134.890 gebruikers | 85.695 films | 31.044 regisseurs | 3.507.891 berichten | 4.929.494 stemmen

Village of the Damned (1995)

Village of the Damned (1995)
279 stemmen | gemiddelde 2,64
mijn stem:
16 jaar angstVerenigde Staten
Horror / Sciencefiction
99 minuten

geregisseerd door John Carpenter
met Christopher Reeve, Kirstie Alley en Linda Kozlowski

Er is iets verschrikkelijk fout in het kleine plaatsje Midwich. Nadat er ongezien een buitenaardse kracht is binnengedrongen in het stadje zijn er plotseling tien vrouwen zwanger...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2009, 12:00 uur
een leuke film van john carpenter en net voor dat ongeluk dat christopher reeve kreeg

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2009, 17:23 uur
Ik vind het een goede film. Jaren geleden gehuurd op video. Hij staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Onlangs nog de laatste 30 minuten gezien op sc-fi en later een gedeelte van het origineel op mgm. Vorige week vond ik de dvd bij de mediamarkt :-)
Ik heb hem net gekeken. Die kinderen zijn echt eng...je zal ze maar tegenkomen.
Een paar maanden geleden liep ik ' s avonds door de stad, hadden de etalagepoppen in een kledingwinkel allemaal die kapsels net als de meisjes in de film. Ik moest meteen aan deze film denken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Village of the Damned (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Village of the Damned (€ 4,99)
gratis verzending

Village of the Damned (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 18:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vind de films van John Carpenter altijd wel vermakelijk maar nooit echt hoogstaand, zo ook met deze film. Ik vond het vooral erg jammer dat de film niet echt eng of spannend werd, je kunt dikwijls al op voorhand voorspellen wat er gaat gebeuren. Anderzijds bekeken werden er een aantal clichés niet gebruikt en verraste het einde toch ook wel een beetje. Het hele idee achter het verhaal mag dan wel interessant zijn maar word helaas maar matig uitgewerkt. De soundtrack vond ik al even matig als de uitwerking, weinig memorabel en niet bijzonder. Zelfs de personages vond ik weinig voorstellen, Christopher Reeve en Kirstie Alley acteren naar behoren en doen een poging om een interessant personage neer te zetten maar hun dood deed me niet veel, mede door het gebrek aan spanning. Een film die wel probeert maar niet echt slaagt..

2.0 sterren

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2009, 3:12 uur
dutchtuga schreef:
Ik zal je het origineel maar niet aanraden hoewel die echt stukken beter is.

Werkelijk ongelooflijk, want wat een misvatting...

Het is dan wel een eeuwigheid geleden dat ik deze Carpenter voor het eerst en laatst gezien heb, maar ik heb volgens mij nog nooit meegemaakt dat een herziening mij zó positief is bevallen als dat nu het geval is geweest.

Village of the Damned is een op en top Carpenter film gebleken. Zijn films die zich in smalltown USA afspelen zitten qua sfeer sowieso altijd wel goed en dat is niet minder in deze hervertelling van de Britse klassieker uit 1960. Village of the Damned heeft inderdaad niet het beste acteerwerk ooit, maar heb ik daar ooit een Carpenter voor opgezet? Zeker niet! Elk ingrediënt dat de liefhebber verlangt van hem is hier simpelweg aanwezig. Zoals gezegd zit het met de sfeer wel weer goed, is de bovennatuurlijke toon subtiel aanwezig, wordt de film vlot en zonder al te veel omwegen verteld en is de cinematografie van deze geweldenaar weer om van te smullen. Widescreen wordt weer optimaal gebruikt en sommige plaatjes zien er echt geweldig uit. Ingrediënten die in elke sterke Carpenter te vinden zijn. In het horrorgenre is heel vaak ook gewoon niet meer nodig en John Carpenter begrijpt dat gelukkig maar al te goed.

