The Expendables (2010)

2841 stemmen | gemiddelde 3,30

Actie103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
geregisseerd door
Sylvester Stallonemet
Sylvester Stallone,
Jason Statham en
Jet Li'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.Vanaf 31 juli te koop op DVD en Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
[permalink] geplaatst op 10 april 2012, 22:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
3,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 15:36 uurGeestige actie-ensemble, waar Stallone zoveel mogelijk legendes uit het genre tracht samen te brengen om dingen op te blazen. Helaas kwam deze vergadering veel te laat, waardoor teveel minder relevante figuren de gaten opvullen, terwijl belangrijke helden ontbreken of hooguit een cameo doen. Iets wat zijn opvolger zou moeten goedmaken. *** 1/2
4,0
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 18:54 uurLekker film. Gewoon zoals het hoort en altijd was! Keiharde, goeie, ouderwetse actie!!
Mag van mij wel een vervolg van komen (als deze ouwe mannen dat nog volhouden!)
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 20:22 uurDavido schreef:
Mag van mij wel een vervolg van komen (als deze ouwe mannen dat nog volhouden!)
augustus
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 15:30 uurLekker filmpje, maar dan ook niet meer dan 3.5 sterren waard. Hoop bekenden, beetje humor, mooie acties en een simpel maar vermakelijk verhaal.
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 4:41 uurbierbak schreef:
En dat zal ook zo zijn
YouTube - The Expendables 2 Official Trailer #2 (2012) Sylvester Stallone Movie HD
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 9:00 uurbierbak schreef:
Die 'memorabele figuren' blijven evengoed menselijke acteurs die niet alleen vrij moeten zijn, maar ook zin hebben in dit soort project. JCVD bvb was eerst sceptisch tegenover de film, maar werd door deel 1 overtuigd om mee te spelen in het vervolg. Bovendien kunnen ze er ook niet aan doen dat ze wel wat ouder zijn geworden of dat sommigen onder hen al overleden zijn... Het blijft een beetje dromen naar de ideale cast.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 9:05 uurOp 31 juli komt de director's cut ook in NL uit.
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 15:48 uur
Ja die heerlijke trailer beloofd wel veel goeds, maar het valt nog te zien hoeveel screentime de relevante helden effectief zullen hebben. Naar verluidt waren de scenes met Arnie in een paar dagen ingeblikt.
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 16:04 uurFilm Pegasus schreef:
Van Damme ging in zijn glorietijd zeker niet getwijfeld hebben om meteen mee te doen. Nu heeft hij teveel sterallures gekregen (terwijl zijn carriere eigenlijk serieus is gezakt).
Tuurlijk niet (of inmiddels uitbolden als gouverneur

). Daarom zei ik ook dat Stallone eigenlijk veel vroeger had moeten afkomen met zo'n project. Een jaartje of 10-15 eerder. Dan kon Arnie gewoon full time meedoen in het expendables team (hetzij als bad guy in de ultieme clash tussen Arnie en Stallone) ipv de gaatjes op te vullen met een paar uit de boot vallende worstelaars...
Je mag zeggen wat je wilt, maar zonder namen als Schwarzenegger, Van Damme, Norris etcetera klopt het plaatje niet helemaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 21:51 uur??? blackcat13, voor de duidelijkheid ik ben het eens met je betoog: in de jaren 80 en 90 wisten ze nog wat actie was en iedereen snakt inderdaad naar die kwaliteit. Precies om die reden keek ik ook uit naar The Expendables.
Alleen:
blackcat13 schreef:
JUIST nu snakten veel mensen naar zo'n film met al die oude 80's actiehelden allemaal weer terug in het zadel, want er zijn genoeg mensen die niet mee willen met die comicbook rage en liever dit soort oldschool actie films zien.
Mijn probleem is nu net dat er teveel van die typische actiehelden ONTBREKEN. Hier heb je Stallone, Lundgren, Li en Gary Daniels. Rourke en Eric Roberts gaan ook nog voor de nostalgie, maar Statham is een beetje te "new school". Wat mij betreft is de vangst net iets te mager.
Schwarzenegger die slechts een cameo doet in dit specifieke revival-project kan in mijn ogen gewoonweg niet. Net zoals Van Damme en Norris in feite niet mogen ontbreken. Expendables is nog altijd leuk en nostalgisch, maar er blijft terzelfdertijd een gemis. En daarom was ik dus een beetje teleurgesteld in deze, en kijk ik heel erg uit naar het vervolg waar dit waarschijnlijk wordt rechtgezet (indien ze genoeg screentime krijgen).
4,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 23:15 uurYep ik snap je punt Bierbak. Ben het wat dat betreft wel met je eens, ik vond vooral Randy Couture er maar wat bijgesleept, minst interessante personage ook nog eens. Maar ik begreep je wellicht iets verkeerd, en ben het dus wel met je eens. De ECHTE ware 'assemble' film heeft Expendables inderdaad (nog) niet kunnen zijn. Gelukkig lijkt dit in Expendables 2 inderdaad recht gezet te worden. In ieder geval heeft Van Damme een goede rol in Expendables 2 en Arnold en Bruce lijken nu ook wel een redelijk grote rol te hebben. We zien ze in ieder geval met grote wapens slepen en meedoen in het actie geweld. Chuck Norris' rol zal wel klein zijn vrees ik, maar dat hij even zijn gezicht laat zien is voor mij op zich al genoeg. Met Seagal erbij had het wat mij betreft perfect geweest.
Met Statham erbij ben ik wel echt blij, zoals ik al eerder zei vind ik hem wel een nieuwe actieheld met de charmes en stijl van die van vroeger. Zijn rol in deze film was alleen net ff te groot.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 0:54 uurJe begreep me inderdaad wat verkeerd, want we zitten echt wel op dezelfde golflengte lees ik.

Dit is dan ook niet voor niks mijn favoriete genre, ik had met plezier 5 sterren uitgedeeld als het clubje iets completer was geweest. Tja en ik weet ook wel dat je natuurlijk nooit echt ALLE actiefiguren kan samenkrijgen, maar de belangrijkste mogen in dit soort klasreunies toch niet ontbreken vind ik.
Nu, uitkijken naar die tweede is de boodschap! Jammer dat het nog zo lang duurt zeg...

[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 12:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBij de derde kijkbeurt lijkt The Expendables nog wel beter dan bij eerste twee. Daarom ook maar een halve ster erbij. De cast is weergaloos en de show wordt absoluut gestolen door Lundgren. Wat een baas. Hopelijk heeft hij in het tweede deel een grotere rol. Ook het rolletje van Rourke is erg stoer. Hij doet dan wel niet mee aan de missies maar als mentor van de groep is hij prima gecast. Uiteraard heeft de gehele cast zijn komische momenten. De one-liners zijn hilarisch en die actie is ontzettend bruut. De cameo's van de echt grote namen met Schwarzenegger, Willis en Stallone is denk ik nu al nostalgisch te noemen.
Maar de scene waarin Crews zijn AA-12 demonstreert is toch wel de bruutste scene van de film denk ik. Weergaloos hoe hij in die kelders zijn maten komt helpen en een bataljon aan slechterikken aan gort schiet.