en niet te vergeten de wijnscene met Laurel en al die flessen.

En dan het moment dat Hardy zogenaamd vader wordt van een meisje van ongeveer 6 jaar. Zijn "vrouw" had het al die tijd geheim gehouden zodat de schok voor het meisje zo min mogelijk zou zijn van hoe haar vader is en eruit ziet.

Stan Laurel lijkt in een jaar tijd een stuk dikker te zijn geworden. 4,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2006, 14:49 uur
Vandaag op één om 15.35!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2007, 16:10 uur
Ik vond het redelijk overwaardeerd. Ten eerste, wie was Thelma Todd in de film? Ze was niet Arlene (Julie Bishop), dus waarom wordt ze zo hoog vermeld? Humor in de film ken ik nou wel en is misschien nog vermakelijk voor kleine kinderen?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2008, 14:32 uur
Duurt vrij lang voordat Laurel & Hardy in beeld komen en die onnozele muziekstukjes zijn behoorlijk gedateerd, maar dat geldt niet voor de grappen. Wel een beetje foute film, zoals zigeuners worden afgeschilderd, maar ja.. andere tijden.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2009, 20:04 uur
matthijs_013 schreef:

Dan ben ik godzijdank een kind van 42.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 20:49 uur
Ik vond deze film niet zo, niet zo'n super verhaal vind ik... Maar het ging wel :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2010, 9:00 uur
Te veel en overbodige zang en muziek die af en toe het ritme uit de film halen (de film is dan ook gebaseerd op een opera), en het verhaal stelt bovendien niet echt veel voor (misschien heeft dat ook te maken met het knipwerk na de dood van Thodd), maar desalniettemin: best wel een leuke film - waar iedereen uiteindelijk toch in de eerste plaats naar kijkt omwille van Laurel & Hardy.

Stan die wijn van vat naar flessen moet overgieten :), Oliver als zakkenroller tegenover de edelman _O_, Stan die dan weer van Oliver pikt _O^, Stan die iets gaat zoeken onder het kussen van een slapende Oliver :D,... allemaal sterke scenes die je bijblijven.
Niet hun beste, maar zeker niet hun slechtste.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 18:25 uur
Jammer dat er te veel gezang in komt in deze film. Spoelde elke keer die stukken weg waarrdoor mede daardoor de film wel erg snel voorbij was. Deze films hebben altijd wel zijn leuke momenten, maar deze vond ik wat minder.