Bloodsport (1988)

geregisseerd door
Newt Arnoldmet
Jean-Claude Van Damme,
Leah Ayres en
Donald GibbFrank Dux doet mee aan 'kumite', een illegale martial-arts competitie, waar zwaar gewonden en doden niet ongewoon zijn. Voor dit toernooi zijn vechters van over de hele wereld uitgenodigd, die allemaal een verschillende stijl hebben van vechten. Chong Li, de meedogenloze gemene vechter is de favoriet voor kumite, maar hij heeft nog nooit tegen Frank Dux gevochten.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 11:50 uurHaha.. zekers 15 jaartjes geleden dat ik die film gezien heb ofzo.. Denk nu idd als ik 'm zou zien verrot zou lache:D
movies2323
[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 18:54 uurDe film zou over het algemeen genomen, ongeveer 2,5 tot 3 sterren waard zijn.
De film beoordelen binnen zijn eigen genre, en er rollen minimaal 4,5 sterren uit.
Jean - Claude van Damme acteerde niet grandioos, maar hij deed wel wat zo weinig acteurs tegenwoordig (kunnen) brengen: geloofwaardigheid. Ik geloofde daadwerkelijk dat Frank Dux een geweldige martial artist was.
In zijn genre een van de beste, en misschien wel de beste!
4****
5,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 2:02 uurHet is in het echt ook een killer.
movies2323
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 17:57 uurIron Maiden schreef:
Het is in het echt ook een killer.
Dat begrijp ik, maar een martial artist als Frank Dux (het personage, niet de echte) is van Damme bij lange na niet. Simpelweg, omdat een dergelijke martial artist, niet bestaat, alhoewel Bruce Lee er misschien wel in de buurt bij komt. En dit is ook de reden dat Bloodsport, ondanks het slechte acteren, zo'n goede film is. Het acteren was slecht, maar ik weet niet of het door de lichaamstaal of gewoon door het lichaam zelf van van Damme kwam, maar van Damme was zeer geloofwaardig als Frank Dux.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 14:18 uurErg leuke en vermakelijke jaren 80 film.
Verhaal is op zich ook best goed en acteren kon wat beter.
Gevechten waren gaaf.
3,5 ster
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 23:53 uurFillumGek schreef:
Van Damme mag dan wel gespierd zijn, een beetje trainen kan iedereen. Als vechter weet hij niet te overtuigen, zeker niet na het zien van die pussy training die hij in zijn jeugd heeft gehad.
Hunk!?
''Een beetje trainen kan iedereen"... "Als vechter weet hij niet te overtuigen"?
-> Daarmee dat hij vroeger verschillende Europese karatekampioenschappen heeft gewonnen???
5,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 18:49 uursommige mensen weten gewoon niet waar ze over praten helaas.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 13:53 uurIron Maiden schreef:
sommige mensen weten gewoon niet waar ze over praten helaas.
ik vondt hem toender tijd gewoon geweldig en als je hem nu terug kijkt denkje mwa
normaal toch zo denken we over de meeste films van toen alle aktie films van nu zijn sneller
en mooier komt omdat de techniek vooruit gaat
maar een ding blijft het zelfde van damme en steven segal en andere helden
zijn niet om het ackteren in zo'n film gezet maar om de techniek en de sport die zo uiterst
goed beoefenen da maakte het in die tijd zo goed
4,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 18:16 uur''Son of a Bitch''
Vandaag nog eens herzien (ben op de JCVD toer haha).
Het blijft de film en begin van de carriere van Damme.
De film is ook jeugdsentiment, het is waarmee ik groot werd en meteen kon
bekoren. Het verhaal is zo simpel als maar wezen kan en de film ook!
Alleen als kleine jongen zie je de gevechten en ben je meteen verkocht.
Het eind gevecht met de vreselijke Chong-Li zie je van mijlen ver aankomen.
Alleen het blijft een goed gevecht, hoevaak ik er ook naar kijk.
Meer dan een prima film alleen verlaag me cijfer wel, dat was een impuls invulling.
herder
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 10:03 uurVan Damme, Van Damme, ooit was je mijn idool, maar ik merk dat de tijden zijn veranderd. Je wordt niet meer serieus genomen.....wat is dat toch pijnlijk voor ons beiden

. Maar ik geloof er nog steeds in dat je je comeback zal maken. Niet voor niets was je mijn held heeaa

5,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 13:43 uurwaarom nu niet meer?
2,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 18:16 uurGekke Gibb.
Voorzien van werkelijk tenenkrommend slecht acteerwerk, blijkt het belachelijke verhaaltje vooral een uiterst gammel kapstokje te zijn voor het grote vechtsporttoernooi waaraan Van Damme meedoet. De bij Cannon behorende bloedspetters maakten indruk destijds, maar tegenwoordig zien de gevechten er vooral heel erg nep uit. Gelukkig bevat de film ook nog wat aardig gespar en de schmierende schurk Bolo, een verdwaald aandoende jonge Whitaker plus de gekke Gibb maken een hedendaagse kijkbeurt nog net te doen.
Twee bloedspetters.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 0:50 uurVoor een martial artsfilm werkte deze me vooral op de lachspieren. Daar bedoel ik geeneens iets negatiefs mee, al scoort de film direct minpunten vanwege het slechte (soms zelfs tenenkrommend) acteerwerk en dialogen. Jean-Claude van Damme doet het goed in die zin dat hij goed kan knokken. Acteren gaat het wat moeilijker af gezien de epische en uiterst memorabele gezichten die hij tijdens slowmotions trekt.
Ik vergelijk Bloodsport voor het gemak maar met The Quest, dat verhaaltechnisch wel iets meer te bieden had en meer afwisselende gevechten had. Bloodsport gaat ondanks de zijverhaaltjes maar om een ding en dat is de kumite. De trainingen vooraf zijn dan eigenlijk vooral een leuk extraatje. Gaandeweg het toernooi vordert, worden de gevechten beter. De match van van Damme tegen die neger is ontzettend grappig. Chong Li (Bolo Yeung) is een beul. Niet de beste martial artist die ik gezien heb (wel een van de minst spraakzame, haha), maar uitermate geschikt in deze film. Het eindgevecht, zeker na de dramatische en onverwachte wending is bijzonder memorabel. In komische zin dan. Tof filmpje!
[permalink] geplaatst op 23 november 2011, 12:24 uurTja,
Denk dat ik deze film als kind grijs gedraaid heb, en nog kan ik ernaar kijken...
pure nostalgie waarschijnlijk, beste film ooit in zijn genre...