Deadgirl (2008)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcel Sarmiento en Gadi Harel
Met onder meer: Shiloh Fernandez, Noah Segan en Michael Bowen
Plot Deadgirl
"You’ll never have anything better."
Rickie (Shiloh Fernandez) en JT (Noah Segan) zijn twee jongens die het niet zo nauw nemen met de regeltjes. Zo ook nu weer. Ze spijbelen van school en besluiten ongein uit te halen in een verlaten psychiatrische kliniek. Hier doen ze een schokkende ontdekking, die zowel hun vriendschap als hun leven op het spel zet.
Rickie
Ms. Flynn
Johnny
Wheeler
Laoslander
Toch wel ja. Het feit dat deze film van de norm afwijkt door te laten zien dat 18 jarigen evengoed seksuele afwijkingen kunnen hebben, vind ik alleszins positief. Het kan natuurlijk dat deze karakters slecht uitgewerkt zijn of zo, dat laat ik momenteel nog in het ongewisse.
Heb je hem dan nog niet gezien? Ik zou uw mening dan wel eens willen horen na het bekijken van deze prent
Fortune
Karakters zijn sowieso matig uitgewerkt en daar moet je de film ook echt niet voor gaan kijken. Maar in het horror genre zijn karakters vaak slecht uitgewerkt maar je kijkt deze film voor de sfeer, originaliteit en spanning.
Naomi Watts
Goed uitgewerkte karakters in een horror? Het is geen film van Federico Fellini.
ASman
Sommige mensen moeten duidelijk eens leren kijken naar horrorfilms. Of op zijn minst toch een Saw onderscheiden van een Schindler's List in perceptie.
Elineloves
Als je over geloofwaardigheid klaagt, vooruit.. maar diepgang van personages in horrorfilms.. nee.
AddictedToMovies
Horror is niet mijn ding, en zo'n filmpje bewijst dat maar weer eens. Ik moet toegeven dat ik in het begin er nog wel een beetje in meeging en het af en toe best spannend vond worden maar al snel werd het ranzige troep. En bovenal, nietszeggende troep. Ik zie niks origineels in het feit dat ze geile pubers hebben gekozen gecombineerd met een smerig lijk. Zoiezo is het typisch dat voor die horrorflicks altijd scholieren worden gebruikt. Personages kun je verder niks mee, dialogen idem dito... Nee, dit is gewoon troep. Smerige en nietszeggende troep. De (uiteraard) onbekende cast deed het niet eens zo gek, maar echt memorabel is het niet. De camera is niet al te goed gehanteerd en het wiebelt nog wel eens. Ik kan er echt helemaal niets mee. Vooruit, het einde was niet verkeerd, maar nee. Gewoon nee.
Tonypulp
Welke film heeft nog meer necrofilie onder pubers als onderwerp dan? Want ik zie deze opmerking vaker maar nog geen titel gezien die dit bewijst. En zo typisch is een scholier in dit geval niet, zie Nekromantik waar ze een man van middelbare leeftijd hebben.
AddictedToMovies
Als het over een serieus onderwerp gaat als necrofilie, waarom maken ze dan geen serieuze film over necrofilie?! Dit is een onzinhorrorfilm zonder enige subtiliteit of uitdieping. Als je om een statement over necrofilie te maken een soort monsterwijf nodig hebt dan ben je in mijn ogen niet goed bezig...
Tonypulp
Dat pretendeerd het ook niet te willen hebben. Straight forward smerige zooi, maar aangezien horror niet je ding is zoek je naar de verkeerde dingen in zo'n filmpje, begrijpelijk natuurlijk dat het dan uiteindelijk niet in dat plaatje past.
Zal dan ook het doel niet geweest zijn.
yeyo
Ja inderdaad, horrorfilms beelden al decennia lang zaken als moord en verkrachting uit, zonder die fenomenen enigszins uit te diepen of zelfs maar serieus te behandelen. Necrofilie ligt natuurlijk nog wat gevoeliger, maar ik zie niet in waarom er geen onzinnige horrorfilm over gemaakt zou mogen worden.
