The Mist (2007)

geregisseerd door
Frank Darabontmet
Thomas Jane,
Marcia Gay Harden en
William SadlerNadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
2,5
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 19:16 uurWat een teleurstellende film. Het gedrag van die mensen in de winkel was echt TOTAAL ongeloofwaardig. Ieder had netjes een archetypisch rolletje toebedeeld gekregen, die ze dan als robots gingen uitvoeren.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2011, 16:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMijn verwachtingen van een nieuwe Frank Darabont waren erg hoog aangezien 2 films van hem in mijn top 10 staan. Helaas...hij viel erg tegen. Het verhaal was ok, het acteerwerk matig en de effecten zeer matig tot slecht. Ookal draait de film daar eigenlijk niet om, het had wel allemaal wat beter gekunt. Spannend werd hij ook niet echt En het einde...tja...hij maakt er wel erg snel een einde aan. Dus de boodschap dat de mens, zijn gedrag en manier van reageren eigenlijk de grootste vijand van zich zelf is kwam hierdoor niet echt lekker uit de verf hierdoor. Een krappe voldoende.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 1:21 uurUitstekende film waarin een groep mensen opgesloten zit in een supermarkt vanwege 'gevaarlijke' mist. Als horrorfilm zeker effectief met een aantal angstaanjagende momenten. Maar ook boeiend vanwege de paranoia van de groep en hoe de onderlinge verhoudingen langzaam verschuiven. De film ziet er verder goed uit, de acteurs doen het goed en het einde is sterk en verrassend.
neysen1985
2,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 20:29 uurnaar mijn persoonlijke mening is deze mist toch maar een flauwe film.
Redelijk saai en er gebeurt niet al te veel.
Ik kon hem niet zo geweldig waarderen.
jammer

want frank darapont had zijn vrige stephen king verfilmingen toch echt wel vlot gedaan.
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 14:51 uurHet is altijd weer zo jammer dat films slechter zijn dan de boeken waarop ze gebaseerd zijn. In het boek wordt het zoveel beter beschreven! Het einde is jammer en voorspelbaar. Tip aan de regisseur: Houd je beter aan het origineel.
Laks
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 18:22 uurSpannende en onderhoudende horrorthriller met een zeer goed dramaverhaal.
Verhaal kwam wat traag op gang, maar eens op gang werd het steeds spannender en beter, met onder andere de personages die zich steeds meer ontwikkelen.
Heb enkele keren op het puntje van mijn stoel gezeten. Ook het acteerwerk vond ik uitstekend, heel wat B-acteurs die het subliem doen.
Einde vond ik dan weer erg verrassend en goed, dat had ik toch niet zien aankomen. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 12:13 uurDon't go out there! There's something in the mist!
Deze 3e film van Frank Darabont is natuurlijk niet te vergelijken met zijn 2 vorige klassiekers...maar toch is deze film ook weer van een heerlijk niveau.
Het verhaal is wederom sterk (net zoals het boek) en wordt ook op een prima manier gebracht waardoor de film de juiste sfeer krijgt...
Thomas Jane speelde zijn rol zeker goed en overtuigend net zoals de overige cast die allemaal goed waren gekozen voor hun personage's....maar toch was Marcia Gay Harden als Mrs. Carmody helemaal geweldig !
4,5
[permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 18:46 uuroooh wat heb ik tog genote van deze film het was een erg spannende film de acteurs dede het prima alleen die wijf die iedere keer aan het zijke was verpeste wel un stukje van de film daardoor een 4,5
2,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 21:59 uurMatige film. Wat ik jammer vind aan deze film is dat Christenen op deze manier enorm voor gek gezet worden, alsof iedereen dezelfde opvattingen heeft als die mevrouw, aan wie ik me tevens ook enorm geërgerd heb. Eerder zij is juist degene die verkeerd bezig is.
Tevens vond ik de muziek op het laatst een beetje misplaatst en mocht het acteren af en toe wel even iets beter.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 14:19 uurNog nooit zo PAF gestaan van een einde van een film als van deze film.
er Boem Patat op noem ik dat !
4,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 19:12 uurGeweldige film waar ik echt van hou is die mysterieuze sfeer dankzij de mist! Als later het ook nog griezelig wordt met die freaky beesten is voor mij het feest helemaal begonnen. Krijgen we daarbovenop nog een ontzettend hartverscheurend einde en we eindigen op een vette 4 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 0:17 uurWat een enorm beklemmende film.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 0:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige film, al vond ik het ongeloofwaardig dat ie aan het eind zo makkelijk zijn kind doodschoot. Ik had het gevoel dat er met zo'n setting, al die mensen tot elkaar veroordeeld in een supermarkt, meer uit deze film gehaald had kunnen worden. Maar al met al niet slecht.
[permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 17:26 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWie vond Ollie ook de held van de film haha? Verbaasd iedereen zelfs zijn eigen baas.
Ik had niet verwacht dat die vrouw die haar kinderen wilde zoeken nog leefde... Gelukkig heeft die advocaat het niet gered.. Koppige vent bah!
4,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 0:38 uurOriginele pakkende film in zijn genre, met een werkelijk briljant einde.
Deze film zal t.z.t nog wel hoger eindigen.
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 20:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDino-Ambo schreef:
Eerder in de film moest hij hem met het hand op het hart beloven dat de monsters hem niet zouden doden. Ik verwacht dat het daarom zo "makkelijk" ging.
[permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 9:17 uurDino-Ambo schreef:
Zoals? Wat had er nog moeten inzitten?
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 23:35 uurgeweldige film
goed verhaal
goed acteerwerk
wat een goeie film,boeiend tot de laatste minuut.
met een verrassend einde.
boodschap die ik heb meegekregen is:geef nooit op hoe uitzichtloos de situatie ook is.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 1:17 uurZit dit meer tegen het genre Horror of Science Fiction aan?
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 1:29 uurSnakeDoc schreef:
Zit dit meer tegen het genre Horror of Science Fiction aan?
de film word beschreven als horror/mystery maar ik vind dat het ook door zou kunnen gaan
voor science fiction,ik zou zeggen horror/science fiction.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 1:33 uurhoe meer ik hierover nadenk toch iets meer science fiction dan horror.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 2:04 uurIn dat geval moet ik er maar is voor gaan. Hou niet zo van levende doden, geesten etc.

Science Fiction vind ik daarentegen geweldig.
Ben benieuwd,
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 12:39 uurSpannend, dat sowieso. Maar het acteren was wel zwaar ondermaats. Dat viel direct op.
Het idee was verder zeer aardig. Het is Darabont gelukt om het verhaal boeiend te houden ondanks dat het zich eigenlijk in maar 1 ruimte afspeelt.
Ook ik vond het jammer dat deze film zich zo focust op de extreem gelovige dame en haar zogenaamde volgelingen. Verhaal richtte zich echt teveel op haar. Wekte wat irritaties op, en niet alleen bij de mensen in de supermarkt.
Het einde vond ik overigens zeer sterk. Absoluut niet verwacht. Schokkend!
Wat mij betreft wel meer Science-Fiction dan Mystery of Horror.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 22:57 uurFilm een jaar of 2 geleden gezien en weet het einde nu nog.
Een van de beste aangrijpendste filmeinden ooit die je niet meer zal vergeten.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 10:24 uureen meesterwerk! alleen het einde vond ik nogal zielig
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 12:07 uurcassie1997 schreef:
een meesterwerk! alleen het einde vond ik nogal zielig
Een meesterwerk
ondanks of