134.913 gebruikers | 85.735 films | 31.052 regisseurs | 3.508.790 berichten | 4.931.266 stemmen

locatie: Films » Abduction (2011) » Info

Actie / Thriller
106 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Taylor Lautner, Lily Collins en Alfred Molina

Wat zou je doen als je je eigen foto op een site met vermiste personen zou zien? Het overkomt Nathan Harper (Taylor Lautner), die op zoek gaat naar zijn ware identiteit en er al snel achterkomt dat zijn ouders totaal andere mensen zijn dan dat ze beweren. Wanneer de politie en de regering dan achter hem aan komt, zal Nathan in een race tegen de klok op zoek moeten naar de waarheid.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 1:56 uur
In mijn ogen een goede actie film. Er gebeurt vrij veel en er is een zekere soort van spanning door de hele film heen. Ook het acteerwerk is op een prima niveau.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 11:03 uur
prima film??
OK er was actie, maar verdomd voorspelbaar. Het thriller aspect zat er hierdoor ook niet in.
Het verhaal was erg onwaarschijnlijk, bovendien vol met vervelende cliché's.
Over het algemeen 'n slappe hap, en een waardeloze eind :r vd film.
1,5*, en dan ben ik nog mild.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 16:56 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
:)P
Redelijke film. Het acteerwerk was een voldoende waard. Al hoewel ik me soms aan Taylor Lautner irriteerde. :r Dat ze dat groene truitje van vroeger nog in het laatje hadden liggen na ongeveer 15jaar, en dat dezelfde vlek er nog steeds opzat + dat die Russen/Georgiers de CIA konden afluisteren is alleen zeer maar dan ook zeer onrealistisch :( :)P
De actie was mooi.
Het einde viel me zwaar tegen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 2:37 uur
zo dat heeft phil collins goed gedaan! :)P

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 16:10 uur
beetje zware wengbrouwen, even doortrekken, en lijkt op dochter van willem v hanegem

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 17:41 uur
gelukkig mogen wenbrauwen weer, zijn we af van die lelijke streepjes of minder

tal1b schreef:

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 14:18 uur
Leuke film, af en toe ook best leuke stunts. Ziet er aardig uit en lekker vermaak. Niet altijd even realistisch, maar toch.. gewoon een leuke film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 23:52 uur
sofripa schreef:
Jason Bourne als welpje....hmm :Z

At last maar in de dvdspeler geduwd. En wat ik al vermoedde is aardig uitgekomen. Ons weerwolfje heeft het er maar druk mee. Neemt niet weg dat er lekker wat vaart in deze film zit. Daardoor stap je ook makkelijker over de plotholes/slordigheden heen. Het acteren van Lautner viel me overigens mee. Voor het eerst de kar trekken is geen sinicure. 3 sterren voor dit 13 in dozijn thrillertje.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 16:54 uur
Nogal ongeloofwaardige actiefilm.
Na deze film heb ik ook mijn bedenkingen over het acteertalent van Taylor Lautner.
Ik dacht dat ie de Twilight serie(welke ik niet echt super vond/vind) acteerde, maar blijkbaar zet hij hier ongeveer dezelfde personage neer, met dit verschil dat ie nu niet kan veranderen in een wolf.
Film vooral gericht naar de tienermeisjes die Taylor Lautner "hot" vinden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 0:24 uur
Goede actiefilm met leuk verhaal, vond Taylor Lautner niet verkeerd acteren in deze film.
heerlijke verstand op nul film ,kijk lekker weg

