134.915 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.948 berichten | 4.931.679 stemmen

locatie: Films » Crimson Tide (1995) » Info

Crimson Tide (1995)

Crimson Tide (1995)
954 stemmen | gemiddelde 3,23
mijn stem:
12 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten
Actie / Thriller
116 minuten / 123 minuten (extended version)

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, Gene Hackman en Viggo Mortensen

Er breekt een burgeroorlog uit in de Russische Federatie, en de leider van de rebellen is voorstander van nucleaire interventie. De onderzeeër USS Alabama wordt in opperste paraatheid gebracht. Frank Ramsey, de kapitein van de onderzeeër, krijgt het aan de stok met zijn eerste officier Ron Hunter, als een eerder bevel om tien atoomraketten af te vuren niet kan worden bevestigd door een storing in de verbindingsapparatuur. De kapitein wil ondanks het ontbreken van de bevestiging afvuren, maar de 1e officier vindt dat eerst op nadere orders vanuit Washington moet worden gewacht door zo snel mogelijk de verbindingsapparatuur te repareren.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2010, 12:35 uur
Goede film. Mijn favoriete acteur Denzel Washington en nog zo`n ouwe lobbes, Gene Hackman. Acteerwerk was er niet minder om.
Heb me prima vermaakt. Tijdje geleden al weer dat ik hem gezien had. Zal hem binnenkort eens herzien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 23:16 uur
Hele goede cast. De spanning zit er meteen vanaf het begin goed in. Vanaf de toespraak wordt er een gevoel gekweekt bij de kijker dat de rest van de film bij blijft. Mede door de muziek ook.

top

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Crimson Tide (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Crimson Tide (€ 17,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Crimson Tide (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2010, 22:35 uur
Wat mij betreft is dit zonder meer een onderhoudende, zeer professioneel in elkaar gezette film. Het is wel allemaal wat standaard en voorspelbaar (net zoals die typische Hollywood film muziek) maar er zit voldoende actie en vooral spanning in waardoor Crimson Tide blijft boeien en de bijna twee uur zo voorbij zijn. De rode draad is de groeiende controverse tussen de oude veteraan als commandant en de geniale Harvard afgestudeerde als zijn vervanger. Gene Hackmann en Denzel Washington zetten deze twee van zichzelf overtuigde personages met veel passie neer. Geen film die ik 2 of 3 keer hoef te zien maar die me wel heeft vermaakt, ik vond het absoluut niet saai en soms zelfs behoorlijk spannend en enerverend.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 10:19 uur
JDSsmetje schreef:
Ik herinner me nog steeds de chaotische beelden, toch wist ik heel goed waarover het ging. En ik herinner me ook nog een veel van de film, alleen niet zo veel mogelijke argumenten meer ! En het cijfer had ik nog van 1,5 jaar geleden op een document staan.

Dit is de moeder aller domme smoezen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 22:55 uur
Lekkere scene vond ik waarin de Akula het toch nog voor elkaar had gekregen twee torpedos af te schieten op de Sub van Hackman & Denzel.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 21:23 uur
Heel goede film. Met spanning zitten kijken van begin tot het einde. Verhaal is heel goed. Weer een zeer sterke Denzel Washington zoals altijd. De muziek van Hans Zimmer is ook weer schitterend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 22:05 uur
Best aardig en voldoende spanning.
Mooi gemaakt en goed acteerwerk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 13:49 uur
Zeer sterke thriller met zeer overtuigend acteerwerk van Denzel Washington! Erg spannend!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 14:27 uur
Sterke Thriller, met sfeervol geschoten scenes. Het verhaal is zeer spannend, en de film is over het algemeen erg onderhoudend. De sterke cast is een groot pluspunt voor de film. Vooral Washington en Hackman acteren erg overtuigend. Boeiend en spannend van begin tot eind. 3,5 Ster.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 12:55 uur
Dennissssss schreef:

Nou, de rollen van James Gandolfini, Matt Craven en Gene Hackman mogen er anders ook wel zijn hoor.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 14:57 uur
Natuurlijk niet de beste duikboot film (dat blijft natuurlijk "Das Boot") maar wel eentje die ook weet te boeien en zelfs spannend is. Verhaal en spanningsopbouw zitten goed in elkaar en de en Denzel Washington en Gene Hackman spelen sterk. De beelden vanuit en van de duikboot zagen er vaak fraai uit. Gewoon een lekkere spannende thriller.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 11:29 uur
I am captain of this boat.....Now shut the fuck up !

Een uitstekende film van Tony Scott.....duikboot films hebben altijd iets apart (sfeer,setting en geluid). Dit allemaal komt prima over...

Ook de gehele cast in deze film is dik in orde ( Denzel Washington, Gene Hackman als hoofdrolspelers en dan de rest is ook niet verkeerd, James Gandolfini en Viggo Mortensen).

Ook was het verhaal goed en werd op een prima manier gebracht,dit afgemaakt met een mooie soundtrack van Hans Zimmer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 21:29 uur
Deze eens geprobeerd en 'k ben eigenlijk aangenaam verrast. De film is redelijk spannend, wist me de twee uurtjes te boeien en ook de cast is top.
Ondanks dat de film zich op een duikboot afspeelt is dit zeker niet de belangrijkste troef, de film fixeert zich veel meer op de strijd tussen Denzel Washington en Gene Hackman.
De muziek viel wel op, maar 'k vond ze niet echt bijster origineel, 'k heb al gelijkaardige muziek gehoord in andere films.
'k had eigenlijk geen verwachtingen bij deze film en zo viel hij goed mee. 'k heb het me niet beklaagd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 22:09 uur
Herzien op DTS laserdisc _O_ . Toch wel erg fijne thriller. Voorspelbaar, clicherijk, maar rete degelijk gemaakt en toch volop spannend met een zeer sterke Hackman. Heb genoten. 4*

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 10:13 uur
Redelijke duikbotenfilm, met een paar gevestigde namen in de hoofdrol.

Gene Hackman en Denzel Washington weten op zich wel van wanten, en acteren hier ook zeker niet slecht. Washington speelt de sympathiekere rol, waardoor je als kijker tijdens de strijd die tussen de twee losbarst, haast wel gedwongen wordt, om de kant van Washington te kiezen. De sfeer die op de duikboot hierdoor ontstaat, is soms best grimmig. Toch leidt het er alles niet toe dat het echt spannend of claustrofobisch wordt.

Verder loopt het allemaal precies zoals je zou verwachten. Het is allemaal redelijk onderhoudend, maar echt grootst wordt het nooit. De muzikale ondersteuning van Hans Zimmer is op zich goed, maar soms net wat te nadrukkelijk aanwezig. Scott houdt zich hier trouwens behoorlijk in met zijn visuele uitspattingen. Een vrij strakke en degelijke regie deze keer, maar geen topper.