Down (2001)

geregisseerd door
Dick Maasmet
James Marshall,
Naomi Watts en
Eric ThalWanneer een van de liften in het New Yorkse Millennium Building kuren begint te vertonen, wordt liftmonteur Mark Newman ingeschakeld. Na het eerste incident wordt journaliste Jennifer naar het gebouw gestuurd, op zoek naar een sappig verhaal. De Engelstalige remake van Dick Maas' klassieker "De Lift".
[permalink] geplaatst op 12 mei 2009, 19:50 uur
1,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2009, 18:21 uur1 ster voor de moeite
wat een boutfilm
[permalink] geplaatst op 27 mei 2009, 0:15 uur
2,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2009, 13:12 uurGrootschalig in welke zin?
2,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2009, 17:34 uurProductie; NY, grootschalige effecten etc.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2009, 2:17 uurik vond dit wel een spannende film. ik vond deze leuker dan de lift,
2,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2009, 6:57 uurIn de Lift wisten ze een bepaalde spanning op te bouwen. Die spanning voel ik totaal niet bij Down.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 21:07 uurAch ja, hij staat op mijn lijst "gezien".
Niet meer dan een 2,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2010, 23:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond het een onderhoudende film, geen topper en zeker geen goede acteerprestaties, maar voor een film van 110 minuten vond ik hem zeker voldoende vanwege de spanning. Ook de skaters waren gaaf.
Ook nog een klein preuts rolletje van Angela Schijf in deze film
2,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 15:21 uurO wat heb ik genoten van de Lift en wat heb ik gebaald van Down. Wat deze re-make miste is de geweldige soundtrack van het origineel. Die was te vergelijken met die van Jaws, iedere keer als het gevaar dreigde dan kwam dat kippenvel deuntje als voorbode. En die zit dus niet in het origineel en ook de geloofwaardigheid van het motief om een experimentele chip in te bouwen is niet zo goed gebracht als in de Lift. Jammer deze Re-make had zo veel beter kunnen zijn. Balen!!!
[permalink] geplaatst op 24 september 2010, 19:10 uur
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 20:11 uurAls ik deze "trivia" van Wikipedia lees, is het begrijpelijk dat deze film sowieso in The States is geflopt

"De uitbreng van de film Down werd door de Aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten al gauw ongelukkig. In de film wordt in terzijdes gerefereerd aan een eerdere aanslag op het WTC in 1993 en de grap valt dat Osama Bin Laden misschien met de lift geknoeid heeft."
Al met al ben ik blij dat er iemand in Nederland rondloopt als Dick Maas.
Dat eeuwige -of geneuk, of de tweede wereldoorlog, of geneuk tijdens de tweede wereldoorlog- films van Verhoeven kunnen me nu onderhand wel gestolen worden.
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 13:53 uurstephan73 schreef:
Oh mijn god.
Het acteerwerk is rampzalig, de effecten zijn slap en de regie flets. Ik vindt het leuk voor Dick Maas dat hij het blijft proberen om in Amerika door te breken, maar met dit soort films komt hij echt niet verder dan een derderangs regisseur die alleen maar straight-to-video films maakt.
Heel goed dat je van genre films houdt, maar om nou te zeggen dat die allemaal zo goed zijn en deze zo slecht. Itt de meeste b-pulp is deze buitengewoon flitsend en humoristisch.

1,5
[permalink] geplaatst op 10 december 2010, 13:35 uurSlecht acteerwerk,en komt sloom op gang. Het laatste uur loopt de spanning op en is hij goed
af te kijken. Tegenover de lift is deze film troep natuurlijk, er had veel meer van gemaakt kunnen
worden. Leuk om eenmalig weg te kijken. 1,5 *
3,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 21:56 uurNatuurlijk is het geen topfilm, maar dat verwacht (volgens mij) ook niemand van een film als dit. Ik vond 'm in elk geval erg vermakelijk en begrijp niet waarom deze film zo slecht gewaardeerd wordt.
[permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 9:58 uurNaomi Watts?
[permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 21:13 uurHectometerpaal schreef:
Al met al ben ik blij dat er iemand in Nederland rondloopt als Dick Maas.
Groot gelijk, tenminste niet van die drama's en andere goedbedoelde rotzooi met een zogenaamde boodschap.
Dick Maas zegt ook altijd: "Voor boodschappen ga je naar de Albert Heijn"
Hectometerpaal schreef:
Tja, de sex schijnt nu eenmaal onlosmakelijk verbonden te zijn aan het fenomeen 'Nederlandse film'. Ook Dick Maas maakt(e) er gebruik van, behalve bij zijn laatste film 'Sint'.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 21:23 uurGrendel schreef:
Het verhaal is niet origineel meer. Als Dick nooit een film "De Lift" had gemaakt en deze film dus een nieuwe film zou zijn geweest, dan was-ie vast beter ontvangen. Maar omdat er al zo'n film was, gaan mensen toch de vergelijking trekken met die film. En wat bij de eerste film beter kon is hier misschien wel beter gedaan, alleen is er juist met het goede uit de eerste film precies het omgekeerde gedaan, waardoor het geheel maar een middelmatige actiefilm wordt.
De ideale combinatie zou m.i. zijn: het claustrofobische sfeertje, de setting en de muziek uit de 1e film en de special effects, continuïteit en het tempo van de 2e film.
[permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 19:32 uurHectometerpaal schreef:
Is dit vertaald door free transulator?

1,5
[permalink] geplaatst op 25 maart 2011, 22:41 uurBrrrr.Tenenkrommend slecht gemaakt . .
De enige die ondanks alles nog enigszins het hooft boven water weet te houden is Marshall.
Moet toch echt aan de regie, het script en de editing gelegen hebben dat verder iedereen onder de maat presteerde.