Tonypulp
Necrofilie ligt natuurlijk nog wat gevoeliger, maar ik zie niet in waarom er geen onzinnige horrorfilm over gemaakt zou mogen vermoorden.
?
TrickySmalls
maar ik zie niet in waarom er geen onzinnige horrorfilm over gemaakt zou mogen maken.
Helaas, nog een keertje bewerken.
Laoslander
Ik ga hier volledig in mee
AddictedToMovies
Zal dan ook het doel niet geweest zijn.
Nu wordt er gezegd dat het niet de bedoeling is om een statement of om het onderwerp uit te diepen. Waarom probeer je dan wel de film te verdedigen door het over necrofilie te hebben?
Fortune
Deze film gaat toch ook helemaal niet over necrofilie, ik bedoel een lijk die probeert niet je lul eraf te bijten.
Tonypulp
Een zombie is 'dood', dus technisch gezien is het gewoon necrofilie gebracht op een occulte wijze.
AddictedToMovies
Jouw eerste reactie op mijn stukje was
Tonypulp
De focus ligt niet alleen op de daad zelf maar necrofilie dient meer als een 'beeld' voor zieke verlangens en de gevolgen hiervan; zoals de onderlinge spanning. Die krijgt hier ook meer aandacht dan de daad zelf uiteindelijk. Dus zo gefocust op één ingrediënt vind ik dit niet, het bouwt het wel uit...hoewel je wel binnen de maatstaven van horror moet kijken natuurlijk wil je het waarderen of het zo opvatten.
AddictedToMovies
Ach, jij bent de horrorexpert. Ik reageer enkel hoe ik het heb ervaren, met mijn beperkte kennis van het horrorgenre.
Jesse93
Het gegeven van de film is best leuk, maar creëert wel een heleboel vragen waar je helaas geen antwoord op krijgt. De spanning zat lekker in, eigenlijk vanaf het moment dat je wist dat het meisje daar lag en je er achter kwam dat het geen normaal meisje was. Ik vind wel dat de jongeren wel heel erg ver gaan. Ik kan me niet bedenken dat ooit iemand dezelfde beslissingen had genomen. Ook al zit je in zo'n slechte situatie. Dus JT en Wheeler, vooral JT worden hierdoor wel neergezet als hele erge psychopaten met serieuze problemen, maar door de film wordt het niet zo gezien. Het acteerwerk was wel prima en kwam zeker goed over. Het eind was best goed bedacht, precies het tegenovergestelde van wat je zou verwachtte. Later in de film kom je er wel achter dat ze het niet alleen voor de sex deden, maar ook voor de macht die ze daar hadden.Dit verwijst dan weer terug op hun slechte thuis situatie.
Geslaagd filmpje met zeker een goede spanning, maar wel wat overdreven.
xeegen
Dit was toch wel weer een origineel filmpje. Ik zie vele kruisende thema's hier die op een zieke en lugubere wijze wel enigszins tot zijn recht komen maar niet de impact hebben die ze zouden kunnen hebben door de erg onrealistische en belachelijke keuzes van de personages. Aan de andere kant kan ik deze extreme beslissingen ook wel waarderen omdat het toch dat gevoel van waanzin en ontzag aansterk die de film probeert te bereiken. Ik denk dat hier meer in had gezeten als het plot wat beter in elkaar had gezeten en de keuzes van de personages meer gerechtvaardigd zouden lijken.
Hoogtepunten in deze film waren voor mij zeker weten de close-ups van het dode meisje. De pijpscene met de beelden van dat meisje vond ik ronduit disturbing en ook schrok ik bij de beelden van JT die het meisje haar nek brak.
Beste moment was echter toen Ricky zijn liefde aan Joann verklaarde en een klots bloed in zijn gezicht kreeg met de "F*cking grow up* als genadeklap. En hoewel niet bijster onvoorspelbaar, vond ik het einde echter zeer bevredigend. (heerlijke woordkeuze *uhum*) De liefde van je leven tot een zombie sexslaaf maken en dat dan als een happy end in beeld brengen past helemaal bij het over-the-top totaalplaatje van de film.
