The Bank Job (2008)

geregisseerd door
Roger Donaldsonmet
Jason Statham,
Saffron Burrows en
Stephen Campbell MooreIn september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 13:12 uurVermakelijke film, maar iets te toevallig allemaal (ook al is het werkelijkheid). Zeker de heist zelf vond ik niet je van het..
Based upon lees ik. In t echie duurde t graven enkele weken en is het plot van dit verhaal gebaseerd op theorieen, niet op feiten.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 17:14 uurLeuke film waarin de beroving van de bank slechts het halve verhaal is. Er komt meer achterweg dan ik van te voren had verwacht. Zoals eerder genoemd niet allemaal even realistisch maar dat moet natuurlijk met een korreletje zout genomen worden. In grote lijnen berust het verhaal op de waargebeurde feiten, en dat maakt het wel interessanter.
Vermakelijke film die me geen moment heeft verveelt. 3.5*
3,0
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 14:30 uurIk vond hem wel redelijk, niet echt speciaal.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 8:46 uurMooie, goed opgebouwde film, eerst lijkt het een film ala ocean´s te worden (niets mis mee, vind het super films), maar dan ineens die twist, echt goed gedaan, geeft het net iets extra´s.
Degelijk gemaakte engelse film met goede acteurs!
Maar ja ken ook zeer weinig slechte engelse films!
2,0
[permalink] geplaatst op 10 september 2011, 0:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAls een 'spannende thriller' vind ik dit helaas een mislukking. Je kunt het allemaal wel voorspellen en wanneer de dieven in de kluis bezig zijn weet je al sowieso dat ze niet gepakt worden. De politie die tergelijkertijd de walkie-talkies aan het afluisteren is voegt dus weinig toe en zelfs als er twee agenten aan de andere kant van de deur staan weet je dat het toch wel goed af gaat lopen. In dit geval werden ze gered door een zogeheten tijdsslot maar voor hetzelfde geld hadden ze de vloer netjes dichtgemaakt en waren ze gewoon terug gerend naar hun schuilplaats. Even later zitten ze vrolijk in hun auto met het gestolen geld en dan weet je al dat er ieder moment iets mis kan gaan waardoor ze gepakt kunnen worden, om er uiteindelijk alsnog uit te ontsnappen. Het gebeurt allemaal volgens plan en ook als simpel kijkvoer vind ik dit niet echt de moeite waard om de kleine twee uur de volle aandacht te geven. De montage is erg gehaast en er zijn vele overbodige shots terug te vinden. Jason Statham levert met zijn standaard gezichtsexpressie weer een gemiddelde prestatie en de bijrollen bevatten weinig indrukwekkend acteerspel. Iets wat ik toch graag zie in zo'n werkje zonder boeiende actie of de nodige sensatie. Deels waargebeurd maar jammer genoeg zoutloos en langdradig.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 15:15 uurFijne heistfilm waarin vooral de leuke Britse sfeer gecombineerd met gepaste humor goed is. Het schijnbaar waargebeurde verhaal zit prima in elkaar. Ook op de cast valt weinig aan te merken, vooral Jason Statham zet weer een goede rol neer.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 18:01 uurOef! Weer zo’n lekker filmpje met Jason Statham, maar voor de verandering geen pure actie. Het waargebeurde verhaal achter de bankkraak zit vol onwaarschijnlijke toevalligheden, maar het kijkt zo heerlijk weg. Misdaadfilms zijn niet direct mijn ding, maar wanneer alle plotlijnen samenkomen, blijkt het geheel toch erg geslaagd te zijn. Het acteerwerk is uitstekend en het jaren ’70 sfeertje is mooi. Hier en daar duiken er leuke verrassingen op en de humor is goed. Uiteindelijk is het toch mooi een filmpje die je als actieliefhebber wel mooi met je vriendin kan kijken. Prachtige poster trouwens.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2011, 21:52 uurGisteren eens bekeken en 'k vond hem ook goed, vooral omdat het gebaseerd is op waar gebeurde feiten. Ze konden het scenario zelf niet beter verzonden hebben.
