Brüno (2009)
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 9 juli 2009
Plot Brüno
"Borat was so 2006"
Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.
Brüno
Zichzelf - 'Dove of Peace'
eclipx
zelfde niveau als Borat, 1x grappig, als je de film meerdere keren ziet, saai
theviper
nou, eindelijk naar de bios geweest. daar heb ik nu wel spijt van. ik ben best een fan van Sacha Baron Cohen, maar deze film is naar mijn mening niet de personage die hij moet spelen. hij is zeker veelzijdig, dat absoluut, maar deze film ligt er te dicht op. je weet dat sacha de controversie op zoekt, dat verwacht je ook. het is niet mijn smaak deze keer.
ik hoop echt dat hij nog een serie gaat maken met het karakter "borat". daar heb ik echt hard om gelachen.
sacha is wel een acteur met zeer goede kwaliteiten. ik blijf hem volgen.
Ziggy007
Nee, maar hij roept wel overal domme dingen, ik weet niet of ik dit hier mag zetten, maar een voorbeeld: ik heb al 3 jongens ...
vul het zelf maar in. En dat is vies, als je zulke dingen doet op je 14e en je bent daarnaast ook nog eens gothic zonder vrienden op school, dan ben je kansloos. Sorry, maar zo is dat nou eenmaal. Dat is dan ook de enigste homo die ik ooit in het echt heb gezien, alle andere homo's die je te zien krijgt zijn ook precies zo (Gerard Joling, Gordon die gast die RTL boulevard ofzo presenteert) dus ik denk dat alle homo's zo zijn ja..
Mooi kereltje ben jij, je zou zo in de film passen.
mike2006
Vreselijke film! De man Cohen draaft veels te ver door en maakt een parodie van zijn eigen parodie. Je moet er waarschijnlijk van houden, maar mijn smaak is het niet. Borat was af en toe nog wel te pruimen, Bruno trek ik niet.
Friday the 13 th
- 2028 stemmen
Degelijke film, maar net iets minder dan Borat. De film is over de hele lijn stereotiep en ik kan me wel voorstellen dat de holebigemeenschap er ergens aanstoot aan neemt. Toch vind ik het nog allemaal goed meevallen en vind ik allemaal zeer luchtig.
Er zit meer humor in dan in een andere gemiddelde humoristische film, je lacht dus ook minstens 1 keer per minuut, maar toch miste ik iets. Er zijn een paar geniale scènes in de film zoals een eikel die Brüno schreeuwt. Maar echt choquerend of vies werd hij nergens.
Goede acteur en een degelijke film. Leuk voor een avondje uit, maar de humor is minder dan in zijn vorige films. Bij Borat had ik soms nog het gevoel dat het "real life" kan zijn, maar bij deze zie je dat alles in scène is gezet.
Mr_White
- 2067 berichten
How Real Is 'Bruno'? The Ft. Smith Back Story | Newsweek Movies | Newsweek.com
Interessant artikel over in hoeverre Cohen's acties 'gemaakt' zijn en in hoeverre een weerspiegeling van de werkelijkheid. De schrijver onderzocht een stunt van Cohen in het stadje Ft. Smith en praatte met een homoseksueel koppel over de homophobie in het stadje.
WeZet
Vrij over-the-top, doch erg komisch! Voor Amerikaanse standaarden is er veel naakt te zien, en ik heb met momenten zeer moeten lachen (helaas zaten er veel kinderen van zelfs onder de 12 jaar oud in de zaal die grappen als "Het is de tweede keer in de geschiedenis van Oostenrijk dat een groot man wordt vernederd" of iets dergelijks niet snapten waardoor ik de enige persoon was die lachtte. De meest flauwe grappen werden dan door de jeugd geweldig gevonden...
Al met al toch een erg leuke film (kamperen in het bos, Straight Dave, het leger incl. Village People achtige tune etc.)