Al met al vond ik dit een originele en heerlijk lugubere horrorfilm die helaas bezwijkt onder de zwakke karakter beslissingen.
Goldenskull
Bij vlagen erg sterk. De film zat op zijn hoogtepunt vlak voor de scène bij het pompstation. Wat er daarna gebeurt is allemaal al met (potlood) in te vullen, jammer.
Verder wel genoten, want ondanks de mate van voorspelbaarheid naar het einde toe, wist de film voldoende te verrassen op eerdere momenten. Cliché liefdesverhaaltje daar gelaten.
El ralpho
Hoe origineel is Deadgirl?!? Originaliteit staat wat mij betreft dan ook bovenaan bij deze film want het gegeven is geniaal gevonden.
Ik had na vele lovende reacties reikhalzend naar deze film uitgekeken en toen ik hem eindelijk in huis had wist ik niet hoe snel ik het schijfje in mijn DVD-speler moest proppen.
Wat volgde nadat de film met zijn originele idee naar voren kwam was...teleurstelling, een grote teleurstelling.
Dit komt door een aantal zaken waaronder het erbarmelijk slechte camera- en acteerwerk. (vooral het personage Wheeler was mateloos irritant) En de ongelofelijke stupiditeit van de karakters.
In de reacties hierboven lees ik dat men geen diepgang bij personages mag verwachten in een horrorfilm. Hier valt mijn mening ook onder. In een horrorfilm maken mensen niet de meest slimme keuzes omdat ze nu eenmaal in een horrorfilm spelen en het genre daar om bekend staat. Ook over enkele ongeloofwaardig heden kan ik makkelijk heenstappen.Maar hier zijn de personages zo dom en onwetend dat het gewoon een grote grap is.
Om maar even enkele voorbeelden te noemen;
- Een zombie heeft mensenvlees nodig om te overleven anders gaat het dood. De zogenoemde Deadgirl lag al lange tijd op die plek bewees de vastgeroeste deur van de kamer waar ze in opgeborgen lag. Hoe kan ze dan in godsnaam nog in ''leven'' zijn na zo'n lange tijd zichzelf niet gevoed te hebben?
- De 2 jongens vinden het lijk en JT krijgt uit het niks zomaar de zieke gedachte om het lijk te willen houden? Het is een horrorfilm..het kent ongeloofwaardigheden..en het zou nog gekund hebben als ze gaandeweg van mening veranderden.. Maar als eerste reactie je niet de pleuris schrikken en meteen de politie willen bellen als je een lijk vindt maar in plaats daarvan het meteen willen houden? Er wordt geen verklaring gegeven voor JT zijn zieke gedrag meteen bij aanvang van het vinden van het lijk.
-Rickie is korte tijd helder als hij thuis komt en meteen 112 wil gaan bellen. De vriend van zijn moeder onderbreekt hem vervolgens en dan laat hij alles maar gewoon zitten?
- De scene waarin Wheeler en Rickie door 2 gasten gehoekt worden; Wheeler begint uit frustratie en woede te praten over de Deadgirl waarna de jongens hun meenemen naar de plek des onheils en ze hun dwingen om het te laten zien. Allereerst zijn ze op deze plek nu als groep bij elkaar. Valt het dan niemand op dat dit extreem ziek en dat je hier zo snel mogelijk weg wilt wezen? neen, schijnbaar is het gewoon normaal en laat je je vervolgens pijpen door een vrouw die er alles behalve levend uitziet en je al tandenknarsend aanstaart. Je wordt vervolgens ontdaan door je favoriete geslachtsdeel en je snapt niet ogenblikkelijk naar de politie maar houdt gewoon je mond?
- Als de zwarte hond op een gegeven moment binnen dringt en JT wil aanvallen scheurt de Deadgirl hem aan stukken..Ze reageert accuut op het beest dat op haar tafel staat maar anderen (op een uitzondering na) valt ze niet meteen aan? Terwijl JT vaak genoeg dichtbij haar had gestaan?