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 0:41 uur
Boeiend van begin tot eind. Leuke film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 16:03 uur
Wat een verrassend goede film. Verveelde geen moment, en vond de film zeer spannend. Sterke actiescènes. Vind de waardering van Moviemeter en IMDB voor de film zeer onterecht. De film hebben ze zwaar onder gewardeerd. Begrijp ook niet helemaal waarom iedereen Taylor Lautner zo slecht vind? Zal wel komen door de twilight films. Maar los daarvan, was hij in deze film goed en overtuigend. Hij is zeker een groeiend acteur.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 23:03 uur
Vond Taylor Lautner helemaal niet slecht. Er is aan te werken, maar voor een beginnend acteur van 19 levert hij een prima prestatie! Hij zou in de toekomst best eens kunnen gaan verassen denk ik zo. Hij wist de film, wat mij betreft, toch aardig te dragen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 11:06 uur
Goede film, verrassend spannend en vol actie. Beetje weg van Gotcha uit de jaren 80. Maar veel beter. Sommige dingen zijn wat ver gezocht, maar ja. 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 14:21 uur
Simpel vermaak die best onderhoudend is , maar ook heel wat ongeloofwaardigheden in petto heeft voor de kijker. Een film die je morgen al vergeten bent. 6/10

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 12:59 uur
De film was overigens geen box-office-hit. Er gaan geruchten dat Lautner nu zijn carriere wil afbuigen naar indiefilms en in de nieuwe Gus van Sant zou zitten (en die zelfs zou co-produceren, kan best natuurlijk, de jongen is schatrijk)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 2:53 uur
Goede vlotte actie, mooi gefilmt, alleen het einde vond ik wat minder... maar de rest prima.
3**

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 10:10 uur
erg spannende film die je wilt blijven kijken!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 8:25 uur
matige film, soms spannend maar soms was ik er ook niet met de aandacht bij. Je merkt toch wel dat de film op een jong publiek doelt = Taylor Lautner. ZIjn vriendinnetje in de film vond ik een beetje irritant

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 0:46 uur
vond deze film goed meevallen, geen topper, maar best te doen

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 22:33 uur
Prima thriller.
Lekker vlot lineair verhaal. Redelijk geacteerd: Taylor Lautner doet het prima. Leuk om Sigourney Weaver te zien. Geen verrassende plot. Het is geen topfilm, maar wordt toch wel sterk ondergewaardeerd.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 0:46 uur
Zeer misleidende poster.
Deze film is totaal niet spannend.
Vol cliche's en doelgroep 10- 14
Slap verhaal erg voorspelbaar en makkelijk.
Lily Collins is ook zeker geen acteer talent.

Ik snap niet hoe deze film zo veel sterren heeft.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 13:10 uur
Toch eindelijk weer een spannende thriller gekeken,en lekkere wegkijk film,best een aanrader

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 17:54 uur
Actie=> goed
storyline=>kon beter

Al bij al bleef de film me toch boeien

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 19:01 uur
Viel me niks tegen na al die negatieve reacties.... het is absoluut geen topper, maar een lekkere voorspelbare film waar je niet teveel bij na hoeft te denken

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 23:04 uur
ik vond hem goed meevallen, niet super, maar toch de moeite waard

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 0:45 uur
Het is een beetje jason bourne alleen dan wat kinderachtiger, ongeloofwaardiger en minder goed geacteerd. Maar kijkt wel lekker vlot weg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:18 uur
Bigint als een irritant us budget tiener filmpje,maar na een 20 tal minuten wordt dit omgebogen naar een onderhoudende thriller.Een 2.5 van mij.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:46 uur
Vond het een beetje een slappe film, de actiescenes waren op zich wel netjes maar de rest een te hoog tiener gehalte, overigens wel leuk voor een verveelzondagmiddag.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 23:33 uur
Ondanks alle kritieken heb ik de film gezien.
Onwijs goede film met goede acteerprestaties van Taylor Lautner.
Na twilight pakt hij het goed aan.
Natuurlijk is het een hottie maar desondanks vind ik hem knallen.
Genoeg spanning en sensatie.
Een film die je niet al te serieus moet nemen qua feiten.
Sommige punten zijn niet echt realistisch maar het goede verhaal en knallende stunts maken het goed. Einde had van mij wel anders gemogen, maar had dat bij het personage van z'n vader gepast? Ik denk het niet.
Al met al een 5 voor mij op basis van goede verhaallijn, spanning en sensatie, acteerwerk en een lekkere wegkijker.
Wel een film waar je bij moet blijven anders snap je het niet meer.