Wat deze Village of the Damned echter een extra half puntje bezorgt is de werkelijk fenomenale score. Iets wat ik al wist omdat ik een deel van de soundtrack op een Carpenter verzamel-cd heb staan, maar ik heb altijd met de illusie rondgelopen dat het een geniaal, maar misplaatste score was. Ben ik blij dat ik het aan het verkeerde eind heb, uiteindelijk. De score behoort gewoonweg tot zijn beste werk. De scène tegen het eind waar de agenten op elkaar beginnen te schieten wordt dan ook tot een hoog niveau geheven door middel van de score.

'95 was een goed jaar voor de heer Carpenter, met deze en In the Mouth of Madness. Hopen maar dat zijn nieuwe The Ward hier aan kan gaan tippen. Enige kritiekpunten op Village of the Damned zijn eventueel een enkel kind dat niet optimaal gecast is en het gebrek aan gore. Je kan niet alles hebben..

Zeer aangenaam verrast!

Leuk feitje: veel locaties die hier gebruikt zijn, zijn dezelfde locaties gebruikt voor The Fog, 15 jaar hiervoor en is tevens de woonplaats van Carpenter. Er is echt niet veel poespas nodig om gewoon een goede horrorfilm af te leveren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2009, 16:09 uur
Dit leek me geen bijzondere film, maar daar heb ik me vreselijk in vergist! Wat een ondergewaardeerd gemiddelde trouwens.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 22:15 uur
Ik had hem lang geleden al eens gezien, maar behalve die kindjes met hun zilverkleurig kapsel kon ik me er weinig van herinneren. Hoog tijd voor een herziening dus.

Ik vond het een aardige film die qua niveau gelijke tred houdt met het origineel. In tegenstelling tot dutchtuga moet ik wel bekennen dat ik de stempel van Carpenter hier minder in zag dan in zijn andere films. Uiteraard waren er bepaalde scènes die niemand anders dan hij had kunnen inblikken (de shoot-out met de agenten bijvoorbeeld), maar over de hele lijn had ik niet het gevoel een typische Carpenter te zien. Wat niet wil zeggen dat het een slechte film was natuurlijk.

Het idee is erg aardig en bevat genoeg potentieel om je als kijker de stuipen op het lijf te jagen. Dat lukte meestal goed, maar helaas niet altijd omdat de mimiek van sommige kindacteurs niet altijd de teneur van de film vertolkte. De overige vertolkingen waren wel goed. Ik heb ook weer genoten van de soundtrack en de suspense die naar het einde toe toch netjes opgebouwd wordt.

Een fijne griezelfilm met andere woorden, maar wat mij betreft zeker niet Carpenters beste.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 2:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ben het wel eens met Halcyon, heb wel is beter werk gezien van Carpenter, maar toch is het allemaal weer zeer onderhoudend. Overigens merk ik wel dat dit een typische Carpenter film is, de score is weer behoorlijk sfeerverhogend, zoals bijna in alle Carpenter films. Echt fantastisch!

Daarbij komt ook nog is dat het uitgangspunt zeer interessant is. Helaas wordt er niet altijd even zorgvuldig mee omgesprongen, vind de reactie op het hele gebeuren maar mat. Het is al snel duidelijk dat die kids allemaal niet sporen, vraag me dan af wat ze nog in het dorpje doen tussen alle normale mensen. Best wel freaky! Toch van die dingetjes die dit geen bovengemiddelde horror maakt.

Gelukkig blijft het wel lekker lang mysterieus, doet de cast allemaal zijn/haar ding en zijn de kids ook lekker creepy met hun slimme opmerkingen, enge witte haar en hun psycho ogen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2010, 21:02 uur
Helaas niet geslaagd. 2**

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 13:08 uur
Deze remake van een oude Engelse film, heeft mij wat teleurgesteld. Echt eng werd het niet en ook de vertolkingen vond ik niet overtuigend. carpenter heeft hiermee weer bewezen een zeer wisselend regisseur te zijn. 2,5. ik kijk het orgineel maar weer een keer.

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2010, 21:35 uur
Ik was er toen aan begonnen maar kan me niet herrineren of ik hem nou had afgekeken.
Maar wat ik er van kon herrineren was dat ik hem heel erg spannend vond.
Die kinderen zijn echt heel creepy.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 18:43 uur
Wat een goeie film zeg!!

Creepy verhaal, en mooi gefilmd.
De kinderen deden het fantastisch !! Vooral het meisje dat de leiding nam speelde erg overtuigend (evil.)

