They Live (1988)

geregisseerd door
John Carpentermet
Roddy Piper,
Keith David en
Meg FosterJohn Nada loopt voornamelijk maar een beetje rond in de grote stad, op zoek naar een baan. Op een dag vindt hij per toeval een zonnebril waarmee hij kan zien hoe sommige mensen er werkelijk uitzien onder hun gezicht: het zijn aliens die vermomd zijn als mens en ze zijn van plan om de wereld langzaamaan over te nemen. Hij zal ze moeten stoppen, maar hij is de enige die ze kan zien. Daarom gaat John op zoek naar de makers van deze bril om samen met hen de aliens te verslaan.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 20:12 uurReinbo schreef:
Die sombere stad is gewoon LA met het straatbeeld van de jaren 80. Was toen ook crisis, vergelijkbaar met nu. Opbouw is juist heerlijk bluessy. .
Ik weet het, maar ik had gewoon een heel vlot filmpje verwacht, dus ook een korter intro. Sfeertje is er wel, maar ik vind Piper al niet zo tof, en dan een half uur kijken naar hoe hij door de straten loopt zonder dat er veel boeiends gebeurd vond ik slaapverwekkend.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 21:08 uurCarpenterfilms zijn nooit vlot.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 21:10 uurBig Trouble in Little China wel toch? Staat me iets van bij, wel lang geleden dat ik hem gezien heb. Ben misschien daarom niet zo'n grote fan van Carpenter, maar kreeg deze aangeraden zoals je weet. Anders had ik deze waarschijnlijk nooit gezien.
Prince of Darkness heb ik om dezelfde reden ook na een half uur uitgezet. Er zijn spannendere manieren om mijn interesse te wekken met een intro zoals hij wel wist te doen in Halloween of Vampires.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 21:45 uurZat net aan BTILC te denken. Idd enige uitzondering naast Escape from LA., Prince of Darkness is ook meesterlijk. Geweldige sfeer en fantastische trage spanningsopbouw. The Thing neemt ook zijn tijd.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 21:47 uurHeel toevallig eergisteren gezien... weer heerlijk gelachen, actie en spanning.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 19:37 uurOp zich een grappige film, alleen de hoofdpersoon is wel wat miscasted. Zijn constante vage grijns op zijn gezicht maken dat ik hem niet bepaald serieus kon nemen. Niet dat de film serieus bedoelt is, maar het werkte voor mij niet.
Het is wel een typische 80's aktieflick en in dat opzich best nog wel te pruimen is, maar er zijn beduidend beteren te vinden in dit genre.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:41 uurThorak schreef:
Op zich een grappige film, alleen de hoofdpersoon is wel wat miscasted..
dit is mijn visie op het karakter!
3,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 21:46 uurOp een paar scenes na een prima film.
Inderdaad op de hoofdrolspeler was veel op te merken.
Prima verhaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2011, 15:09 uurEigenlijk gewoon een goede film. Maar ben het met jullie eens dat Roddy Piper het beter bij worstelen kan houden.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2011, 20:23 uurNee, ik vond Roddy Piper juist een verrassing. Was goed als zwijgende anti-held. Mag dit vaker doen.