134.897 gebruikers | 85.699 films | 31.044 regisseurs | 3.508.297 berichten | 4.930.269 stemmen

locatie: Films » Snatch. (2000) » Info

Misdaad / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Guy Ritchie
met Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Deze film staat op nummer 33 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2011, 16:02 uur
Erg goeie film. Volop actie en humor aanwezig. Lekker vlot geschoten, maar dat stoort zeker niet, integendeel. Of ik 'm beter vind dan Lock, Stock durf ik niet te zeggen, wel dat het beide erg goeie films zijn!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 16:24 uur
Vanavond maar eens kijken.

Ik heb gehoord dat deze veel op Lock, stock and two smoking barrels lijkt. Deze laatste was ik niet echt over te spreken dus ik ben benieuwd of dit wat wordt. De regisseur heeft het in ieder geval wel in huis.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Snatch (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Snatch (€ 16,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Snatch (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 9:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Behoorlijk goed.

Toen ik hoorde dat deze film veel op Lock, Stock and two smocking barrels had ik toch in een keer een stuk minder zin om hem te bekijken. Deze had ik namelijk als een van de weinigen 0.5* gegeven en ik was bang dat ook dit me niet goed zou bevallen.

Ik snap de vergelijking met Lock, Stock wel, maar aan de andere kant ook weer helemaal niet. Qua opbouw is het een beetje hetzelfde alleen deze film heeft veel meer te bieden. Een redelijk constant aanwezige sfeer die me goed beviel. Ook het acteerwerk was heel vele malen beter. Eigenlijk steekt deze er gewoon met kop en schouders bovenuit.

De scèneovergangen deden erg amateuristisch aan. Het draaien van de camera om zo bijvoorbeeld naar een volgende scène te gaan werkte niet helemaal. Wel leuk dat ze er een beetje mee geëxperimenteerd hebben alleen je raakt er al snel op uitgekeken.

Acteerwerk is zoals ik al zei erg in orde. Ik twijfelde soms een beetje aan de casting. Pitt doet het als bokser bijvoorbeeld goed alleen als zigeuner komt hij niet erg geloofwaardig over. Ook bij een handje vol andere spelers vond ik het ietwat ongelukkig. James Statham was wel weer een groot pluspunt, die speelde erg goed met dat accentje.

Tegen het einde zakte de film een beetje in en begon het een beetje te vervelen, toch had dit alles ook weer zijn charme. Het boksgevecht was dan weer erg interessant gemaakt. Het stuk dat hij in het water valt geeft de situatie denk ik goed weer.

De muziekkeuze had een leuke toegevoegde waarde. Bepaalde scènes waren door de muziek grappig terwijl het eigenlijk niet zo veel was. Een voorbeeld hiervan is de openingsscène.

Erg positief verrast hierdoor.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 19:29 uur
Geweldig verhaal, geweldige cast, geweldige regiseur, geweldige muziek,geweldige humor, verhaallijnen geniaal geplaatst en een superieure Brad Pit.

Snatch de Pulp Fiction voor Guy Ritchie.

(moderator)
avatar van Spetie
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 14:27 uur
Heerlijke film dit, vol maffe personages, vlotte humor en grappige dialogen.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels is al een erg leuke film, maar met Snatch haalt regisseur Guy Ritchie wat mij betreft echt het beste uit zichzelf naar boven. De cast is behoorlijk hetzelfde als van zijn eerste film, maar aangevuld met enkele grote namen. O.a. Statham en Jones zijn weer van de partij en nieuw zijn Brad Pitt en Benicio de Toro. Vooral Pitt is een fantastische toevoeging. Hij straalt enorm veel plezier uit en zijn vertolking van de soms haast onverstaanbare zigeuner Mickey is echt fantastisch. Ik heb altijd wel lol om deze film en zijn grappige personages, maar tegen Pitt kan echt niemand op hier. Geweldig!