3.5
Coop
Was ginsteren gaan kijken, en tijdens de pause stond een vrouw zich erg kwaad te maken aan de balie.
Deze film had een +16 rating moeten meekrijgen volgens haar, ze had 2 kinderen bij.
Gelijk had ze wel vind ik, dit is niets voor kinderen.
Ik vond hem super echter !
Reservoir Dogs
LET OP: Voor de mensen die de film niet gezien hebben en die mijn recensie ook niet gelezen hebben, maar de film wel willen zien, dan raad ik aan: niet doen. Absoluut geen aanrader.
Maar eigenlijk heb je nog niets over de film verteld he. Je leuterd alleen wat over verschillende godsdiensten en of kinderen ernaar zou kunnen/mogen kijken dat is niet aan jou om te bepalen. Sacha Baron Cohen speelt in Borat toch ook een halve homo? Waarom vind je Borat dan wel een goeie film? 1* Special effects? Die waren er nog niet eens!
Kjell1408
De film is met toch wat tegengevallen. Van Borat heb ik genoten, maar van deze film kan me nog bijzonder weinig herrineren. Echt een tegenvaller.
stevebravo
Geestverottende film, smaakloos en bedervend..
Ik moet mezelf mentaal en geestelijk regenereren..
schaamteloos niet grappig..
Vermakelijk.
Niet zozeer een film, meer een verzameling sketches met een rode draad. Kon er mij zeker niet aan storen.
Vond de film in ieder geval een pak beter dan Borat. Blijft nog steeds gissen wat wél en niet in scene is gezet, maar de meeste situaties zijn an sich eigenlijk sterk genoeg om dat geen punt te laten zijn. Bruno bij de jagers, de martial artist, de gay converter etc etc, stuk voor stuk perfecte settings die vaak ook erg goed werkten.
Blijft natuurlijk wel een superplatte, over-the-top aangezette bedoening. Als je een film begint met een Scooter nummertje kan dat ook moeilijk anders. Niet alles is even geinig, ook niet altijd even shockerend als gehoopt denk ik, maar het grootste deel van de film toch met een aardige grijs kunnen kijken.
En wat je verder ook van het niveau vindt, Cohen heeft wel serieus ballen om een film als deze te maken.
tyler-durden
net gezien en heb me er erg me kunnen vermaken. Ik vind Bruno een minder leuk typetje dan Borat, maar toch heb ik genoten, mede omdat Bruno veel verder gaat dan Borat.
Vooral de scene waarin Bruno baby's wil fotograferen en vraagt aan de ouders wat de baby's allemaal gewend zijn. Wanneer Bruno vraagt of aan een vrouw of ze het erg vind dat haar baby verkleed wordt als een nazi en gefotografeerd wordt terwijl het lijkt alsof de baby een andere baby de oven in duwt, en zijn moeder daarmee instemt, daarvan kreeg ik pijn in mijn hart.
Om de "straight dave" scene heb ik wel smakelijk gelachen
Wel vraag ik me af of het wel allemaal echt is en niet gestaged. Ik ga er vanuit dat de meeste scènes niet gestaged zijn.
Montorsi
Genant in het kwadraat.
Vooral grappig omdat het zo banaal is. Ook vaak te veel over the top, maar bovenal continu vermakelijk. Cohen gaat echt verder dan iemand ooit gedaan heeft, en dat pakt niet altijd even goed uit, omdat je zowat in elke scene merkt dat de betrokkenen wel door hebben dat ze in de maling genomen worden, als het al niet in scene is gezet. Werkte bij Borat toch een stuk beter, maar dat is ook een beetje een bijproduct van het succes denk ik. Sowieso is Bruno over de hele linie wel wat scherper en subtieler. Dit is toch een stuk makkelijker.
Toch nog wel vaak gelachen, vaak ook vanwege stompzinnigheid (kan ook leuk zijn!), maar ook niet altijd even goed.
