Block-Heads (1938)

geregisseerd door
John G. Blystonemet
Stan Laurel,
Oliver Hardy en
James FinlaysonTijdens de Eerste Wereldoorlog krijgt soldaat Stan de opdracht om een loopgraaf te bewaken en te verdedigen. Twintig jaar later zit de toegewijde Stan daar nog steeds, want niemand heeft hem verteld dat de oorlog afgelopen is. Terug in Amerika wordt hij gedecoreerd en krijgt hij van zijn vriend Ollie een etentje aangeboden. Het begin van een reeks catastrofes...
3,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2003, 15:33 uurDie Klotzköpfe?!?!
4,5
[permalink] geplaatst op 22 juli 2003, 0:13 uurVooral de scene met de rolstoel is top! Elke film (tot aan 1942)van L en H kent een hoogtepunt. 4,5 sterren.
[permalink] geplaatst op 24 juli 2004, 16:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenInderdaad de opvallendste scene is die met die rolstoel, dat Stan zo in Hardy z 'n armen springt. Terwijl hij niks mankeert.
4* Had ik er al aan gegeven en daar blijft het ook bij.
[permalink] geplaatst op 30 december 2004, 13:34 uurBlock - Heads *** 1/2
Slapstick uit de jaren 30-40 met werelds bekendste komische duo. Erg genietbaar , de ene grap is al wat geslaagder dan de andere. Het verhaal opzich is al fantastisch

[permalink] geplaatst op 19 januari 2005, 14:39 uurDe vele confrontaties tussen de twee lolbroeken zorgen voor leuke momenten en de scène met de rolstoel is inderdaad hilarisch..
Sneakerjeans29
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2006, 14:46 uurDit lijkt sterk op hun 1e korte geluidsfilm uit 1929.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2006, 16:10 uurLeuk Laurel en Hardy filmpje, viel toch een beetje tegen, 3.0*
us_raider
[permalink] geplaatst op 18 november 2006, 16:33 uurNormaal gezien ben ik nou niet echt een lacher, maar Laurel & Hardy krijgen het toch elke keer weer voor elkaar om mij te laten lachen. Ook tijdens deze film weer meerdere keren in een deuk gelegen. Hopelijk zendt één nog meer Laurel & Hardy-films uit, want dat is echt klassewerk. Prachtig hoe Ollie zich kan ergeren als Stan weer eens een dommigheid heeft begaan. Zou wel graag een dvd-box met hun films willen hebben.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2006, 18:53 uurOp en top amusement.4.
[permalink] geplaatst op 18 november 2006, 19:46 uurJammergenoeg alleen 't laatste halve uur gezien, maar al meer gelachen dan in de huidige komedies.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2006, 0:25 uurIk ben niet zo'n fan van Laurel & Hardy, maar dit was toch wel een erg leuke film. Samen met Way Out West en de kortfilm Big Business hun beste werk. 3,5*
[permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 14:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZitten hele leuke stukken tussen, die rolstoel scene is echt lol.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 9:59 uurIk denk dat ik vroeger wel bijna alle films van Laurel & Hardy heb gezien. Of toch in elk geval een groot deel. Welke films ik precies heb gezien en zeker niet welke er dan leuker waren dan een ander, weet ik echt niet meer. En dus werd het tijd voor een hernieuwde kennismaking met ze. En aangezien een beetje complete filmcollectie niet zonder in elk geval een handjevol van hun films kan en die films echt niet veel meer kosten, is het moment na 15-20 jaar daar.
Block-heads is een echte diesel. Duurde wel effe voor ie op gang kwam, ik vreesde zelfs even na zo’n 15 minuten (toch meer dan een kwart van de film). Maar hij werd leuker en leuker. De scenes in het trappenhuis (die in feite een groot deel van de film in beslag nemen) zijn echt geweldig. Op naar Way out west, Flying Deuces en meer. Solide 3,5 sterren.
[edit] hoor iedereen over de, inderdaad wel leuke, rolstoelscene, maar de scenes in het trappenhuis vormen toch echt het hoogtepunt!
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 13:40 uurmister blonde schreef:
Die scene was ook inderdaad zeer hilarisch, maar ook die scene met de parkeergarage was ook leuk.
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 21:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMisschien wel één van de beste film van het geweldige komische duo Stan Laurel en Oliver Hardy. Het verhaal was buitengewoon komisch en zat ook leuk in elkaar. Het was gewoon heerlijk en hilarisch hoe onbewust Stan Laurel deed of hij maar
één been had en Oliver Hardy trapte er met alle zijn goede bedoelingen onbewust in. Het gedoe in het trappenhuis met dat
kind en de bal is legendarisch en misschien wel het hoogtepunt van de film. Ik heb echt in een deuk van het lachen gelegen bij die scene. De vrouw (Minna Gombell) van Oliver Hardy was ook geweldig opdreef en het was geweldig om te zien hoe zij hem kleineerde en hoe hij ze over de kloten kreeg (de vrouwen van Stan Laurel en vooral Oliver Hardy waren altijd enorme bitches in de films)