Don't Be Afraid of the Dark (2010)

456 stemmen | gemiddelde 2,595
Verenigde Staten / Australië / Mexico
Horror /
Thriller99 minuten
geregisseerd door
Troy Nixeymet
Katie Holmes,
Guy Pearce en
Bailee MadisonHet jonge meisje Sally (Bailee Madison) staat op het punt om met haar vader (Guy Pearce) en zijn vriendin (Katie Holmes) naar een groot landhuis te verhuizen dat ze aan het verbouwen zijn. Zonder het te weten bevrijdt Sally boze wezens die proberen haar hele gezin te vernietigen en haar aan hun zijde te krijgen.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 november 2012, 12:54 uurVermakelijk voor een keer, maar niet meer dan dat. De setting is vooral erg sfeervol en ook de monstertjes vond ik niet bijzonder irritant, maar Don't be Afraid of the Dark heeft niet zo heel veel te bieden verder aan de horrorliefhebber.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2012, 8:41 uurThriller. Ik vond het meer horror, dus zocht ik in de horrorkant.. Om er tenslotte achter te komen dat 'ie als genre thriller had. Nou moe! Dacht ik, toen ik dat ontdekte. Thrillers hebben naar mijn idee meestal wel een paar diepere lagen, horror bewandelt meestal wel dezelfde wegen.
Ik vond het echt meer horror. Natuurlijk lijken, met 10.000 triljoen films in omloop, films op den duur allemaal op elkaar, maar er zitten wel een paar enge stukken in, die onvervalst doen denken aan een ordinaire horrorfilm. Geen thriller, wat mij betreft.
Katie Holmes is natuurlijk de reden bij uitstek om dit te bekijken. Ja, ik vind haar echt geweldig, hoewel in Dark Knight Rises wel duidelijk was dat Maggie Gyllenhaal echt een betere Rachel was. Toch heeft Katie echt een charme die onweerstaanbaar is.
Het is hier ook duidelijk. Bailee Madison overspeelt haar met gemak. Zo'n jong meiske, en al zoveel talent dat ze tegenover zowel Katie als Guy recht kan blijven staan. Ze heeft in elk geval niet de minste films gekozen om in te spelen. Het magistraal mooie Brothers staat me soms nog voor ogen, hoe zij daarin ongelooflijk ontroerde.
Katie is, zoals gezegd, niet een actrice die zo goed is, maar ik zie haar graag spelen, omdat ze voor mij echt een onuitwisbare indruk gemaakt heeft als Joey Potter. En omdat ze gewoon een bepaalde charme blijft houden. 4*. Mooie opbouw en een ontroerend goede jonge hoofdrolspeelster.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2013, 7:47 uurBenauwende en zeer sfeervolle horror, met een middelmatige spanningsboog en zonder echte schrikmomenten.
De monstertjes zijn niet echt top maar ze hadden vooral veel later zichtbaar moeten zijn wat de spanning had kunnen opdrijven.
Overtuigende cast, vooral de kleine Bailee Madison is top.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2013, 12:47 uurVoor folklorehorror zit je bij Guillermo del Toro eigenlijk wel goed. Dat liet hij tenslotte ook al zien met zijn andere films zien. Dat hij hier niet in de regiestoel zat, doet daar niets aan af. Zijn hand is erg duidelijk te zien en meneer weet heel goed wat hij doet. Wat dat betreft vind ik het wel een beetje pijnlijk om te zien dat veel mensen een beetje lacherig de vergelijking maken met The Gremlins, terwijl we hier gewoon te maken hebben met elfen uit de Noord-Europese mythologieën.
Het zou voor de spanning wel beter zijn geweest wanneer die wezentjes later pas in beeld komen, maar het neemt niet weg dat de film bij vlagen nog best eng is. Het prachtige landhuis is natuurlijk een fantastisch decor. Zeker vanwege de overwoekerde tuin, prachtig uitgekozen. Visueel is het allemaal dik in orde, want het ademt een sfeer uit waar je u tegen zegt. Voor een productie als deze heb je met Katie Holmes en Guy Pearce een stel goede acteurs in huis. Ik heb er van genoten. Heerlijke sfeer en mystiek, maar het had van mij wel iets enger mogen zijn.
1,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2013, 5:24 uurJe koopt, als architect en zijn vriendin, een heel oud groot prachtig landhuis en gaat het samen met een drie tot viertal personeelsleden zelf renoveren.
Een nogal zwaar gehavend landhuis van een 18de-eeuwse natuurschilder.
Je nogal stuurse dochter van 7 jaar komt, zonder veel entousiasme, bijwonen en verlangt in het begin eerder naar haar moeder en terug vertrekken.
Een landhuis met een prachtige, grote, mysterieuze tuin en natuurlijk een onbekende voorgeschiedenis en heel wat verborgen hoeken en kantjes.
Na een uiterst aantrekkelijke en vlotte intro verwacht je een spannende horror-griezel.
Maar het werd een langdradig, soms erg verwarrend, verhaal waarin de dochter nog het beste acteert.
De film was voor mij na een half uur uitgekeken. Ondanks de voortdurend opgepepte griezelclichés.
Het acteren van Pearce en Holmes ontgoochelde. Blijkbaar waren ze af en toe hun rol kwijt.
Een feestje, om wat meer volk op de set te krijgen, vermoed ik, is van heel korte onduidelijke duur en eindigt plots.
Ondanks het prachtige landhuis, het mooie park, de antieke kamers en verborgen ruimtes wist de regisseur mij niet met zijn verhaal te overtuigen.
Een pluim voor dochter Ballee Madison. Maar daar blijft het dan ook bij.
Als je ontgoochelt tot het einde kunt blijven kijken, kom je ook zo uit de filmzaal.
Maar iedereen droomde daarna wel lekker van zo'n huisje met een tuintje. Maar griezelen? Geen moment blijft daar iets van hangen. De tandarts kan op een betere manier meespelen.
Voor de intro en de vertolking van de dochter 1,5*. Maar voor de horror en sfeer 0,0.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2013, 16:25 uurLeuke film, erg gelachen.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2013, 21:44 uur3.5
De film was net niet eng genoeg om een tophorror te zijn maar in zijn geheel ben ik tevreden.
De omgeving waar de film zich afspeelt is fantastisch en de acteurs spreken voor zich want met Katie Holmes en Guy Pearce hebben ze twee goede acteurs binnengehaald.
Na het plaatsen van het bericht heb ik alsnog 3 1/2 sterren gegeven.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2013, 4:14 uurIk moet zeggen dat ik over deze film wel tevreden ben, twijfel tussen de 3 en 3,5 sterren. Ik kan deze film wel heel kritisch beoordelen, maar tegenwoordig zijn er heel veel mindere films in dit genre. Op de één of andere manier boeide deze film en de setting was perfect vind ik persoonlijk. Dat meisje speelde erg goed, de rest was leuke B opvulling maar ook weer niet slecht. Ik vind dit toch een aanrader! Gewoon zonder verwachting ingaan zakje chips drankje en hij blijft zeker het kijken waard.