- JT heeft het idee andere vrouwen te laten bijten door de Deadgirl en dus gaan ze naar een tankstation om daar een vrouw op te pikken waarna er een gevecht ontstaat. Op een gegeven moment vindt het gevecht gewoon plaats voor het tankstation. Geen tank bediende die ook maar iets opvalt? en een vrouw die nog een stevig potje kan knokken nadat ze op haar hoofd is geslagen met een breekijzer? Juistem..
Zaken waar ik nu een dag later aan terugdenk die me opvielen..en waarvan er vast nog veel meer zijn maar dit aantal zo gigantisch is dat ik de rest ben vergeten. Deadgirl heeft potentie, maar de vreselijk matige uitwerking die bol staat van de ongeloofwaardigheden doet deze productie absoluut de das om..1 ster voor het originele idee..
Fortune
Aardige opsomming Ralpho, dit hebben we allemaal wel meegekregen.
Maar eerst zeg je dat je geen diepgang en rationele, verstandige keuzes moet verwachten en daarna komt een opsomming van al die slechte dingen dus je hebt je er wel goed aan geïrriteerd i.p.v het met een korreltje zout te nemen.
Daarnaast verwachtte jij er heel van, (kon niet wachten tot het schijfje in de dvd speler zit) en geef je hem een 1.
Ik verwachtte er helemaal niks van, maar heb me er veel beter mee vermaakt als verwacht.
En al die dingen die jij opnoemt lachte ik een beetje weg, nam de film niet serieus maar was nog wel spannend en heel benieuwd hoe het afloopt.
Fox McCloud
Deze film moét je gewoon met een korreltje zout nemen. Het hele gegeven (die zombiechick) is natuurlijk bullcrap. Als je op al die kleine dingetjes gaat letten is er toch geen fuck meer aan?
Tonypulp
Eens met McCloud, dat is wel een must. Overigens kun je op al die punten wel een antwoord vinden, vraag is of je de 'logica' er alsnog van in wilt/kunt zien dan, want het heeft je duidelijk geïrriteerd
Bij geen enkel punt denk ik; inderdaad, vreemd. Dat gevecht is bijvoorbeeld duidelijk een stuk met een dikke vette knipoog vond ik zelf briljant
En de zombie hoeft geen mensenvlees omdat het sowieso niet dood kon gaan.
El ralpho
Ik had bepaalde verwachtingen bij deze film inderdaad, en die zijn gewoon niet ingelost.
Ik neem alle horrorfilms verder met een korreltje zout maar dit was geen korreltje meer dit was een complete strooiwagen
de film bevatte ongeloofwaardigheden die gewoon té ver gingen en niet reeel en zo dom waren dat ik er eerder van ging lachen dan dat ik er van aan het griezelen was..dan heb ik het niet over het dode meisje an sich..ik zei dat ik het idee van de film wel sterk vond..de uitwerking gewoon niet
Ik ben een fervent fan van horrorfilms maar deze film met deze stijl die voor bepaalde members wél in goede aard kan vallen sloeg bij mij de plank wel helemaal mis om de redenen die ik noemde omdat ze bij mij niet in goede aard vielen..kan toch?
@ jeroentjuhhhhh: In de zombiefilms die ik gezien heb kwam vaak genoeg naar voren dat zombies uiteindelijk sterven als ze zichzelf niet kunnen voeden. in 28 days bijvoorbeeld. Ik vond het gewoon krom dat ze daar zo lang kon liggen ook al was ze zombie..want als een deur vastgeroest zit is het echt wel langer dan een paar weken geweest

Kritiek op Prime Video-docu 'Ferry Lost' over Ferry Doedens: 'Deprimerend'

Frontière(s)
Horror / Thriller, 2007

Calvaire
Drama / Horror, 2004
verkrachtingasielnecrophiliayoung boypretty girlhaircut voyeurismeboysstory about a young girlcombed-haircut