134.890 gebruikers | 85.696 films | 31.044 regisseurs | 3.507.910 berichten | 4.929.497 stemmen

locatie: Films » The Dead Pool (1988) » Info

Actie / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Buddy Van Horn
met Clint Eastwood, Patricia Clarkson en Liam Neeson

Dankzij Harry Callahan komt een gangster in de gevangenis, maar plaatst zichzelf door deze actie als achtste naam op een dodenlijst (Op deze lijst staan eigenlijk alleen maar beroemdheden maar wanneer Callahan erop komt wordt het pas interessant). Mensen mogen inzetten op wie ze denken dat het laatste in leven zal zijn. Eén van de spelers is een horror-regisseur. Een rockster in zijn film staat op de lijst en sterft op de set.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2011, 14:57 uur
Niet het beste verhaal van alle Dirty Harry films, maar ik vond deze wel de meest amusante van allemaal. Grappig dat kleine rolletje voor Guns 'n' Roses. Heerlijke over the top aktie en dan ook nog met Clint, wat wil je nog meer. En ik ben het helemaal met erik1677 eens... Het enige minpuntje van deze film is dat het de laatste is.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2011, 21:34 uur
Eastwood onwaardig: 1.50 (1.60)
En weer moet Eastwood het doen met een rampzalig script, dito regisseur en een handvol afgezaagde one-liners waar het beste zo langzamerhand ook wel eens af is. Wat me echter het meeste bevreemd is het feit dat Eastwood weer heeft meegewerkt, want ik vind hem juist helemaal niet iemand die een rotsvast concept tot in den treure tracht uit te melken. De rest van de cast voegt zoals gewoonlijk niets toe en heeft Eastwood weer afstand gedaan van de regisseurstroon. De schier onbekende Buddy Van Horn, Joost mag weten waar men zo iemand nu weer vandaan haalt; geeft de film dan ook het laatste zetje richting de vergetelheid. Een nieuw vervolg zou er niet meer komen, maar tot die conclusie had men beter na deeltje twee al kunnen komen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 19:36 uur
Niet de sterkste uit de reeks, maar de actie is vermakelijk, en maakt een hoop goed. en Eastwood speelt zijn rol als de norse Callahan weer erg overtuigend. het verhaal is verder beneden niveau, en heeft niet veel om het lijf. maar de kenmerkende belevenissen van Callahan maken een hoop goed. 2,5 ster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 22:32 uur
Veruit de minste Dirty Harry, waar in de andere delen de harde jaren '70 sfeer heerst. Is deze film wel erg braaf jaren '80. Daarnaast boeied het verhaal niet en zijn met name Liam Neeson en het Aziatische hulpje erg matig. Ook het einde is een een beetje over de top. Clint Eastwood maakt veel goed, er zijn ook een aantal spannende scenes. Hierdoor kom ik uit op een 2,5*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 11:55 uur
De tand des tijds was deze film fataal :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 1:39 uur
Toch weer een goeie, ouwe, gezellige film naar mijn mening. En Eastwood blijft super!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 11:45 uur
Weertenaar schreef:
Eastwood onwaardig: 1.50 (1.60)

Van Horn was jarenlang stuntman en/of coordinator bij verscheidene Eastwoodfilms en werd gepromoveerd tot regisseur.
Hij heeft een aantal films van Eastwood gemaakt waaronder het succesvolle vervolg op Every which way but loose (die film met die aap), maar ook het afgrijselijk slechte en veelste langdurende Pink Cadilac.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 12:18 uur
De minste van de verder toch hele goede Dirty Harry reeks.
DH1 ..5.0*
DH2 ..4.5*
DH3 ..4.0*
DH4 ..4.0*
DH5 ..3.0*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 23:53 uur
Best goed vervolg van de Dirty Harry reeks. Clint word een dagje ouder, maar blijft nog steeds de koele, keiharde smeris met glans vertolken. Matige rol voor Liam Neeson, jammer, het is één van mijn favoriete akteurs. Jim Carrey is dan weer net niet één van mijn favorieten, maar zijn kortstondig aantreden vond ik indrukwekkend. Een heel aardige sterfscene gaf hij ook ten beste. De scene's met het radiogestuurde wagentje waren dan wel weer ongeloofwaardig, maar wist toch onbedoeld op mijn lachspieren te werken. Ook de afrekening met het harpoengeweer vond ik nogal dom gevonden. Harry maait tegenstanders weg met zijn Magnum 44.