MerLiNiuM
na een aantal jaar niet meer gezien te hebben is borat wel voor een 2de keer aan te zien. vandaag voor de 2de keer gezien op tv en 1x in de bios en kwam niet meer bij. Deze is net iets minder dan borat dus geen 5* maar 4*
Aapje81
De eerste helft vond ik wat tegenvallen. Het evenwicht tussen banaal en inhoud was behoorlijk zoek. Neemt niet weg dat ik toch af en toe heb kunnen lachen maar het werkte niet zo goed als in Borat. De tweede helft van de film vond ik dan weer wel ijzersterk. Met veel lef laat Cohen zien in wat voor belachelijke wereld wij leven. En alles bijelkaar geef ik Cohen dan toch weer het voordeel van de twijfel. Maar Borat maakte meer indruk
SpooXxX
Niet echt een grappige film. Wel eentje die de grens opzoekt. In extreme mate.
Echter is dit altijd wel iets wat ik heb gerespecteerd in de geniale mind van Sasha. Hij heeft lef, is meester in het uitlokken van kortzichtige bekrompen reacties en doet gewoon dingen die echt ver gaan!
Dit is zijn kracht en dat zorgt voor een kijkervaring op zich.
Dus nee heb niet dubbel gelegen. Heb wel vol bewondering gekeken wat hij dit x zou flikken. Op dit vlak stelt hij niet teleur. Op het komedie vlak wel een klein beetje.
Film scoort bij mij helaas niet zo hoog als Ali-G in da House. Die film kan ik keer op keer bekijken. Bruno hoef ik niet zo gauw nogmaals te zien.
Blijf op het eind nog wel even zitten. Er komen wat 'echte' a-list supersterren voorbij. Dan vraag ik mezelf toch af; hoe kon hij deze mensen nou weer strikken?
TimD
Gelijk had ze wel vind ik, dit is niets voor kinderen.
Ik vond hem super echter !
Als je afgaande op de trailers (nu wel gezien) je kinderen hier mee naartoe neemt en achteraf bij de balie gaat lopen klagen ben je zelf een beetje dom bezig natuurlijk. De 12+ rating is imo goed.
Xx_se7en_xX
Hij is echt zo geniaal. Hij durft echt gewoon vanalles. Borat vond ik wel net iets beter. Maar deze was ook zeer geslaagt.
Mr_White
- 2067 berichten
Ze had ook een beetje onderzoek kunnen doen, dan had ze wellicht ook genoeg geweten. Sowieso is de Nederlandse rating vooral gebaseerd op de sfeer in een film (eng, luchtig) in plaats van de aanwezigheid van wat bloed dan wel een blote borst.
funland
Brüno is een film waarin alle grenzen overschreiden worden
onrealistisch, vernederend, en vulgair
en dat is juist wat Sacha Baron Cohen zo spectaculair maakt
Brüno gaat over een jonge man ( 19 ) die het wilt maken in de USA.
Een standaard verhaal
Maar Sacha Baron Cohen gooit er wat seksgrappen bij, een lul die 5 seconden heen en weer zit te zwiepen. Daarna moet je alleen nog homo's belachelijk maken, en je werk zit erop. Toch moest ik erg vaak lachen, ook al weet je dat dit gewoon niet normaal is. De scéne dat ie iemand begint te pijpen in de hemel.
Op zich erg goed gevonden en grappig... Maar dit begint gewoon ziekelijk te worden. Toch zaten er ook erg grappige en hilarische momenten in. In Sacha's volgende film zou het leuker zijn om een karakter als Borat of Ali G te zien, want Brüno is niet zo bijzonder
( mijn mening ) toch 3 * sterren voor deze grappige maar soms iets té vulgaire komedie. Volgende keer geef ik Sacha Baron Cohen het liefst 4 of meer sterren.. Ik ben benieuwd
M.Goodkat
Deze film nam ik niet serieus op en ik lachte mij er keihard mee
Waarom zo een film serieus nemen, is gemaakt alleen om te lachen. =D
En trouwens, hoe vulgairder, hoe leuker, maarja, das mijn soort van humor
Bart Simpson
Kijk eerst nou maar eens de film, dan praten we wel verder.
