Four Lions (2010)

geregisseerd door
Christopher Morrismet
Riz Ahmed,
Nigel Lindsay en
Kayvan NovakIn een Britse stad hebben vier mannen een geheim plan. Omar (Riz Ahmed) is verontwaardigd over de manier waarop moslims in de wereld worden behandeld en is daarom vastbesloten om een jihadstrijder te worden. Zijn niet al te slimme vriend Waj is meteen verkocht. Omars andere vrienden, de blanke Barry en Faisel doen ook mee. Faisal kan een bom maken, maar zichzelf nog niet opblazen vanwege zijn zieke vader. Ook al zijn ze niet de slimsten, ze proberen toch op hun eigen manier de stad een klap toe te brengen.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2010, 11:06 uurKlinkt geweldig. Wordt 1 van de hoogsten op de to-see lijst van 2010.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 18:26 uurDe trailer is ook erg grappig. Hopen op het beste!
[permalink] geplaatst op 13 juni 2010, 15:36 uurIk ga deze zeker checken!
[permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 13:04 uur
[permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 13:10 uurZiet er inderdaad geweldig uit

!
[permalink] geplaatst op 4 juli 2010, 19:37 uurDe trailer is heel erg grappig. ik ga kijken of ik hem ergens kan bestellen.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 16:50 uurKomt hij ook uit in de Belgische bioscoopzalen?
3,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 14:13 uurHet plot belooft wel een leuke film.. ben benieuwd.
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 5:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe film blijft een beetje hangen in mild-grappig, maar zodra ze bij de
Londonse marathon aankomen is het echt een aaneenschakeling van de meest idiote situaties die je kan voorstellen met zelfmoord terroristen, van hilarische verwijzingen als Counter-Strike tot aan Teenage Mutant Ninja Turtles. Dikke drie*
Overigens een aanrader voor Chewbacca haters

3,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 22:24 uurJammer dat de meeste echt leuke grappen al in de trailer zitten. Desondanks nog wel een paar keer hardop moeten lachen door de meest absurde situaties en dito karakters. Maar helaas is het overgehele linie niet zo grappig als de trailer suggereert, het is eerder 'glimlach'-komisch.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 13:21 uurBrilant, droog, heerlijk!
4,5
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 18:23 uurGewoon relax achterover zitten, en gieren lachen en brullen.
Lang geleden dat ik zo'n comedy heb gezien.
Geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 21:55 uurlouisvf schreef:
Komt hij ook uit in de Belgische bioscoopzalen?
Oke, stomme vraag

4,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 21:09 uurleukste brit-flick in tijden
3,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2010, 13:26 uurErg leuke film! Britse humor vaak +1. Verder doet Barry me denken aan die malloot uit Tilburg.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 1:44 uurNog wel goed gelachen.
Niet altijd even geweldig gefilmd maar daar let ik minder op bij een komedie! Leuke, vreemde finale...
1,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 20:25 uurGoed engels acteerwerk, maar de humor was mij veel te flauw.
Hankieh
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 22:59 uurHumor in een ander hoesje
Ik vond het wel lachen.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 23:24 uur So we're like proper Mujahid then, yeah?
Rubber Dinghy Rapids!
Helaas niet helemaal geslaagd.
Idee is op zich erg geinig (en behoorlijk zwart), maar er zit helaas te veel flauwe humor in. De balans tussen scherpe humor die in het verhaal past en sketchachtige absurde humor is vaak nogal zoek, wat jammer
is.
Gelukkig ook nog wel genoeg lollige dingen, met name door Barry met z'n dikke accent, wat een kerel

3,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 11:18 uurDit zou best wel geweldig kunnen worden. Maar Chris Morris is zowiezo een genie.
The Day Today
4,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 22:19 uurChris Morris is inderdaad een genie, zie ook Brass Eye.
Zonde dat deze zeer geslaagde gitzwarte komedie in NL niet in de bioscoop is uitgebracht.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2010, 16:36 uurGeweldige trailer, aardige film.
Film viel erg tegen, hier en daar langdradig.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2010, 22:12 uurIk had eigenlijk niks anders van morris verwacht. Van grove humor tot erg scherp drama gebeurde wel vaker in zijn werk dus ja, meeste mensen zien dat denk niet zo aankomen.
Maar hij ligt hier al en wordt snel gekeken.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2010, 17:03 uurNet gezien, mooie en vermakkelijke film!
3,5
[permalink] geplaatst op 10 september 2010, 10:44 uurDe trailer schroefde mijn verwachtingen hoog op. In de praktijk was de film inderdaad mild grappig, soms flauw - met enkele hilarisch grappige momenten. Het slot is fantastisch.
[permalink] geplaatst op 10 september 2010, 13:27 uurHeb de eerste 15 minuten gekeken, maar vond het niet bijster grappig of interessant. Misschien dat ik het later nog eens een kans geef.
1,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2010, 1:20 uurDeze film afgelopen avond bekeken en laat ik het maar kort en krachtig zeggen; ik vond er geen bal aan. Behalve een enkele scène - de bazooka scène - kon ik eenvoudigweg niet om deze flauwe humor lachen, dus ik was zeer blij toen de aftiteling begon.
1,0* helaas.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2010, 8:55 uurheb hem na een half uur uitgezet..vond er weinig aan