maxroelofs schreef:
...het heeft me toch wel aan het denken gezet hoe het kan dat er in Canada zo veel wapens zijn alleen betrekkelijk zo weinig misdrijven ermee.
Zoals je in de documentaire kon zien speelt de media in de VS een gigantisch grote rol, door hun angstzaaiende gedrag.
Ook de prestatie & status drang in de samenleving is enorm toegenomen. Als je om wat voor reden niet mee kunt komen, dan wordt je door veel mensen al snel als een 'loser' bestempeld, in plaats van dat die mensen je een beetje helpen.
'In hokjes plaatsen' noemen we dat, en wat wij daarmee bereiken is dat sommige van die mensen zich naast buitengesloten, ook nog eens vernederd gaan voelen, wat weer kwaadheid als gevolg heeft.
Ze creëren in feite een woede en afkeer tegen de rest, wat wij ergens zelf in de hand werken, doordat wij geen respect kunnen opbrengen voor het feit dat sommige mensen nou eenmaal anders zijn/niet mee kunnen komen.
Laten we zeggen dat van de 1000 'buitenbeentjes', er 1 tot extreem gewelddadige dingen in staat is. Als zo iemand makkelijk aan een wapen kan komen, zoals in de VS het geval is, dan kan het gruwelijk uit de hand lopen.
Kortom, hoe meer buitenbeentjes we creëren door mensen aan de kant te schuiven/in hokjes te plaatsen, hoe groter de kans wordt op een onveilige(re) samenleving.
In de VS heerst al tijden zo'n klimaat.
Sluit mensen uit, bestempel ze als zwakkelingen en als resultaat creëer je een potentiële 'vijand/misdadiger' die niks meer te verliezen heeft. En iemand die kwaad is en niks meer te verliezen heeft (d.w.z. schijt heeft aan de gevolgen van zijn/haar daad), moet je vrezen als geen ander.