Toch vreemd dat zo'n grote bankoverval pas nu verfilmd is geworden, maar dit is de film misschien wel ten goede gekomen.
De film verveelde niet en is zeker eens het bekijken waard

3,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 12:16 uurLekker filmpje die gratis te zien is op UPC on demand, dat zijn nog eens voordelen. Door de toegankelijkheid niet al te kritisch geweest met uit kiezen en met op te starten, waardoor er ook geen verwachtingen lagen. Best wel rustig en ontspannen. Film is lekker vlot en vooral het verhaal en het samenspel van de cast is genietbaar, de doofpot van de kluizen vond ik wel een grappig gegeven wat ik niet kon herinneren te hebben gezien in andere films. Aangename film, 3,5 ster
[permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 17:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEigenlijk vind ik dit de beste film met Statham die ik tot nu toe heb bekeken. Statham hoeft voor eenmaal niet de überbrute good/bad guy te spelen, maar is een onderdeel van een team.
Hoewel het verhaal van bankroverij an sich vaker voorkomt, is het het einde dat zich onderscheidt van de andere bankrover films. Dit keer komen de bankrovers wel weg met geld, waar je feitelijk de hele film op aan het hopen bent. En dat zie je dus niet zo vaak.
Maar ook laat deze film zien dat er altijd slachtoffers zijn en je op bepaalde vlakken verliezen moet nemen. prima amusement.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 18:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHaven't had this much excitement since the war
The Bank Job
In het begin al aardige verwachtingen mede vanwege het cijfer en mede omdat ik Jason gewoon een goed acteur vind, anyways laatst dus bekeken en ben sprakeloos dit was echt een goede film. Eerst had je het verhaal, dat als ik me niet vergis op waarheid is gebaseerd. De film duurt precies lang genoeg, en het verhaal word geweldig uitgebeeld door alle acteurs. Vervolgens heb je de actie die zit er lekker in en er zitten zeker wat spannende momenten in.
Uiteindelijk heb je een mooie spannende, waargebeurde film.
Wat ik alleen wel jammer vond is dat er weinig aandacht werd gegeven ! aan de overige crew die werden vermoord, je zag op het laatst de begrafenis van 1 iemand maar de rest bleef eigenlijk buiten schot.!
Verder is het verhaal hier en daar natuurlijk wat opgeleukt, spannender gemaakt, en zijn er wat dingen verandert maar het is en blijft een gaaf waargebeurd verhaal.
Dik verdiende 4 sterren en een plaatsje in mijn top 10.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 14:40 uurheerlijke britse film,british quality!!!,leuke rol van statham maar ook de rest,goeie aktie aan het eind,gewoon weer een goeie film van britse bodem,met mooie beelden van good old england[london].
ook leuk het gereedschap wat ze gebruiken ,echt gedateert en de thermische lans bekend natuurlijk van aage M.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 15:33 uurPrachtige film heb heb echt wel genoten, Goed uitgedacht en goed uit gewerkt voor een waargebeurd verhaal. Super film, zeker maar eens kijken hoor!
3,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 16:13 uurGebaseerd op binnenlandse shizzle in Engeland uit de jaren '70. In het begin met die heist nog wel leuk en zowaar spannend, maar nadat de Bank Job gelukt is volgt nog een web van verhaallijnen. Dat vond ik een stuk minder interessant. Ook zo'n Jason Statham kan me zelden op het puntje van mijn stoel brengen.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2012, 13:03 uurOuderwets gezellige thriller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Natuurlijk is dit het zoveelste verhaal over een bankoverval, maar het is toch net iets anders doordat het in de jaren 70 afspeelt, de regering, het koninklijk huis, een hoerenmadam, corrupte politieagenten en een zwarte activist bij betrokken zijn. Echt spannend is het geen moment, toch kijkt deze prent heerlijk weg.