Reservoir Dogs
Ok, maar dan wel op 1 voorwaarde: dat jij dan volwassen kunt discussiëren. Ik weet overigens wel wat ik van deze film kan verwachten en ik weet nog niet of ik bij de cinema zal geraken.
Bart Simpson
''...volwassen discussiëren.''
Waar heb ik deze opmerking aan te danken? We zijn nog niet eens begonnen met een discussie en jij plaatst al zo een opmerking. Volgens mij ben jij hier de persoon die niet bereid is om een volwassen discussie aan te gaan. Schandalig dit, ronduit schandalig. Bah.
Pieter Montana
Ik zal al beginnen met te zeggen dat Brüno één van de grappigste films is die ik in jaren zag. (komedies doen me over het algemeen weinig). Sacha Baron Cohen speelt zijn rol met verve en zorgt toch weer voor een aantal bijzonder hilarische one-liners. We're so like the Sex and The City girls!
Waar liggen de minpunten dan? Zoals verschillende hier al zeggen: in tegenstelling tot Borat, lijken vele scènes in deze mockumentary gespeeld, waardoor je niet meer kan lachen met de reacties van onwetende mensen waardoor het allemaal soms meer neigt naar een platvloerse komedie. De sterkste scènes in Borat en in Brüno zijn juist wanneer Cohen een spiegel tegenover de maatschappij houdt en toont dat hij niet het figuur is waarmee men moet lachen. Dan heb ik het hier over de scènes met de gay-converter en dan vooral de My Heart Will Go On-scene, sterk staaltje humor dat Cohen daar opvoert en zonder twijfel de sterkste scene van de gehele film.
Sh0t0k4n
Vond deze film eigenlijk wel tegenvallen. Had gister avond borat gekeken en vandaag Bruno, maar vind ze allebei niet echt geweldig. Er zitten leuke stukken bij inderdaad, alleen ik vind het niet echt een film die je voor de tweede keer zou willen zien...
Had er meer van verwacht...
2,5 ster dus
Goldenskull
In 5 weken tijd één film, erg weinig ja. Ik had niet zoveel plezier meer tijdens het kijken, ik doe niet aan kijken om het kijken, dus dan maar een tijdje rust. Dat betekende tevens 4 weken geen MM, maar vandaag met twee herzieningen van favorieten de kijkmoraal gekriebeld en maar weer eens op het MM-linkje in mijn favorieten lijst geklikt.
Maar goed, afgelopen donderdag moest ik Brüno zien, met vrienden naar de bios, geen keus dus. Nah, eigenlijk wou ik zelf graag, want Cohen heeft altijd potentie. Fan van Ali G ben ik niet en Borat vind ik zo-zo, maar Brüno verraste me licht.
Soms wel wat ranzig, maar hoe Cohen al die lui telkens weer op de stang jaagt vind ik geweldig. Ik heb bij vlagen dan ook lekker mogen lachen, waardoor drie dikke sterren zeker op zijn plaats zijn.

Ruben van der Meer stopte zijn liefde voor films in 'Bad Slippers': 'Ik wil het ook eens zelf doen'

Kijktip op Netflix: 'Scoop' behandelt controverse rond prins Andrew

Eerste Italiaanse titel van HBO Max: waargebeurde miniserie 'Portobello' nu te zien

Kritiek op Prime Video-docu 'Ferry Lost' over Ferry Doedens: 'Deprimerend'

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

American Movie
Documentaire, 1999
drag queenhomofobieberoemdheiddominatrixsatirefamesociale satiremockumentaryhollywoodtv reporterlhbtaustrian duringcreditsstingersex tapecelebrity interview homo