4,5* Ik ben erg blij dat ik deze film gezien heb ^^. I Loved it.

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 13:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een erg vermakelijke Carpenter dit.

Ik was vooraf niet zo heel erg bekend met het verhaal, dus ik liet me graag verrassen. Het concept van de film is in ieder geval erg goed. Daarnaast is de film heerlijk sfeervol, met dank ook aan de sterk muziek, waarin Carpenter sowieso altijd wel een meester is.

De kinderen spelen ook sterk, vooral het meisje dat de leidster is. Van Christopher Reeve en Kirstie Alley ben ik dan weer wat minder onder de indruk, maar zij doen wat ze moeten doen en zijn verder ook niet storend. Leukste scene is ongetwijeld het moment dat zowel de politie als het leger eraan te pas moet komen om de kinderen te lijf te gaan, maar de kinderen hen op elkaar laten schieten.

Het einde is uiteindelijk nog lichtjes verrassend. Het is zeker geen Halloween of the Thing niveau, maar vermakelijk is het allemaal wel en Carpenter weet vaak van weinig toch nog redelijk wat moois te maken, zo ook hier dus.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 18:08 uur
Dan vond ik die Damned film uit de jaren 60 veel beter.

Damned, The (1963)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 17:29 uur
Was mij dat even een tegenvaller zeg. Ik heb deze film reeds jaren geleden gezien, en in mijn herinnering was het echt een griezelige topper. Nu zie ik hem opnieuw en blijkt er niets van aan te zijn. Erbarmelijke effecten, dat wel, en een schabouwelijk acteerniveau, dat ook. Zeker die kinderen weten niet te overtuigen. De muziek waar Carpenter nochtans zo bekend om is, trok ook op niets in deze flick.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 13:23 uur
Domme zinloze film!

Wat is hier nou spannends aan, een beetje naar ( pigment-loze irritante, bijdehande kinderen )

die met hun ogen, een bepaalde disco lamp uit-stralen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 17:44 uur
Lekkere klassieke horror, leuk om te zien. Dikke 3 ster waard wat mij betreft.

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 9:38 uur
arno74 schreef:
Lekkere klassieke horror, leuk om te zien. Dikke 3 ster waard wat mij betreft.

Klassieker?

Ik denk dat je deze film bedoelt;
Village of the Damned (1960)

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 9:39 uur
movie-edje schreef:

Ik kan het ook geen horrorfilm noemen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 18:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Degelijke film, maar het gebrek aan goede kills en wat gore en bloed nekken de film volledig. De film moet het vooral hebben van zijn spanning. Dit lukt deels. De onverklaarbare gebeurtenissen in het vrij goed uitgewerkte plot zijn interessant om te volgen. Zeker in het begin blijft de spanning stabiel. De kinderen hebben iets sinisters, maar bepaalde kinderen hun mimiek is zo overdreven dat de engheid meteen minder wordt. Sommigen wekken een hoge dossis irritatie op, maar dat is natuurlijk iets heel anders dan spanning. Overige vertolkingen zijn inderdaad goed. De scène waar zowel mens als dier bewusteloos geraakt vond ik meesterlijk in beeld gebracht. Ook vrij bekende acteurs en actrices allemaal. Al bij al leuk voor een keertje, maar niet één van Carpenter's beste.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 21:06 uur
Leuke, onderhoudende film die lekker wegkijkt, goed geacteerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 18:45 uur
Vlot en spannend filmpje. Stelt allemaal niet heel erg veel voor, maar het leunt wel op een fantastische sfeer. Als ik de albino Hitlerjugend uit de film zal tegenkomen, had ik ook acuut zelfmoord gepleegd. 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 21:27 uur
Deze vroeger al eens gezien en het was eens tijd voor een herbekijkbeurt. Deze keer is hij me weer meegevallen. 'k vond het een origineel en mysterieus verhaal. Qua tempo zat het ook goed, niet te traag en niet te snel.
Ook de cast deed het niet slecht. Vooral de kinderen waren weer goed gekozen.
Een goede thriller die de moeite is om te (her)bekijken.