Naast de erg leuke humor bevat Snatch een sterke verhaallijn, een vlotte montage en een cast die er duidelijk zin in heeft. Als er lol is op de set, dan zie je dat vaak ook in positieve zin af aan de zin en dit is zo’n typisch voorbeeld daarvan. De actie is goed, soms lekker hard en rauw en de film is ook na de eerste keer nog steeds vermakelijk en verveelt geen moment.

Een erg fijne film om af en toe eens uit de kast te trekken.

Laks
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 18:30 uur
Topfilm. Verhaal die een zeer goede combinatie van actie en humor biedt, waarbij de dialogen doorspekt waren met heel wat humor en leuke one-liners.

Geweldige personages, zo zet persoonlijke favoriet Pitt ook weer uitstekend zijn personage neer, maar ook Statham en Benicio de Toro vond ik prima in hun rol zitten. En daar ook nog eens de geweldige muziek bij maakt deze film voor mij gewoon perfect. 5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 19:02 uur
Een beetje in het verlengde van Lock, Stock... maar deze is toch grootser uitgevallen. Meer personages (en bekendere: Brad Pitt, Del Torro, maar ook enkele die ook in Lock, Stock meededen) en groter verhaal. De film bevat ook nog heel wat humor.
En ze spreken in België ook eindelijk Nederlands ipv Engels of Duits :)
Deze vond 'k iets beter dan Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 14:13 uur
Heerlijke humor en geniaal hoe de verhaallijnen in elkaar lopen
Een cultklassieker!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 19:30 uur
Hilarische misdaadfilm waar ik van kan blijven genieten. De personages zijn voor het grootste deel erg geestig (vooral de 3 negers en Mickey). Het verhaal is hier en daar wel een beetje rommelig en er is flink geleend van andere films in het genre. Dit mag echter de pret niet drukken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 20:15 uur
Ergens was het chaotische verhaal met alle uiteenlopende karakters wel leuk, maar het deed me vrij weinig. Er komen her en der wel leuke acteurs voorbij, maar iemand als Jason Statham speelt in veel leukere films. De stijl van Snatch heeft zeker wel iets, maar ik ben gewoon het heen-en-weergedreig en gescheld in dit soort misdaad gewoon beu. Zelfde geldt voor de bloedeloosheid van een film als deze. Er zit gewoon te weinig actie in en wat erin zit, boeit me geen seconde. Bovenal vond ik de humor voor een misdaadkomedie bijzonder tegenvallen. Beetje jammer dat ik Lock, Stock and Two Smoking Barrels ook nog heb liggen. Ik heb ineens een stuk minder zin om die te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 21:06 uur
Heb je geluk want lock stock is beter.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 22:18 uur
prima film,wat een geweldige rol van brad pitt
en wat een echte engelse humor in deze film
ik heb van het begin tot het einde genoten ondanks alle brute geweld
lijkt kwa stijl helemaal op lock stock
echt een film om gewoon vaker te zien en dan zie je weer andere details
een aanrader!!!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 7:41 uur
RuudC schreef:

Je kan het verhaal niet volgen en dan geef je Guy Ritchie de schuld.

Ga nog maar eens twee keer kijken , zet je phone uit en laat het meesterwerk van Ritchie je meeslepen in een geniaal verhaal met een geweldige cast.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 10:47 uur
?

Ik zeg alleen bij Lock Stock dat als dit Ritchies stijl is, dat dit gewoon niet mijn ding is, en ik geef gewoon aan waarom. Verder heb ik ook geen enkele behoefte om dit leuk te moeten gaan vinden, dus pas ik er voor om de film nog een keer te zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 11:57 uur
Een aardige film van Ritchie, maar intussen wat gedateerd.

een leuk wetentje: oorspronkelijk zou Brad Pitt een andere rol in deze film krijgen, maar hij kon de engelse accent niet doen, dus had hij maar de rol van de pikey gekregen ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 2:10 uur
een rol die em op ze lijf is geschreven